. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Jana H. (bobenko) ID 2706
.
mimibazar.sk/bobenko
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.3.2006
Naposledy: 22.3.2024 12:18
Aktualizácia: 22.5.2014 8:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 93
RODINNÉ FOTOGRAFIE 539
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Žemľové knedlíky od Alči



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 42 g kvasníc, 2 vajíčka, 1,5 žemle nakrájanej na malinké kocky, troška soli, lyžičku cukru, 2 hrnčeky mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny majú byť izbovej teploty. Spravíme si kvások z teplého mlieka, droždia a cukru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20-30 min kysnúť. Potom si spravíme tak 5-6 menších knedlíkov, tie poplácamé múkou a dáme variť do vriacej ososlenej vody na cca 25 minút.
Ešte som knedlíky nerobila, recept mám od kamošky, ale chystám sa cez víkend urobiť ich ku kačene, tak potom prihodím aj fotodokumentáciu :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Špenátové cestoviny :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

Balík pravých talianskych cestovín ( ja som použila Farfalle ) - môžu byť hrubé slíže, mašličky, rúrky, cca 250 g čerstvého listového špenátu, 3 mega strúčiky cesnaku, trošku olivového oleja, smotana na varenie, Bambino, 10 dkg nastrúhaného údeného syra, Gustin alebo Solamyl, soľ, Mozarella, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som toto robila deckám na večeru ( inšpirovala som sa v Pizza Mizza, kde muž jedol niečo podobné a bolo to mňam).
Cestoviny uvaríme štandardne v dostatočnom nožstve osolenej a ovegetenej vody, do ktorej pridáme trošíčka olivového oleja. Po uvarení zlejeme a krátko prepláchneme pod studenou vodou ( muž ma za to nenávidí, tvrdí, že sa to nerobí, ale ja to aj tak robím :o) ). Vrátime ich do hrnca.
Medzitým si poriadne umyjeme špenátové listy, natrháme na márne kúsky a nahádžeme do hrnca. Troška pokvapkáme olivovým olejom, roztlačíme na to 3 strúčiky cesnaku ( aj viac, komu nevadí, že bude smrdieť ) a dáme to pomaly dusiť. Netreba to podlievať, len semtam pomiešať a zrazu zistíte, že v hrnci skoro nič nemáte, tak sa ten špenát scvrkne. Keď bude scvrknutý, ešte 2-3 minútky duste a odstavte.
Do ďaľšieho hrnca nalejeme asi polovicu smotany na varenie, roztlačíme tam Bambino, dáme tam nastrúhaný syr, ovegetíme a pomaly to povaríme, kým sa syr nerozpustí. Omáčkou potom zalejeme špenát, podusíme to, kým to pekne nezovrie a celé to zahustíme Solamylom rozmiešaný v troške smotany na varenie, ale naozaj stačí máličko, aby to zas nebolo moooc husté.
Potom špenátovou omáčkou zalejeme cestoviny a poriadne premiešame. Nakoniec nakrájame na márne kúsky mozarellu a poriadne premiešame s cestovinami.
Baby si prsty oblizovali a stáli v rade na duplu :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.1.2015, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu