končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jednoduchý chlebík z domácej pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 300 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 1 KL sušeného droždia , 2 KL cukru, 1,5 KL soli POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dáme najprv tekuté prísady a potom sypké. Zapneme pekárničku na klasický program. Mám pekáreň Tesco, takže pećiem na program č.1 - klasický chlieb. Po prvom pípnutí zvyknem pridať trochu drvenej rasce, alebo slnečnicové semienka, tekvicové, ľanové atď. Podľa toho čo mám doma a na čo mám chuť. Niekedy dávam miesto soli vegetu a ak nemám olivový olej tak obyčajný. Takisto zvyknem miešať rôzne múky. Pekáreň mám už veľmi dlho, vyskúšala som kadejaké chlebíky ,ale najčastejšie pečiem tento obyčajný. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 7.6.2013, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kysnuté knedle varené vo vodePOTREBNÉ PRÍSADY 120 ml vody, 180 ml mlieka,1 vajce, 520 g hrubej múky, pol kocky droždia,1 kopcovitá kávová lyžička soli ,1 kávová lyžička cukru POSTUP PRÍPRAVY Vodu s mliekom a cukrom si mierne zohrejem, len tak aby to bolo mierne vlažné. Nalejem do nádoby pekárničky, rozdrobím do toho droždie, pridám rozšľahané vajce, nasypem múku a soľ. Pekárničku mám úplne obyčajnú najlacnejšiu z Tesca. Takže program číslo 8 - kysnuté cesto. Ak pekárničku nemáme tak klasicky vypracujeme a necháme vykysnúť. Po 1,5 hodine pekárnička pípne, cesto je hotové, krásne vykysnuté, doslova ako pena. Odkedy mám pekáreň tak kysnuté cesto robím iba v nej. Ručne sa mi nikdy také perfektné nepodarilo. A knedle som mala ako "zakaľce". Vyklopím na múkou podsypanú dosku, vytvarujem dve knedle. Chvíľu ešte nechám podkysnúť, ale len kým mi nezovrie osolená voda v hrnci. Potom tam dám obidve knedle. Varím z každej strany 10 minút. Opatrne vyberiem na mriežku, popichám s vidličkou a nechám vychladnúť. Niekedy zvyknem pridať aj 2-3 na kocky nakrájané rožky, ale vtedy dávam o 30 - 40 g menej múky, alebo keď sa pozabudnem tak pridám o 20 ml viacej vody. A máme zasa žemľovú knedľu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 22.9.2013, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |