končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Šumiacke zemiakovo-mäsové guľky s kyslou dusenou kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY Múku polohrubú , múku hladkú , strúhanka , 2 vajcia , zemiaky cca 7 kusov (záleži od toho pre koľko ľudí varíme) , cesnak , majoránka, vegeta a to najdôležitejšie na kocky nakrájanú údenú rolku,alebo akékoľvek údené mäsko,alebo klobásu.A na koniec slaninka dobre prepečená spolu s troškou oleja. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nastrúhame na strúhadle (väčšinu tak ako sa strúhajú na halušky a zo dva ich nastrúhame na jemnom strúhadle ako keď strúhate mrkvu) - vytlačíme vodu zo zemiakov .Pridáme múku hladkú aj polohrubú (inak ja to robim odhadom) , strúhanku , vajcia , cesnak , dochutíme soľou, poprípade vegetou , nasypeme majoránku a dobre premiešame.Cesto nesmie byť ani veľmi riedke no ani nie husté , aby neboli guľky tvrdé. No a na koniec dáme nakrájanú údenú šunku, klobásku alebo mäsko. Ak máme pripravenú túto masu tak si začneme tvarovať guľky - POZOR cesto sa dosť lepí takže to pôjde ťažšie a možno to bude mať aj rôzny tvar. Guľky trošku obalíme v hladkej múke. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu s troškou soli a skúsime dať jednu guľku , či sa nám náhodou nerozpadne vo vode , ak áno v tom prípade je treba pridať múku. Guľky treba variť pomaly a sú hotové keď vyjdú navrch hrnca. Ak máme guľky uvarené tak ich poleje slaninkou, korú sme si pripravili zvlášť na panvičke s troškou oleja. Slaninka musí byť dobre prepečená - taká chrumkavá a keď ju lievate na guľky musí to syčať to viete, že je to výborne prepečené. No a ako príloha je super kyslá dusená kapusta. *********************************Prajem Vám dobrú chuť********************************************** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.8.2016, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |