Adriana B. (Aďka27) ID 32431 |
|
Oblasť: Brezno |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 15.1.2008 |
Naposledy: 13.10.2014 22:10 |
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Tvarohovo-šľahačková
[ recept č. 11830 zo dňa 3.3.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5 vajíčok, 250 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1,5 dl oleja, 1,5 dl mlieka, 1 prášok do pečiva, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa *** 2 nízkotučné tvarohy, 150 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 šľahačky v prášku Dr. Oetker, 200 ml mlieka, 2-3 banány, na ozdobu čokoládové vločky alebo hoblinky, čokoláda na varenie, alebo suroviny podľa vlastnej predstavy na konečné dozdobenie
POSTUP PRÍPRAVY
Postup na prípravu korpusu a plnky nájdete pri tomto recepte http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6846&user=32431
Ak by bol záujem, nahodím celý postup aj sem.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Dno tortovej formy som vymazala maslom – formu mám o priemere 22 cm, vyliala cesto a piekla pri teplote 160° C cca 35-40 min. Asi po 15-tich min. som vrch cesta prikryla alobalom. Vrch už bol upečený, ale vnútro ešte nie. Po upečení som nechala cesto vychladnúť. Pripravila som si plnku a nakrájala banány na plátky.
Korpus zarovnáme – zrežeme nožom,
naznačíme po celom obvode na polovice, nakrojíme nožom a keďže nemám taký dlhý nôž, zvyšok som prerezala niťou. Použila som takú silnejšiu, hrubšiu niť.
Na spodný plát natrieme trošku plnky, aby banány lepšie držali,
poukladať plátky banánov,
navrstviť časť plnky – necelú polovicu,
zarovnať,
položiť druhý plát, vrstva plnky, zarovnať, plnkou potiahnuť aj boky a zarovnať.
Pod podložku s tortou som dala ešte papier na pečenie, nasypala čokoládové vločky a príborovým nožom poťahovala boky korpusu a ešte trochu na vrchnú časť.
Vrchnú časť som posypala čokoládovými hoblinkami – nastrúhala som ich z čokolády na varenie pomocou škrabky. Vytiahneme papier na pečenie, korpus som podobrala širšou lopatkou a preniesla na tácku vyloženú ozdobným papierom. Alebo to môžete urobiť hneď na začiatku - korpus pred naplnením odobrať z podložky - preložiť na tácku s ozdobným papierom, podložiť kúskami papiera na pečenie a po konečnom ozdobení ich už len vytiahnete. Ja som na to pozabudla.
Na výzdobe sa podieľala aj dcérka, keďže to bola torta pre bračeka, okraje sme spoločne dozdobili zvyškom plnky a posypali hoblinkami. Tortu odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Stačili jej 4 hodinky.
Na ozdobu sme si zmysleli vyrobiť takéto čokoládové ozdoby - použila som tmavú a bielu čokoládovú polevu (už hotovú v sáčku), tú sme ponalievali do formičiek z dezertu - na tieto som použila zo Zlatého Nugátu - treba to nechať vychladnúť pri izbovej teplote a ešte na chvíľku šupnúť do mrazničky, aby sa dali dobre vyklopiť.
Takto vyzerala zozadu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.7.2011, 18:46) |
Adulka moja , práve ju pečiem. Slávik má zajtra 15 rokov, tak som zvedavá |
ODPOVEDAŤ |
anna g. (kllia) ID 93347 (29.4.2009, 11:52) |
Ďakujem Aďka veľmi pekne..Zajtra pečiem.Dúfam ,že sa podarí. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2009, 9:59) |
Anka, nie je za čo, budem držať palce, nech sa vydarí |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (29.4.2009, 11:25) |
úžasná vyzerá veľmi luxusne túto by mohli vystavovať a predávať aj v Rischarte (úžasná cukráreň v Mníchove) určite by mala veľký úspech |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2009, 9:57) |
Evka, ďakujem krásne A to hádam nie , mala som o nej trošku iné predstavy, ale veľmi ma teší, že sa Ti páči. |
ODPOVEDAŤ |
| martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (29.4.2009, 10:15) |
Adka,kraasna torticka,a urcite aj moooc chutna |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2009, 9:37) |
Martinka, ďakujem krásne Bola výborná, taká osviežujúca |
ODPOVEDAŤ |
anna g. (kllia) ID 93347 (24.4.2009, 14:12) |
Tá tortička je nádherná a určite neskutočne chutná ,chcela by som ju upiecť ale neviem nájsť postup pre korpus a krém môžem poprosiť o pomoc? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.3.2009, 16:58) |
tá musí byť dobručká vyzerá super šikulka |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:30) |
Evka, ďakujem Nechcelo sa nám žiadnej krémovej, tak som mala riadnu dilemu, akú teda a napadlo ma, že tvarohový koláčik im chutí, tak sme sa zhodli na tejto. Ale bola ozaj dobručká a na druhý deň ešte lepšia Ej, či by som si dala zas |
ODPOVEDAŤ |
| Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (4.3.2009, 16:58) |
Aďka, v nedeľu má synovec 3 roky, určite upečiem a hlavne použijem tie formičky. Mám také miniatúrne kovové na ľadovú čokoládu, ale ešte som s nimi nerobila. Uvidím, ako to pôjde vyklopiť. Nemáš s tým náhodou skúsenosť? Po nedeli napíšem, ako sa podarila. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:24) |
Gabi, ja som použila podložku na cukríky z dezertu Zlatý nugát. Pre chlapca sa mi to najviac pozdávalo. V mrazničke to zaberie málo miesta a výborne sa dajú vyklopiť. Robievam tak aj rôzne čokoládky na sviatky, alebo na nejakú príležitosť - dô rôznych podložiek z dezertov, nechám si také, ktoré sa mi páčia. A dávam aj do kovových vykrajovačiek - podložím si papier na pečenie a dám to na nejakú tenšiu podložku a tiež na chvíľu nechám vychladnúť pri izbovej teplote a potom do mrazničky. Ale neosvedčilo sa mi plniť kovové -klasické formičky, čokoláda sa zle vyberá a môže aj popraskať. Ak by si ešte chcela ku korpusu - po zarovnaní bol vysoký 5 cm, dá sa povedať, že na fotke to vyzerá aj dosť reálne - skúšala som zmerať na monitore Len aby si mala predstavu, aký bol vysoký bez naplnenia. Dúfam, že bude chutiť, určite mi daj vedieť. Budem Ti držať palce |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.3.2009, 15:19) |
Aďka, krásna tortička. |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:14) |
Martinka, ďakujem Chcela som ju dozdobiť trošku inak, ale sa mi ponúkla, že mi pomôže No a neurob jej radosť, keď tak strašne sa tešila, že sa môže podieľať na |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (rikinka) ID 16490 (4.3.2009, 22:22) |
ved to... tie iskričky v očkách . Je to zlatéé |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:37) |
Strašne sa tešila, že sa páčila, keby si ju videla, aká bola hrdá. A ja som mala o to väčšiu radosť, povedala som si, nemusí byť ako z časopisu, hlavne, že sa z nej tešia deťúrence |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.3.2009, 7:47) |
ozaj vyzerá lákavo |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:07) |
Ďakujem Ivetka , bola fajnááá |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (4.3.2009, 6:54) |
Adrianka, ta torta vyzerá super ako všetky Tvoje recepty |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:06) |
Helenka, ďakujem krásne |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (3.3.2009, 23:07) |
Vyzera neskutocne mnamkovo A tie ozdobky su super, no a pouzit skrabku na vyrobu hobliniek, tak to by ma nenapadlo. Super napad. Vdaka a inspiraciu |
ODPOVEDAŤ |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.3.2009, 22:05) |
Ďakujem Adrika No, to so škrabkou som niekedy dávnejšie vyčítala v nejakom časopise Žiadne drahé hoblinky Vyskúšala si to aj , len mi to rýchlo posunula, že maminka, Tebe to ide lepšie |
ODPOVEDAŤ |