Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g mrazeného lístkového cesta., 25 g práškového cukru., 1 a 1/2 balíčka stužovača šľahačky., 2 cl čerešňového likéru., 200 ml sladkej šľahačky., 25 g sekaných pistácií., 250 g jahôd., mätové lístky.,
POSTUP PRÍPRAVY
Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý cm a položíme na plech opláchntý vodou. Z cesta vyrežeme podľa papierovej šablóny srdce a povrch niekoľkokrát popicháme vidličkou. Zo zvyškov nakrájame 3 prúžky, z ktorého upletieme vrkôčik. Ten potrieme vodou a umiestnime okolo koláča na plechu. Pečieme ho v predhriatej rúre asi 25 minút. Práškový cukor zmiešame zo stužovačom šľahačky, zmes pridáme do šľahačky a ušľaháme dotuha. Do šľahačky zamiešame likér a pistáciové orechy a natrieme ju na upečený korpus. Umyté, očistené a odkvapkané jahody poukladáme na tortu, ktorú ozdobíme mätovými lístkami i mašličkou upečenou z lístkového cesta. Napokon tortu posypeme práškovým cukrom.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (1) posledné: 17.7.2010, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |