
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Kysnutý kapustový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1/2 kg polohr. múky, 20 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja, 2 lyžice kryštál.cukru, 1/2 prášok do pečiva, 1 vajce, 1 káv.lyžička soli Kapustová plnka: 1 menšia biela kapusta, rasca, soľ, olej, trocha cukru POSTUP PRÍPRAVY Droždie rozdrobiť+ vlaž.mlieko+trochu cukru...nechať kysnúť asi 5 min. Do misy rozmiešať ostatné zložky, pridať kvások...ak sa vám zdá cesto riedke, dosypať múku...pomúčiť a prikryť utierkou....kysnúť asi 1 hod. Cesto rozdelíme na 2 časti: 1. časť rozvaľkáme na vymastený plech...na to kapusta...navrch pridáme 2.plát cesta ...zo všetkých strán postláčame...potrieme rozšľahaným žĺtkom...popicháme vidličkou...nechať chvíľu postáť na plechu....piecť na 180st.C 40 min. Kapusta: postrúhať na najväčšom+ olej+soľ+trochu cukru...popražiť do svetlohneda. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Tvarohové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g PH múky, 1 PL prášk. cukru, 2 dl mlieka, 25 dk makkého tvarohu (najlepší z kelímka, nie ten hrudkovitý), 1/2 PDP, štipka soli, vanilka, 2 vajcia. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a necháme postáť 20-30 minút. Ak nemáte panvicu na lievance, dávkujte polievkovou lyžicou na palacinkáreň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.8.2010, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kapustové reznePOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia hlávka kapusty, soľ, 2,5 dl mlieka, 2 vajcia, soľ, 70 g hrubej múky, 200 g strúhanky, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Očistenú hlávku kapusty prekrojíme na polovicu alebo na štvrťky a varíme vo vriacej osolenej vode asi 20 minút. Odkvapkanú kapustu dáme stuhnúť do chladničky, aby sa z nejd dali krájať hrubšie rezne. Z mlieka, vajec, soli a múky pripravíme cestíčko. Pripravené rezne namáčame v cestíčku a obaľujeme v strúhanke. Vyprážame na rozohriatom olehi. Podávame napr. so zemiakovou kašou. Sú výborné :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 24.4.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Veľkonočná torta s tvarohom a špenátomPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g múky (1/2 HL a 1/2 PH múky), 4 PL oleja, štipka soli, 1/4 l studenej vody, 1 kg mrazeného špenátu, 4 strúčiky cesnaku, 40 g masla, 400 g tvarohu, 100 g strúhaného syra, 6 vajec, muškát. oriešok POSTUP PRÍPRAVY Originálny názov tejto torty je talianska veľkonočná torta. Zmiešame múku, soľ a olej a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 min. do chladničky. Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme spenát, ochutíme a chvíľku dusíme. Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm. Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 hlbokých jamiek, do každej rozbijeme 1 vajíčko. Posypeme soľou a muškát. orieškom a prikryjeme zvyšnými štyrmi plackami, potrieme olejom. Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút. Po upečení vrch znovu potrieme olejom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.4.2010, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Maďarské lángoše - NAOZAJ mäkké!POTREBNÉ PRÍSADY dlho dlho hľadaný recept................ mam ich zo stránky Malomestský gurmán, autorka je Katarína B. (Kaboo) ID 39742 - Dakujeme! * 3 asi ako hrsť veľké v šupke uvarené zemiaky * 80 dk PH múky * 1 - 1,5 KL soli * Na kvások: 1 kocka droždia * 1 dl mlieka * 1 KL cukru * asi 3 dl vlažnej vody * olej na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Uvar v šupke dobre umyté zemiaky, keď vychladnú, ošúp ich, vidličkou rozpuč a daj do misy. 2. Urob kvások – do 1 dl vlažného mlieka zamiešaj lyžičku cukru a rozmrv kocku droždia. Počkaj, kým pekne vzíde. 3. Ku zemiakom prisyp asi 80 dkg múky ( zvyšok sa ti zíde na podsypávanie ), lyžičku soli, mlieko s vykysnutým droždím a postupne pri hnietení prilievaj toľko vlažnej vody, aby si dostala mäkké cesto. Asi tak mäkké, aké ináč býva až po vykysnutí. Teda hnetieš cesto dovtedy, kým sa neoddeľuje od bokov misy a tvojich rúk.. Potom ho prikry a nechaj vykysnúť na dvojnásobok ( asi 30 minút). 4. Po vykysnutí dostaneš cesto tak mäkké, že sa už nedá vaľkať, a preto postupuj nasledovne: cesto v mise dobre pomúč a pomúč si aj dosku. Rukou vyber kúsok cesta, odrež ho nožom a na pomúčenej doske ho rukami ponaťahuj na obdĺžnik. Autorka potom robí do cesta zárezy. 5. V panvici zohrej väčšie množstvo oleja ( lángoše by v ňom mali plávať) a keď je dobre teplý, vlož 1 -2 lángoše ( ja ich robím tak veľké, že sa mi do panvice na vyprážanie zmestia dve). Peč na trochu stíšenom ohni, prvú stranu pod pokrievkou, potom ich obráť a druhú stranu opekaj nezakrytú. 6. Vyber na tanier so servítkou, aby odsal prebytočný tuk a až potom prelož na misu. 7. Podávaj s cesnakovou smotanou ( 1 pochúťková smotana zmiešaná s 2 – 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku a soľou),s kečupom alebo nastrúhaným tvrdým syrom – každý si ochutí podľa svojej chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 271 návštěvníkov) KOMENTÁRE (80) posledné: 4.2.2023, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Pohorelské guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov, 300-400 g vareného údeného masa, 1 hlávka cesnaku, 2 vajcia, 2 PL strúhanky, hladká múka podľa potreby(ja som dala asi 100 - 150 g), rasca, majorán, trochu vegety, mleté čierne korenie, soľ, opražená údená slanina a cibuľa, kyslá kapusta, smotana POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: polovicu v šupke uvarených a vychladnutých zemiakov prelisujeme, ostatné najmeno postrúhame. Vodu z nastrúhaných zemiakov zlejeme. Do uvarených a surových zemiakov, ktoré zmiešame, pridáme na drobučko pokrájané údené maso, prelisovaný cesnak, vajcia, strúhanku, všetky koreniny a toľko múky, aby cesto bolo tak husté, aby sa z neho dali robiť guľky. Z cesta rukou formujeme guľky, dobré je mať ruky mokré. Varíme 8/10 minút v osolenej vriacej vode. uvarené guľky scedíme, rozdelíme na taniere a posypame opraženou údenou slaninou a cibuľou. ja som ale robila kapustovú zmes - opražila som si slaninu, cibuľu a pridala som asi 1 kg kyslej kapusty a dusila do polomakka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 29.10.2009, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Strapaté zemiakové pampúchyPOTREBNÉ PRÍSADY Výborné! pol kg zemiakov, 50 g tuku, 1 ČL prášku do pečiva (PDP), 100 g PH múky + podľa potreby, 2 vajcia, muškátový oriešok, olej na vyprážanie, soľ, čierne korenie, 1 dl vody POSTUP PRÍPRAVY Dajte zovrieť vodu s troškou soli a tukom. Do vriacej tekutiny naraz vsypte múku a miešajte, kým sa masa neoddeľuje od hrnca. Preložte do misky a hned vmiešajte 1 vajce. Cesto nechajte vychladnúť. Zemiaky ošúpte, umyte a na hrubo nastrúhajte. Do masy vmiešajte 2. vajce, pridajte postrúhané zemiaky a PDP. Osoľte, okorente a dochuťte trochou mušk. orieška. Podľa potreby pridajte múku (ja jej dávam ešte viac, ale závisí od zemiakov) - cesto má byť ako na placky. Olej zohrejte. Pomocou dvoch polievkových lyžíc vkladajte kúsky cesta do rozpáleného oleja. Vyprážajte asi 8-10 min alebo podľa potreby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.5.2010, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Strúhaný vyprážaný syr !!!POTREBNÉ PRÍSADY 300 g tvrdého syra, 3 bielky, štipka soli, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Sneh z bielkov vyšľaháme, primiešame nastrúhaný syr a soľ. Do horúceho oleja dávame po 1 PL malé rezne, ktoré lyžičkou dotvarujeme na panvici. Po vybratí rezne dáme odkvapkať. Nenáročné rýchle jedlo, takže ak vás prekvapí návšteva, pripravíte chutné pohostenie! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.1.2009, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekané cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY naše OBĽÚBENÉ!!! 500 g špiráliek (alebo ako myslíte), olej, 50 dk diétnej salámy, 1 konzerva šampiňónov, 1 konzerva kukurice, petržlenová vňať, 2 dl mlieka, 2 vajcia, korenie, soľ, muškátový oriešok, paradajkový pretlak, 10 dk strúhaného syra POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme, dáme do zapekacej misy, poolejujueme. Medzitým salámu nakrájame na tenké rezance. Hríby a kukuricu v sitku premyjeme. Potom cestoviny premiešame so salámou, hríbikmi, kukuricou a posekanou petržlen. vnaťou. Mlieko rozhabarkujeme s trochou HL múky, vajcami, osolíme, okoreníme a nalejeme na cestoviny. Pečieme asi pri 200 °C 20 minút, až sa vajcia na povrchu zrazia. Potom pretlak osolíme, okoreníme a navrstvíme na vrch cestovín. Posypeme syrom. Pečieme dalších 10 min dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapekané kapustové fliačkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na tento hlboký plech som potrebovala 2 ks sáčky fliačkov, asi 1 kg hlávkovej kapusty, 2 cibule, 1/2 l mlieka, 5-6 vajec, asi 2 PL hladkej múky, muškátový oriešok, slanina POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny som uvarila, scedila, dala do plechu, premiešala s olejom. Potom som si na cibuľke podusila nadrobno nakrájanú kapustu, ochutila drvenou a celou rascou, soľou, čiernym mletým korením. Nedusím až úplne domäkka, len dochrumkava. Potom premiešam s cestovinami. V troche mlieka rozhabarkujem múku, dolejem mlieko, rozhabarkujem celé vajíčka. osolím, okorením. rovnomerne nalejem na cestoviny s kapustou. Navrch dám nadrobno nakránú slaninu a už len upiecť do chrumkava. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |