končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kaleráb-opražený na maslePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY chlieb,kaleráb,maslo,sol,korenie POSTUP PRÍPRAVY Na masle si opražíme nastrúhaný kaleráb.Pražíme ho asi 3-5 minut-zaleží ako máme radi opražené.Ochutíme soľou a korením.Podávame na chlebe ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
špenátové lasagnePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY asi pol balika lasagni,2 listove špenáty,cibula,cesnak.syr na posypanie.bešamel-maslo,muka,smotana(mlieko),sol,korenie. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si opražime cibulu a cesnak,pridáme špenat a dusime,ochutíme solou a korenim.pridáme smotanu(mlieko) a necháme zovrieť. do zapekacej misy alebo do maleho pekača si dáme neuvarené lasagne,na to ide vrstva špenátu a na to bešamel a posypeme syrom. opakujeme -lasagne,špenát,bešamel a syr a vrchná vrstva sú lasagne a bešamel a posypeme syrom a dáme prikryté zapiecť asi na 200 stupnoch cca 20 a potom odokryjeme a dopečieme do zlata asi 10minut. Bešamel-s masla a múky urobíme ako zapražku,prilejeme mlieko a dochutime.sol,korenie.možme dat oregano či muškalový orech.(bešamel robím od oka,často dorábam) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Fazuľové rizoto(kaša)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250g tmavej fazule,250g ryže,1cibuľa,soľ,korenie.bobkový list,masť(olej) POSTUP PRÍPRAVY Fazulu si namočíme den vopred.Dáme variť,pridáme soľ, korenie,bobkový list, soľ a dáme variť. Keď je fazuľa na 90% uvarená, opláchneme ryžu a pridáme k fazuli. Zalejeme vodou asi 1 cm nad okraj ryže a spolu varíme ešte asi 10-15 minút, pokiaľ sa ryža neuvarí.Na panvici dáme masť a opražime cibuľu.Cibuľu primiešame ešte do teplého hotového rizota. Podávame s uhorkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
domáce bryndzové pirohy z rožkovPOTREBNÉ PRÍSADY prísady v postupe POSTUP PRÍPRAVY 4 rožky namočime do mlieka.pridáme k nim 1 vajce,sol,polobrubu muku-aby vzniklo nelepive cesto-neviem kolko som dala.premiešame. na pomučenej doske si vyvalkáme cesto,naplnime plnkou-uvarené rozpučene zemiaky a bryndza,sol.preložíme a okraje pritlačíme prstami alebo vydličkou.dáme do vriacej,osolenej vody. varíme asi 2-3min.podávame s opraženou cibulkou a slaninou a na vrch som dala bryndzu zmiešanú so smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.6.2013, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
zapečená zeleninaPOTREBNÉ PRÍSADY pol karfiolu, pol brokolice,2-3mrkvy, hrst mrazeného hrašku a kukurice,sol,korenie.3-4vajcia, 500-750ml smotany.syr,salam POSTUP PRÍPRAVY dame si asi na 3 min uvarit do vody cerstvu mrkvu,karfiol,brokolicu.nechame vychladnut,pokrajame na mensie kusky,pridám salam,hrasok,kukuricu-ochutime.vajcia si rozmiesame v smotane a zalejeme zeleninu.dame piect ked je to skoro hotove na vrch dame struhany syr a dame zapiect.podávame samotné alebo zo zemiakmi alebo si mozme dat zemiaky hned do zeleninovej zmesi spolu piect ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.9.2014, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
langošePOTREBNÉ PRÍSADY 0,5l mlieka, 1kg hladkej múky, 2ČL soli, 1 pochúťková smotana,1kvasnice. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme kvások,vypracujeme cesto.Igelitový sáčok si vymastíme olejom a dáme doň cesto.cesto si dáme na spodok do chladničky na 12hod.po vybratí robime malé guľky,necháme ešte stáť asi 15-20min.Guľku si natiahneme na priemer 15-20cm a pražíme na oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.2.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
domáci chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 1 aj 1,5 kocky kvasníc, 0,5 l vody vody, 2 uvarené nastruhané zemiaky, 2 hrste ovsených vločiek, 3 ČL soli, kmínu,3 PL octu, 3 PL cukru, ľanové, tekvicové, slnečnicové semienka, ale nemusia byť. POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si kvások a potom všetko zmiešame, necháš vykysnúť. Urobíme z tohto cesta 2 chleby. Dáme na plech prípadne do nejakej formy.Do vody si dáme trochu soli a potrieme ním cesto a dáme piecť.pečieme pri 200 stupňoch asi 30-35 minút.po upečení tiež potrieme vodou+soľ.a čakáme kým vychladne.mnam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.10.2016, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |