
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Focaccia - cesnakováPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej) POSTUP PRÍPRAVY Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2013, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapekaný karfiolPOTREBNÉ PRÍSADY Karfiol uvarený na ružičky, saláma (akákoľvek - diétna, šunková), tvrdý syr - Eidam - takých 15 dkg, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 pochúťková smotana, obyčajné maslo, trochu oleja (aj do zmesi, aj na vymazanie zapekacej misy), pažítka, petržlenová vňať, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšej mise uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme salámu a cibuľu pokrajanú na drobné kocky, pridáme asi lyžičku oleja a premiešame, potom šup dve vajcia, smotanu, trochu posolíme, prisypeme petržlenovú vňať a pažítku a nakoniec nahrubo nastrúhaný syr 3/4 alebo 2/3 :-) (zvyšok si necháme na posypanie), premiešame. Celú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a polejeme rozpusteným maslom (asi 2-3 lyžice), prikryjeme alobalom a dáme piecť, odhadom 30 - 40 minút a potom odkryté zapečieme aj z vrchu. Podávame so zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Hokaido plackyPOTREBNÉ PRÍSADY Tekvica - Hokaido, a to vydlabaná časť z tekvice, komplet vnútro, jedine jadierka povyberáme, 2 vajcia, rasca - celá, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, hrubá múka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je obdobný ako na haruľu, akurát namiesto zemiakov ide tekvica - oranžová. Môj prvotný nápad - pokus nastal, keď sme synovi do školy pripravovali Halloween-sku tekvicu, ostalo mi vydlabané vnútro a nevedela som, čo s tým, tak som s odstupom času 24 hodín, keďže som nechcela variť polievku, použila tekvicový zvyšok na tieto placky. Nech sa páči: Postup - vydlabané vnútro tekvice, a to komplet, len bez jadierok, my sme dlabali tekvicu lyžicou, takže to bolo také ako na rezance, menšie kusy, to som nechala v mise, také väčšie kusy som ešte dostrúhala, aby neboli také veľké kusy. Šup s tým do misy a pridať 2 vajcia, rascu, kto chce, môže majoránku, prelisovaný cesnak, cibuľu pokrájanú na jemno, soľ (osolíme trochu viac ako pri zemiakových plackách, nakoľko tekvica je sladšia). Nakoniec pridáme hrubú múku, kto ako chce, hustejšie, redšie cesto. Napokon vyprážame na horúcom oleji, vypražené placky ukladáme na servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Tieto placky sú také jemnejšie ako zemiakové, až sa rozpadajú v rukách, chutné sú aj za studena. Ak má niekto cuketku doma navyše, môže tiež pristrúhať. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() PárancePOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie cestovín špecle (majú v Lidli - Egg spätzle), 4-5 zemiakov, 1 kocka masla, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na začiatku si dáme variť vodu na špecle. Keď sa voda varí, neošúpané zemiaky umyjeme a pokrájame na hrubšie štvrťky, ktoré dáme do kuchty, kde sme dali asi tak 1,5 lyžice oleja + pol lyžičky vody, soľ ,premiešame, kuchtu zavrieme a dáme na plyn, zapneme. (naozaj stačí len toľko oleja a toľko vody, zemiaky vodu aj pustia, treba zachovať toto množstvo oleja a vody, pretože tie zemiaky "nachytajú" chuť pečených zemiakov, resp. zemiakov v šupke). Akonáhe začne kuchta vypúšťať paru, stopneme tak 4-5 minút a vypneme plyn a necháme, kým sa kuchta odtlakuje. Medzitým voda vrie, tak do nej šupneme tie špecle z Lidla, uvaríme tak do polomäkka, vypneme, necháme dôjsť a keď sú už mäkké, scedíme, neprelievame studenou vodou, trochu olejom a maslom premastíme, pričom maslo si rozpustíme, ešte ho budeme potrebovať na zaliatie zemiakov aj so špeclami. Keď kuchta odtlakuje, otvoríme, zemiaky premiešame (tá kuchta ich dokáže tak chuťovo pripraviť ako pečené zemiaky), roztlačíme vidličkou aj so šupou. Teraz si zoberieme sklenú misu, alebo akúkoľvek misu väčšiu, do ktorej dáme časť uvarených špeclov, na ne časť pretlačených zemiakov, osolíme, prelejeme maslom a premiešame, potom zas špecle, zemiaky, osolíme a prelejeme maslom, premiešame, dosť ťažko sa to mieša, je to také hutnejšie, ale ja ešte pridám tak pol lyžice oleja, aby sa to lepšie miešalo, to maslo samo osebe dosť spojí tie zemiaky aj so špeclami. Toto jedlo je veľmi sýte, moja dcéra ho má strašne rada. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() TOFU - nielen pre vegetariánovPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie tofu 160 g, 1 strednú cibuľu, olej na opekanie Na marinádu: 2 lyžice oleja, 2 lyžice vody, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku vegety, 1 lyžičku sušeného majoránu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku rasce, štipku korenia karí (podľa chuti) - ja som dala namiesto karí štipku korenia čínska kuchyňa jemná (má skvelú chuť, obsahuje aj karí) POSTUP PRÍPRAVY 1/ Pripravíme marinádu: V hlbšej miske vymiešame vodu, olej, horčicu a sójovú omáčku. Ochutíme vegetou, majoránom, mletou paprikou, rascou a korením karí. 2/ Tofu pokrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou. Aspoň 30 minút necháme marinovať v chlade. 3/ V hrnci osmažíme na oleji cibuľu do zlatohneda. Pridáme tofu, premiešame a dusíme prikryté asi 15 minút. Podávame so zemiakovým pyré, ktoré ozdobíme opraženou cibuľou a čerstvou pažítkou. Odporúčam robiť z dvojnásobnej dávky, hlavne tofu, tých 160 g je tak pre dvoch, a neskutočne rýchlo mizne toto jedlo. Recept mám z Dobrého jedla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 11.8.2014, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |