
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Hrachová kaša s údeným mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Suchý hrach cca 500g, údené mäso, dva zemiaky, cesnak, vodu, olej, maslo, hladkú múku, soľ, vegetu, bobkový list, celé i mleté korenie podľa chuti a samozrejme majoran. POSTUP PRÍPRAVY Tymto receptom som si pripomenula krasne detske casy ked nam hrachovu kasu s udenym masom alebo s klobaskou nosievala maminka zo zavodnej jedalne. Tam ju robili fakt super a doma sme ju vsetci mali radi. Nedavno ju mamusa varila doma a kedze od Silvestra mi v mrazaku zavadzalo kilecko udeneho a mala som aj hrach insprirovalo ma to a kedze som tu nasla len jeden takyto receptik rozhodla som sa, ze prispejem a mozno niektoru z vas inspirujem. Je to velmi jednoduche a chutne jedlo! No a ked si po jeho konzumacii napustite vanu... mozte mat lacny perlickovy kupel... ;-)))))) Podme na to... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 20.8.2014, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Ako varit udene masoPOTREBNÉ PRÍSADY - udene maso - hrniec - voda - podla chuti sol, cele korenie rozneho druhu, bobkovy list POSTUP PRÍPRAVY Mozno to mate v malicku, no mozno tym co zacinaju s varenim, tento navod pomoze. Ja sama tento rok tiez vselico robim prvy raz a kedze som chcela mat este na velku noc paradne udene vygooglila som tento postup a musim povedat ze je uplne super! Kupujeme v osvedcenom masiarstve udene bravcove stehno, ktore je krasym plnym kuskom maska. Varim ho podla tohto pravidla a musim povedat, ze je fakt uzasne. Krasne ruzove a stavnate! Varila som aj tento tyzden a nepridala som vobec nic, len som ho proste uvarila vo vode bez dalsieho ochutenia. To ale zalezi len na Vas ako ste zvyknute. A je proste mnam! Z vyvaru varieva moja polovicka "udenu polievku" (prida zeleninku, zemiaky a ryzu - recept na ceskom MMB) a ta je tiez uplne super! Kopia zo stranky, pod tym link na original: V prvom rade si údené odvážime, pretože podľa hmotnosti určíme čas varenia mäsa. Platí pravidlo, že koľko mäso váži, toľko hodín sa varí. (Napríklad 1,5 kg mäsa sa bude variť 1,5 hodiny alebo 90 minút.) Ak má mäso sťahovaciu sieťku, menšou vareškou ju uvoľníme od mäsa, pričom ju ponecháme na mäse. Ak sieťku neuvoľníme pred varením, sieťka sa nám do neho často zavarí a pri sťahovaní budeme so sieťkou strhávať aj kusy mäsa. Takto pripravené údené vložíme do vriacej vody, počkáme kým začne opätovne vrieť a varíme silným varom 2-3 minúty - väčšie kusy a šunky s kosťou 5 minút. Týmto obvarením sa nám mäso "zatiahne", šťava zostane vnútri a nebude sa z mäsa nadmerne vyvárať. Po obvarení teplotu stiahneme a udržujeme na 80-85 stupňov do konca varenia. Po uvarení mäso vytiahneme, stiahneme sieťku a ostrým nožom nakrájame ak chceme mäso konzumovať teplé, alebo necháme do druhého dňa vychladnúť ak ho chceme použiť napr. na obložené misy. Bude krásne prefarbené a šťavnaté. http://recepty.netcabinet.net/stranky/udene_maso_varenie.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |