
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
TORTY |
Chutná tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky okrúhlych piškót, lekvár, ovocná šťava, rum TVAROHOVÁ ZMES: 500g tvarohu, 2 žĺtky, 200g masla,200g práškového cukru, 1 zlatý klas, 500ml mlieka, 1 vanilínový cukor, hrozienka, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Tortovú formu vystelieme alobalom. Piškóty natierame lekvárom, po dve pospájame a vyložíme nimi dno formy. Pokropíme ich ovocnou šťavou a rumom a rozotrieme polovicu tvarohovej zmesi. Postup zopakujeme. Tvarohová zmes: Maslo s cukrom vymiešame do penista, pridáme žĺtky a vanilínový cukor a napokon tvaroh. Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme kašu a vychladnutú ju vmiešame do tvarohu. Vrch torty posypeme hrozienkami a dáme ju do chladničky (najlepšie do druhého dňa) stuhnúť. Potom ju polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2008, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() kávová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 bielkov, 280g práškového cukru, 110g mandlí alebo orechov, 120g polohrubej múky, mandľové lupienky KRÉM: 140g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 40g hladkej múky, 250g masla, 120ml silnej čiernej kávy (prefiltrovanej, alebo instantnej) POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doňho primiešame mleté mandle (orechy) a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a dáme ho upiecť. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme na tri (dve) časti a každý pokvapkáme kávou. Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 20-30 min., kým nevznikne hustý puding. Vychladnutú masu postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy (presné množstvo podľa konzistencie krému). Rozkrojený korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty. Boky torty ozdobíme mandľovými lupienkami, vrch zvyšným krémom,alebo zrnkami kávy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 23.9.2012, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |