Andrea H. (jessie.31) ID 18276 |
 |
Oblasť: Levice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 29.6.2007 |
Naposledy: 3.3.2017 21:08 |
Aktualizácia: 23.10.2011 19:25 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
* 1 kg hladkej múky * 1 kocka droždia * 1 stredne veľký varený zemiak * 1 PL octu * 2 ČL soli * vlažná voda podľa potreby - cca 600 ml
POSTUP PRÍPRAVY
KVÁSOK: Droždie rozdrobíme, pridáme 200 ml vlažnej vody, 5 PL hladkej múky, 1 PL octu, najemno postrúhaný varený zemiak a všetko zamiešame. Necháme kysnúť 1 hod.
CESTO: Do kvásku pridať zvyšnú múku, 2 ČL soli a zvyšnú vlažnú vodu podľa potreby - zamiesime stredne husté cesto. Necháme ho kysnúť cca 1 hod. Potom cesto dáme na pomúčenú dosku a urobíme bochník. Ten necháme kysnúť 20 min. Potom bochník roztlačíme a zrolujeme na valec a dáme do formy alebo do hlbokého oválneho plechu - formu alebo plech najprv potrieme olejom a vysypeme múkou. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 50 min. Pred pečením potrieme čistou vodou, nožom môžeme urobiť priečne rezy a pečieme vo vyhriatej rúre na spodnej mriežke 30 min. na 200 °C a potom 40 min. na 150 °C (piekla som v elektr. rúre.)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 3.9.2011, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |