. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Jana G. (jaginka11) ID 117577
.
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.10.2009
Naposledy: 8.5.2014 20:34
Aktualizácia: 12.12.2010 15:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 46
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

TORTY

Kávová torta na PSP



POTREBNÉ PRÍSADY

8 bielkov, 280 g prášk. cukru, 110 g mandlí alebo orechov, 120 g polohr. múky, KRÉM: 8 žĺtkov, 140 g prášk cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 40 g hl. múky, 250 g masla cca 100-120 ml silnej čiernej kávy /filtrovanej alebo instantnej/ ZDOBENIE: mleté lúpané mandle na obsypanie bokov torty, hmota na vrch torty z penových cukríkov, ozdobné guličky, hostia je okrúhla piškóta poliata bielou polevou.

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a práš. cukru ušľaháme tuhý sneh. Jemne doň primiešame pomleté mandle alebo orechy a múku. Tort. formu potrieme tukom a vysypeme jemnou strúhankou, spodok môžeme vyložiť pap. na peč., cesto do nej vylejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry /pri teplote 160 až 170 st. pečieme cca 30 min./ KRÉM: Žĺtky, cukor, smotanu a hl. múku miešame nad parou 20-30min, kým nevznikne hustá kaša. Vychladenú postupne pridávame do rozšľahaného masla a za stáleho miešania prilejeme asi 100 ml kávy /podľa konzistencie krému/. Vychladnutý korpus prekrojíme na tri časti, spojíme krémom a natrieme aj povrch a boky torty. Ozdobíme podľa fantázie.
Sú tu oveľa krajšie torty - cukrárok profesionálok. Môj návod je skôr pre mamičky, ktoré nemajú profesionálne cukrárske pomôcky, ani bohaté skúsenosti so zdobením. Možno som niekomu poskytla inšpiráciu?!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.5.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu