. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Focaccia - cesnaková



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej)

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.11.2013, 18:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekaný karfiol



POTREBNÉ PRÍSADY

Karfiol uvarený na ružičky, saláma (akákoľvek - diétna, šunková), tvrdý syr - Eidam - takých 15 dkg, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 pochúťková smotana, obyčajné maslo, trochu oleja (aj do zmesi, aj na vymazanie zapekacej misy), pažítka, petržlenová vňať, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšej mise uvarený karfiol roztlačíme vidličkou, pridáme salámu a cibuľu pokrajanú na drobné kocky, pridáme asi lyžičku oleja a premiešame, potom šup dve vajcia, smotanu, trochu posolíme, prisypeme petržlenovú vňať a pažítku a nakoniec nahrubo nastrúhaný syr 3/4 alebo 2/3 :-) (zvyšok si necháme na posypanie), premiešame. Celú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy, posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a polejeme rozpusteným maslom (asi 2-3 lyžice), prikryjeme alobalom a dáme piecť, odhadom 30 - 40 minút a potom odkryté zapečieme aj z vrchu. Podávame so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hokaido placky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tekvica - Hokaido, a to vydlabaná časť z tekvice, komplet vnútro, jedine jadierka povyberáme, 2 vajcia, rasca - celá, soľ, 4-5 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, hrubá múka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je obdobný ako na haruľu, akurát namiesto zemiakov ide tekvica - oranžová. Môj prvotný nápad - pokus nastal, keď sme synovi do školy pripravovali Halloween-sku tekvicu, ostalo mi vydlabané vnútro a nevedela som, čo s tým, tak som s odstupom času 24 hodín, keďže som nechcela variť polievku, použila tekvicový zvyšok na tieto placky. Nech sa páči: Postup - vydlabané vnútro tekvice, a to komplet, len bez jadierok, my sme dlabali tekvicu lyžicou, takže to bolo také ako na rezance, menšie kusy, to som nechala v mise, také väčšie kusy som ešte dostrúhala, aby neboli také veľké kusy. Šup s tým do misy a pridať 2 vajcia, rascu, kto chce, môže majoránku, prelisovaný cesnak, cibuľu pokrájanú na jemno, soľ (osolíme trochu viac ako pri zemiakových plackách, nakoľko tekvica je sladšia). Nakoniec pridáme hrubú múku, kto ako chce, hustejšie, redšie cesto. Napokon vyprážame na horúcom oleji, vypražené placky ukladáme na servítku, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Tieto placky sú také jemnejšie ako zemiakové, až sa rozpadajú v rukách, chutné sú aj za studena. Ak má niekto cuketku doma navyše, môže tiež pristrúhať. Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Párance



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie cestovín špecle (majú v Lidli - Egg spätzle), 4-5 zemiakov, 1 kocka masla, olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatku si dáme variť vodu na špecle. Keď sa voda varí, neošúpané zemiaky umyjeme a pokrájame na hrubšie štvrťky, ktoré dáme do kuchty, kde sme dali asi tak 1,5 lyžice oleja + pol lyžičky vody, soľ ,premiešame, kuchtu zavrieme a dáme na plyn, zapneme. (naozaj stačí len toľko oleja a toľko vody, zemiaky vodu aj pustia, treba zachovať toto množstvo oleja a vody, pretože tie zemiaky "nachytajú" chuť pečených zemiakov, resp. zemiakov v šupke). Akonáhe začne kuchta vypúšťať paru, stopneme tak 4-5 minút a vypneme plyn a necháme, kým sa kuchta odtlakuje. Medzitým voda vrie, tak do nej šupneme tie špecle z Lidla, uvaríme tak do polomäkka, vypneme, necháme dôjsť a keď sú už mäkké, scedíme, neprelievame studenou vodou, trochu olejom a maslom premastíme, pričom maslo si rozpustíme, ešte ho budeme potrebovať na zaliatie zemiakov aj so špeclami. Keď kuchta odtlakuje, otvoríme, zemiaky premiešame (tá kuchta ich dokáže tak chuťovo pripraviť ako pečené zemiaky), roztlačíme vidličkou aj so šupou. Teraz si zoberieme sklenú misu, alebo akúkoľvek misu väčšiu, do ktorej dáme časť uvarených špeclov, na ne časť pretlačených zemiakov, osolíme, prelejeme maslom a premiešame, potom zas špecle, zemiaky, osolíme a prelejeme maslom, premiešame, dosť ťažko sa to mieša, je to také hutnejšie, ale ja ešte pridám tak pol lyžice oleja, aby sa to lepšie miešalo, to maslo samo osebe dosť spojí tie zemiaky aj so špeclami. Toto jedlo je veľmi sýte, moja dcéra ho má strašne rada.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

TOFU - nielen pre vegetariánov



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie tofu 160 g, 1 strednú cibuľu, olej na opekanie Na marinádu: 2 lyžice oleja, 2 lyžice vody, 1 lyžicu plnotučnej horčice, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 lyžičku vegety, 1 lyžičku sušeného majoránu, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku rasce, štipku korenia karí (podľa chuti) - ja som dala namiesto karí štipku korenia čínska kuchyňa jemná (má skvelú chuť, obsahuje aj karí)

POSTUP PRÍPRAVY

1/ Pripravíme marinádu: V hlbšej miske vymiešame vodu, olej, horčicu a sójovú omáčku. Ochutíme vegetou, majoránom, mletou paprikou, rascou a korením karí.
2/ Tofu pokrájame na menšie kocky a zalejeme marinádou. Aspoň 30 minút necháme marinovať v chlade.
3/ V hrnci osmažíme na oleji cibuľu do zlatohneda. Pridáme tofu, premiešame a dusíme prikryté asi 15 minút. Podávame so zemiakovým pyré, ktoré ozdobíme opraženou cibuľou a čerstvou pažítkou.
Odporúčam robiť z dvojnásobnej dávky, hlavne tofu, tých 160 g je tak pre dvoch, a neskutočne rýchlo mizne toto jedlo. Recept mám z Dobrého jedla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 11.8.2014, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu