Martina M. (mmj) ID 19672 |
 |
Oblasť: Liptovský Mikuláš |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 1.8.2007 |
Naposledy: 7.12.2016 9:17 |
Aktualizácia: 13.5.2013 10:58 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 150 g masla, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 100 g hladkej múky, kávovú lyžičku prášku do pečiva, 100 g nasekaných pražených lieskovcov, 200 g nasekanej čokolády na varenie, štipku soli, štipku mletej škorice, 2 šľahačkové smotany a 2 stužovače šľahačky, olej Na polevu: čokoládu na varenie, 3 polievkové lyžice šľahačkovej smotany
POSTUP PRÍPRAVY
Nožom nasekajte lieskovce a čokoládu. Dve polievkové lyžice nasekaných lieskovcov si odložte na posypanie torty. Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešajte do peny, pridajte lieskovce zmiešané s čokoládou, múkou, štipkou mletej škorice a práškom do pečiva. Z bielkov si ušľahajte sneh, ktorý opatrne primiešajte do cesta. Na dno tortovej formy dajte kvapku oleja a už vopred vystihnutý kruh z papiera na pečenie. Okraje formy nemastite. Do takto pripravenej formy vylejte cesto, ktoré je trochu tuhšie a dajte do rúry piecť na 180 °C približne 50-60 minút. Vychladnutý korpus prerežete na polovicu, natrite vyšľahanou šľahačkou a prikryte druhou polovicou korpusu. Vo vodnom kúpeli si v miske zohrejte odložené tri polievkové lyžice smotany, do nej nalámte čokoládu na varenie a do hladka vymiešajte. Poleva má hustejšiu konzistenciu a s polievkovou lyžicou ju do kruhu porozotierajte na korpus a posypte sekanými lieskovcami.
recept je z relácie postav dom, zasaď strom. Je fajná
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (2) posledné: 10.8.2010, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |