
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
![]() KorytnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY Chuťovo výborná torta. Cesto: 7 vajec, 14 dkg práškového cukru, 14 dkg hrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: Džem, 500 ml šlahačkovej smotany, 550 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 150g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 lyžičiek želatíny, ovocie - ja som dávala jahody. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a sneh zo 7 bielok. Plech pokryjeme papierom na pečenie a pečieme cca 10-15 min. Papier stiahneme, cesto natrieme džemom - ja som dávala marhuľový - a zavinieme do rolády. Zo 400 ml mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém. Želatínu dáme napučať do 150 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme do vychladnutého krému a spolu vyšlaháme. Pridáme vyšlahanú šlahačku a vanilkový cukor. Roládu pokrájame na tenké kúsky a poukladáme ich na dno a boky oblej misky vyloženej mikroténom . Ja som ako oblú misku použila nerezový "cedník". Ďalej ju naplníme striedavo krémom a ovocím, v mojom prípade to boli jahody. Na vrch uložíme ešte ďalšie kúsky rolády /to bude potom spodok torty/.Tortu dáme na 12 hod. do chladničky stuhnúť. Potom ju len vyklopíme na tácku a môže sa ešte poliať trochou želatíny - bude lesklejšia. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.4.2011, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Veľkonočný motýľPOTREBNÉ PRÍSADY Už tu podobná torta bola, toto je moja veľkonočná - jarná. Je skutočné výbornááááááá. Forma na pečenie je s priemerom 24 cm. Cesto: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 140 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 1/2 ČL škorice, 3 PL horúcej vody, marhuľový džem Krém: 250 ml kyslej smotany , 1 balíček práškovej šľahačky, 150 ml mlieka, 2 balíčky vanilínového cukru, kôra z 1 stredne veľkého pomaranča, 1 balíček práškovej želatíny, 50 ml pomarančovej šťavy, Na dokončenie: šľahačka v spreji, farebný kokos /ten som nedávala lebo som nemala/, ovocné želé, 2 trubičky POSTUP PRÍPRAVY 1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do hustej peny, potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, so škoricou a s práškom do pečiva. Korpus si vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom a spojíme. Založíme znovu odnímateľnú obruč alebo si urobíme zvýšený okraj z papiera na pečenie, aby forma bola vyššia ako cesto. 2. Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme napučať a neskôr pomaly roztopíme. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, vanilínový cukor, najemno nastrúhanú pomarančovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu a nalejeme na pripravené cesto, ktoré sme zvrchu pokropili rumom. Necháme tuhnúť v chladničke minimálne 8 hodín. /Ja som to robila bez rumu./ 3. Po odstránení obruče tortu rozkrojíme na polovice a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.4.2008, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |