
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
ZVERINA |
![]() SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****POTREBNÉ PRÍSADY Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() SRNCIE STEHNO NA DUBAKOCH*****POTREBNÉ PRÍSADY srnčie stehno,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,čerstvé dubáky,múka POSTUP PRÍPRAVY Srnčie stehno odblaníme,nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.Ked je mäso zatiahnuté,pridáme papriku,podlejeme horúcou vodou alebo mäsovým vývarom,osolíme,okoreníme a pridáme2-3 ks bobkáča.Necháme zakryté dusiť.Na panvici s troškou oleja si medzitým orestujeme plátky čerstvých mladých dubáčikov a ked sa opečú,pridáme k skoro udusenému stehnu.Troška podusíme ešte spolu a šťavu zahustíme múkou,ak je treba.Podávame s ryžou,tarhoňou alebo varenými zemiakmi. Náhradou srnčieho stehna môže byť aj teľacie alebo z mladého bujáčika. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2010, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
JELENIE STEHNO NA BRUSNICIACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Jelenie stehno,olej,soľ,jalovec,bobkový list,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,citron,brusnice,šľahačková smotana,cukor POSTUP PRÍPRAVY Jelenie stehno pokrájame na plátky,narežeme zľahka kraje,aby sa pri pečení nekrútili.Osolíme a opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.Mäso vyberieme na tanier a na panvicu dáme zeleninu nakrájanú na kúsky.Mäso dáme naspäť,pridáme pol citrona aj s kôrou,bobkáč a borievky tam šupneme tiež,podlejeme vodou,zakryjeme a dusíme v rúre.Občas pozrieme,aby nám neprihorelo a nerozvarilo sa.Ak je treba,podlejeme(môžeme aj vývarom).Hotové mäso vyberieme,bobkáč a citron vyhodíme a zeleninu rozmixujeme.Pridáme šľahačku,necháme prevrieť .Vložíme brusnice(radšej zavarené)a dochutíme citronovou šťavou a cukrom. Podávame s knedľou,mäsko prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkom citrona,na ktorý sme šupli kopček brusníc. Omáčka sa nezahusťuje múkou-nerobíme krupicu- len zeleninou,takže nešetríme.Mrkvy dávame toľko ako ostatnej zeleniny spolu. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
DIVIAK NA KYSLYCH UHORKACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Diviačie stehno(z mladého kusa),bravčová masť,soľ,čierne mleté korenie,horčica,kyslé uhorky aj s nálevom,voda,múka POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na rezance a prudko opečieme na rozpálenej masti.Osolíme,okoreníme,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Ked je napoly mäkké,pridáme uhorky,ktoré sme si nakrájali na tenké rezančeky.Prilejeme aj šťavu z uhoriek a ešte dusíme ,kým nie je mäso hotové.Dochutíme horčicou.Ak sa nám zdá vodavé,zredukujeme šťavu alebo zľahka poprášime múkou a necháme prevrieť. Podávame s dusenou ryžou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.2.2010, 20:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
SRNCI CHRBAT NA SPOSOB SVIECKOVEJ*****POTREBNÉ PRÍSADY Srnčí(jelení) chrbát,údená slanina,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,nové a čierne celé korenie,bobkový list,borievky Na karamel:1dl kryštálový cukor,1dl horčica,1dl ocot,2,5dl biele suché víno Na dokončenie:šľahačková smotana,soľ Na ozdobu:plátky citrona,brusnice POSTUP PRÍPRAVY Srnčí chrbát prešpikujeme úzkymi prúžkami slaniny a prudko opečieme zo všetkých strán na opraženej slanine.Zo všetkých strán poriadne opečené mäso vyberieme a na výpek dáme cibuľu,nakrájanú na drobno.Trocha opražíme,pridáme mrkvu,zeler a petržlen.Polovicu množstva zeleniny tvorí mrkva.Podlejeme vodou,pridáme nové a čierne korenie,2-3 bobkáče a zo10 guličiek borievky.Z cukru upálime karamel,dáme pozor,aby nám nezhorel.Pridáme horčicu,ocot a povaríme,aby sa karamel rozpustil,vylepšíme kvalitným vínkom.Do hrnca so zeleninou vložíme mäso,doplníme karamelovo-vínovú zmes,osolíme a pomaly dusíme. Mäso musí byť zakryté.Priebežne dávame pozor,aby sa nerozvarilo.Hotové vyberieme z omáčky,bobkový list vyhodíme a omáčku rozmixujeme.Pridáme šľahačku-aj pol litra a necháme prejsť varom.Ak je treba,dochutíme. Podávame s knedľou-najlepšie domácou,ozdobíme plátkom citrona a brusnicovým kompotom alebo džemom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
STEHNO Z JELENA NA HUBACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Stehno z jeleňa, údená slanina,soľ,mleté čierne korenie,jalovec,bobkový list,huby v kyslom náleve,šľahačková smotana,múka,olej,citron POSTUP PRÍPRAVY Stehno z jeleňa prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a opečieme zo všetkých strán na oleji.Osolíme a okoreníme.Pridáme jalovec a bobkový list a v pekáči podlejeme vriacou vodou alebo ešte lepšie, mäsovým vývarom.Prikryjeme a dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäkké.Dáme pozor,aby sa mäso nerozvarilo,lebo sa nebude dať pekne krájať,ale sa bude mrviť.Vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť. Do výpeku vlejeme trocha vody-pozor,ozaj nie veľa a prevaríme,aby sa nám tie prilepence z bokov pekáča pekne dostali späť doň.Precedíme,vložíme scedené huby,ktoré sme pokrájali na menšie kúsky .V smotane rozmiešame trocha polohrúbej múky a cez sitko vlejeme do precedeného výpeku.Necháme prevrieť a dochutíme citronovou šťavou,ak treba,soľou a zjemníme štípkou cukru.Mäso sa lepšie krája,ked je vychladnuté. Podávame so zemiakovou kašou. BON APETIT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2010, 15:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
![]() PECENY DIVIAK*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäso z diviaka,údená slanina,cesnak,soľ,rasca,voda POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme,osušíme,potrieme cesnakom so soľou a prudko opečieme na oleji.Dáme na pekač ,posypeme rascou a polejeme opraženou slaninkou.Prikryjeme druhým pekačom a pečieme.Počas pečenia podlievame horúcou vodou.Ku koncu pečenia odkryjeme.Podávame s domácou knedľou a kyslou kapustou.Ak máme menšie kúsky mäsa,opečieme každý zo všetkých strán. Recept som si upravila ja,pretože sa mi nepáčilo prevoňané mäso ,ktoré bolo predtým v páci.Zatiaľ nemal nikto výhrady a robila som ho veľakrát. A NAJ Z DIVIAKA?rebierka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 25.9.2017, 13:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |