
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
![]() Tvarohovo-šľahačková s čokoládovo-orieškovými bonbónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajíčok, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa, 0,5 dl oleja, 0,5 dl vody, 5 lyžíc vody k snehu***Plnka: 500 ml smotany na šľahanie (33%), 250 g nízkotučného tvarohu (vo vaničke), 50 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 stužovače šľahačky***na bonbóny a čokoládové kúsky: 3-4 čokoládové keksíky, asi dve hrste nesolených arašídov, 100 g čokolády na varenie, 4 lyžice kakaovej nátierky POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala som sa receptom v jednom staršom časopise – korpus som si upiekla po svojom, k šľahačke som pridala ešte tvaroh a miesto čokoládovo-orieškových bonbónov, ktoré už stačilo len nakrájať :) som radšej zvolila domáce, na spôsob Ferrero. Dúfam, že vás neodradím dlhším postupom, ak sa rozhodnete pre tieto bonbóniky a pripravíte si ich aj pár dní dopredu, príprava samotnej torty je potom už len bleskovou záležitosťou :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (72) posledné: 14.12.2013, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Kubánska tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 120 g kryštálového cukru, 2 lyžice mlieka, 120 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 2 lyžičky prášku do pečiva***Parížska šľahačka: 500 ml smotany na šľahanie – 33%, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 50 g kakaa***pikantný džem, banány***100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, 1 lyžička oleja POSTUP PRÍPRAVY Lahodná torta s banánmi a parížskou šľahačkou - možno ju poznáte aj pod názvom Kuba rezy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 370 návštěvníkov) KOMENTÁRE (186) posledné: 14.3.2017, 16:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Dvojfarebná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 1 korpus: 5 vajíčok (veľkosti L), 170 g kryštálového cukru, 0,5 dl oleja, 0,5 dl teplej vody, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa a 0,5 dl teplej vody k snehu ***Plnka: 1,5 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, 375 g obyčajného masla*** pikantný džem na potieranie – použila som ríbezľový, na obsypanie korpusu strúhaný kokos, ozdoby. ***Poleva: 200 g bielej polevy, 50 g tuku Cera POSTUP PRÍPRAVY Torta je z dvoch korpusov (korpus, aj plnku si robím podľa seba - cesto je vláčne, po natretí džemom šťavnaté a plnka je jemná, z nadstavovaného krému) – prekrojené priečne na polovicu, každý plát potretý hrubšou vrstvou ríbezľového džemu a plnkou, na krém som natrela bielu polevu, boky sú obsypané strúhaným kokosom a kraje prizdobené krémom. Pôvodne som chcela použiť na ozdobu kvietky a lístky z bielej čokolády, ale dcérka si želala, aby sme ju ozdobili snehovými kvietkami, /ktoré sme kúpili pre istotu, ak by nám niečo nevyšlo/, vyberala si ich sama a tak mala z ozdobovania a samotnej torty o to väčšiu radosť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 7.7.2013, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus i plnka podľa receptu na čokoládové rezy: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10091&user=32431 - z jednej dávky korpus, aj krém; poťahovala som ju hmotou z cukríkov Haribo Chamallows (ružovo-žltých) podľa receptu od Meggienky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2274&user=798 , Kuro Little a zvyšné ozdoby z falošného marcipánu podľa Ariell http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=18616&user=126509 POSTUP PRÍPRAVY Prvýkrát som sa pokúsila o poťahovanú tortičku a vybrala som si hmotu z penových cukríkov (už som z nej robila ozdoby na dcérkinu tortu a osvedčila sa mi), na kuriatko som si našla obrázok na nete a "modelovala" ho kúsok po kúsku /veď to aj tak vyzerá/. Ale radosť urobila a to bola pre mňa najväčšia odmena. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (19) posledné: 17.5.2009, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Tvarohovo-šľahačkováPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431 Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 8.7.2011, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Moja ananásová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto: 4 vajíčka, 5 kopcovitých lyžíc kryštálového cukru (120 g), 4 lyžice (mierne navŕšené) polohrubej výberovej múky (70 g), 2 lyžice (mierne navŕšené) hladkej múky špeciál (35 g), 1/2 kypriaceho prášku, 0,5 dl oleja***2. cesto: detto, ale 2 lyžice hladkej múky nahradíme kakaovým práškom*** Plnka: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 kopcom lyžice hladkej múky (70 g), 7 lyžíc kryštálového cukru (150 g), marhuľový lekvár, 1 konzerva ananásu, pražená mletá káva, 300-400 g obyčajného masla (ja používam s názvom Zlatá Haná), rum /alebo rumová príchuť/ - lepšia je s rumom... POSTUP PRÍPRAVY Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do nadýchanej peny, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme do tých 20 min. pri teplote 150°-160° C. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu. II. cesto - detto Tiež po vychladnutí prekrojíme na polovicu. Plnka: 600 ml z mlieka dáme uvariť spolu s cukrom, do zvyšných 400 ml pridáme Zlaté klasy s hladkou múkou a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme plnku (ak sa zrazí, nič sa nedeje, pomôžeme si potom mixérom). Necháme vychladnúť a pomaličky potom pridávame rozmiešané maslo (obyčajné je naozaj najlepšie....) do krému. Ak máme tie hrčky, rozmixujeme dohladka, kľudne aj s maslom. Aj keď sa Vám bude zdať plnka možno trochu redšia, vsaje sa pekne do plátov a torta je krásne šťavnatá. Zalejeme si silnejšiu zrnkovú kávu. Plnenie: Spodné cesto - 1. tmavý plát - bohato pokvapkať (nie poliať) ananásovou šťavou, pofŕkať jemne rumom /alebo príchuťou/, extraktom z kávy, natrieť plnkou, poukladať jemne nakrájanými kúskami ananásu, navrstviť ešte trošku plnky. II. cesto - 1. svetlý plát - pokvapkať (bohato) šťavou, natrieť lekvárom (marhuľovým - aj kvôli efektu a nebije sa chuťou s ananásom), plnkou, kúskami ananásu, potrieť ešte plnku III. cesto -2. tmavý plát /postup ako pri spodnom pláte/ IV. cesto - ako II. cesto (2. svetlý plát) - potrieť plnkou - obtrieť celú tortu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 7.4.2013, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |