Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
4-vajcia,
100 gr masla,
280 gr práškoveho cukru,/do korpusu ide len 100.gr/
150 gr,-polohrub. muky,
1/2 -prášku do pečiva,
100 gr-orechov,(posekaných)
1.pohar broskyň. kompotu(850)ml,
2.Tegliky šlahačkovej smotany
2.stužovače šlahačky,
2. vrecka vanilkoveho cukru,
POSTUP PRÍPRAVY
POSTUP!
Mekké maslo rozmiešame a pridame 100.gr práš. cukr,žľtky a 2 veľke lyžice vody.(pomaly šlahame)Muku preosejeme spolu s prašk. do pečiv. a v miešame do žltkovej zmesy,.Formy na tortu vystelieme papierom na pečenie,dame do nich na polovicu rozdelene cesto.V predhriatej rure na miernej teplote ich upečieme.Vyšlahame tuhý sneh a hašlahame do neho zvyšný práš. cukor.(180 gr)Natrieme na vychladnute korpusy,posypeme orechami a znovu nechame v rure zapiecť/na slabo/Vychladnutý korpus potrieme šlahačkovou smotanou(polovička)na ňu poukladame broskyne navrstvýme ostatnu šlahačku, prikryjeme druhým korpusom .Tortu opatrne krájame pilnikovým nožikom. Dobrú chuť :) Alžbetka Tobiasko Janka.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |