
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
TORTY |
![]() Tvarohová torta s ovocím *** jednoduchý postup *** zvládne aj začiatočníčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Na tvarohovú plnku: 250 g krémového tvarohu, 1 vanilkový cukor, 1 PL šťavy z citróna, 1 PL práškového cukru, 1 vyšľahaná sladká smotana 33 %. Na ovocnú plnku: 1/2 litra vody, 1 práškový džús (najlepší je PIMA - príchuť akákoľvek, najlepšia je pomaranč, mandarinka), 3 PL kryštálového cukru, 1 Zlatý klas. Okrem toho: ovocie, osladená šľahačka, 1 tortové želé číre Dr. Oetker (pripravíme podľa návodu na obale). POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Vyšľaháme bielky na tuhý sneh, pridáme cukor, zamiešame, prilejeme žĺtky, zamiešame, nakoniec zľahka vmiešame múku a prášok do pečiva, dobre premiešame, nalejeme do vymastenej a vysypanej formy a upečieme. Vrch formy prikrývam alobalom, aby sa nepripiekol. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z formy a necháme vychladnúť. Raz ho prekrojíme. Do vody vysypeme práškový džús, zlatý klas a cukor, privedieme do varu - za stáleho miešania. Vznikne hladký ovocný puding. Na podnos dáme spodný plát cesta. Pripevníme okraj tortovej formy (už bez dna - len ráfik okolo cesta, aby náplň nevytiekla). Na cesto nalejeme ovocnú zmes - ešte horúcu. Necháme úplne vychladnúť - cca 2 hodiny v chladničke. Sladkú smotanu vyšľaháme, primiešame ju do tvarohu, prisypeme cukor a citrónovú šťavu. Túto zmes opatrne nalejeme na ovocnú plnku. Zarovnáme. Priklopíme vrchným plátom cesta a necháme v chladničke niekoľko hodín tuhnúť. Ráfik opatrne odstránime, boky a vrch potrieme slabou vrstvou vyšľahanej šľahačky. Ovocie ozdobne poukladáme. Želatínu vysypeme do vody, dobre premiešame, privedieme do varu a ešte teplou opatrne (ja to robím silikónovým štetcom) ponatierame ovocie na torte. Nakoniec okraje ozdobíme zvyšnou šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.9.2013, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Gaštanovo orechová s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY korpus - klasická orechová piškóta, prekrojená na 4 časti **** krém - šľahačkový čokoládový **** banány ***** gaštanová plnka v strede POSTUP PRÍPRAVY Mala som chuť na gaštany, tak som do stredu torty dala "vsuvku" vymiešanú z gaštanového pyré, mletých orechov, práškového cukru a mlieka - tak aby to bola taká akurát konzistencia. Čo zostalo, z toho som urobila tie hrudky, čo sú navrchu torty. A ten krásny papier si prosím nevšímajte .. nemala som nič lepšie poruke :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.9.2009, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Orechovo vanilková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na korpus: 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, za 2 hrste mletých orechov. Suroviny na plnku: 3 sladké smotany, 2 biele čokolády, 1 prášková plnka Dr. Oetker s vanilkovovu príchuťou (taká v krabičke) - to dávam kvôli tomu, aby smotany dobre stuhli, lebo sa mi stávalo, že to ostávalo redšie a potom torta nebola pevná. Na ozdobu trochu čokoládovej polevy, mandľové lupienky a orechy POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vyšľaháme sneh zo 6 bielkov, pridáme cukor, žĺtky rozmiešané s troškou vody, nakoniec múku s práškom a orechy a dobre vymiešame. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy a upečieme. Deň vopred si uvaríme smotany s čokoládami, keď zovrie, odstavíme a dáme vychladnuté do chladničky. Na druhý deň do toho vysypeme tú práškovú plnku a vyšľaháme dotuha. To je len taký môj zlepšovák, nemusíte tam to práškové dávať. Ale potom to má takú fest vanilkovú chuť. Fajnota. Poprekrajujeme korpusy, klasika - natierame krémom a nakoniec ozdobíme. Túto som zdobila tak, že som do plnky narobila ryhy takým cukrárskym "pravítkom" so zúbkovaným okrajom. Okraje posypeme lupienkami, do tých rýh som po troške nalievala čokoládovú polevu. Okraje posypeme čokoládovou ryžou a dozdobíme polkami orechov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.11.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Dovolím si vložiť aj recept, pretože bola chuťovo veľmi dobrá a je tu dosť mamičiek, ktoré hľadajú aj konkrétne recepty.. takže nech sa páči: Potrebujeme: na cesto: 6 vajec, 6 Pl polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 čokoládový puding (prášok) na plnku: 1 maslo, 0,5 litra mlieka, 3 PL polohrubej múky, práškový cukor, kryštálový cukor, mleté orechy orechová plnka: za misku pomletých orechov, práškový cukor, trochu mlieka POSTUP PRÍPRAVY Tak poďme na to: oddelíme si bielky od žĺtkov, vyšľaháme z nich tuhý sneh, prisypeme kryštálový cukor a znovu šľaháme, primiešame žĺtky, premiešame, nakoniec vsypeme múku, prášok do pečiva a pudingový prášok, jemne vareškou premiešame a vysypeme do vymastenej a vysypanej okrúhlej tortovej formy. Upečieme. Necháme vychladnúť, poprekrajujeme dlhým nožom. Na plnku si uvaríme mlieko s múkou a kryštálovým cukrom (ja dávam na pol litra mlieka 3 PL cukru). Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Potom si maslo mierne zohrejeme v mikrovlnke, len tak trošku, aby sa dalo dobre šľahať, pridáme práškový cukor (200 g), dobre vyšľaháme a nakoniec po lyžiciach pridávame kašu a stále šľaháme. Opatrne, aby sa to nezrazilo, musí to mať zhruba rovnakú teplotu. Ja robievam aj tak, že večer uvarím kašu, odstavím, vyberiem z mrazničky maslo, dám na tanierik a do rána to nechám spolu odstáť a ráno robím krém. Nikdy sa mi nezrazí. No, keď máme kašu vymiešanú s maslom, primiešame mleté orechy. Množstvo odhadujem tak na 200 g - ja to dávam od oka.. koľko mám, toľko dám. Plnku neochutnávajte, lebo vám neostane do torty :-) Na tú druhú plnku si zmiešame len orechy s cukrom a trošinkou mlieka, len toľko mlieka dajte, aby sa plnka spojila, aby sa dala natrieť na korpus. Má to byť ani nie suché ani nie mokré. No a spájame.. korpus, plnka maslová, korpus, plnka orechová, korpus, plnka maslová.. ozdobíme si čokoládou, mandľovými lupienkami.. a ostatné podľa fantázie. Prajem Vám dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.4.2009, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 HERA, 250 g práškového cukru, 6 vajec, 100 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 200 g čokolády na varenie, hrsť sekaných orechov. Plnka: 5 žĺtkov, 300 g práškového cukru, 2 PL mlieka, 2 PL kakaa, 1 maslo POSTUP PRÍPRAVY nafotila som aj postup :-) takže nech sa páči: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |