
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
JAHODOVA TORTAPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: • 200 g hladkej múky • pol ČL kypriaceho prášku • 100 g masla • 50 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 1 vajce • 1 PL kyslej smotany Na krém: • 250 g jemného nízkotučného tvarohu • 375 ml smotany na šľahanie • 80 g práškového cukru • 2 ČL vanilínového cukru • 5 zarovnaných ČL želatíny • 2 PL rumu Na plnku: • 500 g jahôd • 100 g jahodového džemu • 1 PL rumu • 2 balíčky červeného tortového želé • 50 g mandľových lupienkov • šľahačku na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Prid¬á-me pokrájané studené maslo, vajce, kyslú smotanu a na doske vypracujeme hladké cesto, kto¬ré vložíme do mikroténového vrecúška a na ho¬di¬nu odložíme odpočinúť do chladu. Veľký ob-dĺžnikový plech vyložíme papierom na pečenie. 2. Rúru vyhrejeme na 175/155 °C. Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľ¬káme a podľa veľkosti tortovej formy vykrojíme dva kruhy. Prenesieme ich na pripravený plech, popicháme vidličkou a postupne upečieme (v teplovzdušnej rúre ich môžeme upiecť naraz na dvoch plechoch). Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Upečené pláty necháme vy¬chladnúť. 3. Pripravíme krém: Želatínu zalejeme 5 lyžicami vody a necháme napučať. Potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme rum a premiešame. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a polovicou práškového cukru. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom, opatrne pridáme k vymiešanému tvarohu a premiešame. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu. 4. V kastróliku mierne zahrejeme džem, odstavíme a vmiešame doň lyžicu rumu. Vychladnuté pláty spojíme teplým jahodovým džemom a vložíme do tortovej formy. Boky formy vyložíme papierom na pečenie. Pláty zalejeme tvarohovým krémom a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Na stuhnutý krém poukladáme polovice jahôd – zopár si odložíme na ozdobenie. Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé a zalejeme ním jahody. Tortu odložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky. 5. Stuhnutú tortu vyberieme z formy a boky obalíme mandľovými lupienkami. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a zvyšnými jahodami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2009, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Smotanovo jogurtova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY • 600 – 800 ml kyslej smotany • 400 ml bieleho jogurtu • 200 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia • 3 balíčky okrúhlych piškót POSTUP PRÍPRAVY • 600 – 800 ml kyslej smotany • 400 ml bieleho jogurtu • 200 g práškového cukru • 1 balíček vanilínového cukru • asi 500 – 750 g čerstvého ovocia (vhodné je mäkšie ovocie, napríklad jahody, maliny alebo na kolieska nakrájané banány, kivi) alebo jeden veľký pohár kompótového ovocia • 3 balíčky okrúhlych piškót 1. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, cukrom a vanilínovým cukrom. Vymiešame na hladký krém. Ovocie umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Ak použijeme ovocie z kompótu, necháme ho odkvapkať na sitku a ak je to potrebné, nakrájame na menšie kúsky. 2. Tortovú formu vyložíme potravinárskou fóliou, aby sa hotová torta ľahšie vyberala. Dno aj okraje tortovej formy vyložíme piškótami tak, aby bolo celé dno zakryté. Na piškóty poukladáme polovicu ovocia a vylejeme naň polovicu smotanového krému. Celý postup znova zopakujeme: poukladáme druhú vrstvu piškót a na ne uložíme zvyšné ovocie. Nezabudnime piškótami vyložiť aj bočné steny tortovej formy. Zalejeme zvyškom smotanového krému, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme, najlepšie cez noc, stuhnúť do chladničky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 18.6.2009, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |