končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Fazuľový gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké cibule, bravčové stehno cca 700 g, údené maso uvarené + vývar, uvarená biela fazuľa + vývar, fľaša leča ( stačí malá ), soľ, MČK, červená paprika sladká, drvená rasca, majoránka, cesnak ( podľa chuti, ale dostatočné množstvo ), olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som vymámila od vedúceho v bufete, kde guláš robia. Je fantastický, treba pomaly bezodný tanier :-) mizne rýchlosťou blesku. Takže deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v NEOSOLENEJ vode ( solí sa až potom ), takisto si uvaríme údené masko a vývary necháme, zídu sa nám na podlievanie.. Urobíme si cibuľový základ na oleji (alebo aj masti), pridáme masko na kocky, soľ, korenie, drvenú rascu, majoránku, červenú papriku, paradajkový pretlak, pohár leča a polovicu cesnaku, podlejeme vývarom z mäsa alebo fazule a dusíme takmer do makka..V prípade potreby podlievame. Keď je masko takmer makké, pridáme odkvapkanú fazuľu, na kocky nakrájané údené a zvyšnú polovicu cesnaku a dovaríme do makka..netreba ani múku, ani žiadne iné zahusťovadlo :-) vtedy guláš vydrží dlhšie . Najlepší je s bielym chlebom. Mňam :-) Fotku pridám, keď guláš niekedy urobím, ale iste čoskoro :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Segedín, ako ho robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g bravčového stehna, 800 g kyslej kapusty, 2 väčšie cibule, soľ, MČK, tekuté korenie Vitana, 1 kocka Masoxu, mletá červená paprika, olej...kyslá smotana do taniera POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku si nakrájame na drobno a na oleji udusíme do mäkka ( môžme zaliať horúcou vodou a tak dusiť pod pokrievkou, cibuľa sa nepripáli...)...Keď je cibuľka udusená, pridáme na kocky nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme tekuté korenie, v troche vriacej vody si rozpustíme kocku Masoxu a prilejeme k mäsu. Zasypeme červenou paprikou, tak, aby mala šťava peknú farbu a dusíme do mäkka..podľa potreby prilievame horúcu vodu, alebo mäsový vývar..keď je mäsko mäkké, pridáme nakrájanú kyslú kapustu , kto chce, aj so šťavou a ešte asi 15 minút dusíme... Hotovo...niekto pridáva na záver ešte kyslú smotanu, ale my ju dávame až do taniera..Segedín je najlepšie robiť deň dopredu, potom ho schladiť a druhý deň znova celý ohriať...bude lepší..Ja som k tomu robila domáce parené knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2010, 14:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zemiakové knedlíky s údeným mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1-2 lyžičky soli, 1 vajce, 80 g krupice, 200 g hrubej múky, údené mäsko cca 250 g Ako príloha je vhodná dusená kyslá kapusta na sedliacky spôsob a opražená cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som robila 1. x a troška som sa bála, ako to dopadne. Gulky boli tak fantastické, že sme skoro od prežratia praskli. Je to síce prácny recept, ale stojí za to. A s kapustou a cibuľkou sú neprekonateľné. Z kila zemiakov polovicu aj zamrazíte, lebo je ich dosť, tak na bežný obed stačí aj z polovičnej dávky. Údené mäsko si pomelieme. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Tak, aby ich bolo cca 1 kg. Pridáme soľ, krupicu, hrubú múku, vajce a poriadne vypracujeme. Hmota sa nelepí, dobre sa s ňou pracuje. Rozdelíme na 3-4 bochníky, podľa toho, akú veľkú dosku máte. Dosku pomúčime, aj bochník z každej strany a vyvaľkáme do obdĺžnika. Narežeme na štvorce cca 7x7 cm, ale môžte aj menšie. Do stredu každého štvorčeka dáme primerané množstvo údeného mäska, rohy cesta spojíme a zagúľame poriadne do guličky.( Ja som mala pomocníčky - Peťku a Barču a veľmi ich to bavilo ). Z celej dávky ich vyjde neúrekom. Guľky hádžeme do vriacej, dobre osolenej vody. Po 2 minútach odporúčam ich jemne premiešať varechou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Varia sa cca 10 minút, ale keď všetky vyplávu napovrch, dáme pozor a varíme ešte cca 3-4 minúty. Potom ich vyberieme deravou naberačkou, aby poriadne stiekla voda a môžme papkať. My sme ich mali s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou. Ak stihnem, pridám pár fotiek hotového produktu, fotiť som s tými špinavými rukami nestíhala 8). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |