končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Makové trojuholníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto - v tomto poradí dáme do pekárne: 0,7 dl olej; 3 dl vlažné mlieko; 0,5 kg hladká múka (ak nemáte môže byť aj polohrubá, popr. pol na pol - hl./polohr.); 2 vanilinové cukre; 1 PL kryšt.cukor; 1 KL soľ; 1/2 kocky droždia Plnka - mak polotovar (ja som kúpila v Tescu, cena cca do 2 € myslím, plnka je už hotová, je už ochutená, netreba s ňou už nič ďalej robiť iba natrieť na rozvaľkané cesto) POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto si náhádžeme v poradí ako sú v recepte do pekárničky a zapneme program kysnuté cesto, ja mám pekáreň Moulinex, t.j. zapnem program 11, celý program trvá 1,5 hodiny. Keď je cesto "hotovson" . . . , vyberiem z pekárne, presuniem na dosku a rozdelím na dve časti. Na pomúčenej doske rozvaľkám na väčší plát, taký obdĺžnik a na cesto rozotriem polovicu plnky (tá maková plnka je hustejšia, taká tuhá, tak to ide ťažšie) a ešte trošilik navrch dám, resp. nastrúham Heru, to len tak povrchu, aby boli trojuholníčky šťavnatejšie. Cesto zrolujem a nakrájam cik-cak na trojuholníky. Tá maková plnka je tuhá, takže ani veľmi nevyteká pri krájaní von z cesta. Trojuholníky poukladáme vedľa seba tak cca 1 cm na papierom na pečenie vyložený plech, necháme ešte 15 minút kysnúť. To isté urobíme z druhou polovicou cesta. Z tejto dávky mne vydá na 2 plechy, t.j. takých 24 trojuholníčkov. Medzitým si dáme vyhriať rúru na 200 stupňov teplovzdušná. Ešte pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a šup šup do rúry (ja dávam obidva plechy naraz). Pečiem takých maximálne 20 minút, aj to je veľa, treba pozerať ako sa "farbia" . . . upečené vyberiem z plechu a preložím na misu a poprášim práškovým cukrom. Plnky môže meniť kto chce aké chce, toto je len tip odo mňa. Ináč toto cesto ja používam aj na slané trojuholníčky, akurát pri hádzaní surovín do pekárne nedám tie 2 vanilínové cukre. Čerstvé sú úplne mňamkové, mäkkučké . . . :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 16.11.2009, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Škoricovník /kysnutie v pekárničke, pečenie na plechu/POTREBNÉ PRÍSADY 1 dl olej, 3 dl vlažná voda, 1/2 kávovej lyžičky soľ, 3 pol. lyžice med, 500 g polohrubá múka, 1/2 kocky droždia - suroviny do pekárne. Na posyp cesta na plechu - škorica, kryštálový cukor, med. POSTUP PRÍPRAVY V uvedenom poradí nahádžeme do pekárničky a zapneme na program miesenie a kysnutie, ja mám pekárničku Moulinex, na nej je to program 11, cca 1,5 hodiny a cesto je vymiesené a vykysnuté. Keď nám pekárnička pípne, cesto je vykysnuté, preložíme cesto z pekárne na plech, ktorý si vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Dáme do stredu plechu a prstami roztláčame do všetkých strán, aby sme ho rovnomerne rozložili na plechu, keď sa lepí, naolejujte si prsty. Keď máme cesto rozložené, resp. roztlačené na celom plechu, posypeme škoricou, kryštálovým cukrom a polejeme medom, medom nešetríme. Necháme ešte chvíľu podkysnúť, medzitým si dáme predhriať rúru na 200 stupňov, po tak cca 10 minútach dáme plech do rúry a zároveň stiahneme teplotu na 160 stupňov a upečieme. Tak odhadom 20 minút asi. Čerstvý je úplne mňamky . . . , kto má rad škoricu, si príde určite na svoje, nie je to veľmi sladké a je to výborné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2010, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Cesnakový chlieb na plechuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru, 1/2 kocky droždia Na potretie 0,7 dl olivového oleja, 4-5 strúčikov cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pôvodný recept má na MMB Peťka G. ID 9688, ale má ho napísaný pre ručné miesenie. Ja som tento super chlebík dnes vyskúšala a prispôsobila som si dávku pre miesenie a kysnutie v pekárničke a cesto mi vyšlo :-) Takže píšem tento recept pre maminy, ktoré majú pekárničky, je to jednoduchšie. Postup je rovnaký ako v pôvodnom Peťkinom recepte aj sa pečie v rúre :-) Takže všetky ingrediencie nahádžeme do pekárničky v takom poradí ako je vyššie uvedené, t.j. 1KL oleja, 3 dl vlažnej vody, 2 KL soli, 0,5 kg hladkej múky, 1 KL kryštáľového cukru a navrch dáme rozmrvenú 1/2 kocky droždia a zapneme pekárničku na program miesenie a kysnutie. Ja mám pekáreň Moulinex, tak som ťukla program 11 v trvaní 1.30 hod. Medzitým si vymastíme a vysypeme múkou plech a v miske si zmiešame 0,7 dl olivového oleja s roztlačenými asi 5 strúčikmi cesnaku a soľou. Keď máme cesto vymiesené a vykysnuté, tak ho "presunieme" na vysypaný plech a rukami ho ponaťahujeme po celom plechu, ja som to robila tak, že som cesto ponaťahovala tak ako sa mi dalo a keď už bolo skoro po celom plechu, tie rožky išli ťažšie, tak som pomaly dávala olivovú zmes s cesnakom a tak pekne som cesto rozložila po komplet celom plechu. Olivová zmes s cesnakom ide navrch cesta a prstami ešte postláčajte do cesta, aby sa pekne olivová zmes po celom ceste "uložila". Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.7.2009, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pivný chlebík . . . z českého MMB :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml čierne pivo, 5 polievkových lyžíc vody, 2 polievkové lyžice oleja, 350 g pšeničnej chlebovej múky (T650 hladká), 150 g ražná múka (špaldová, celozrnná, v recepte bolo napísané, že tá pani dáva v pomere 1:1, ja som tiež tak dala 250 g hladkej T650 a 250 g špaldovej celozrnnej múky), 1/4 kocky čerstvého droždia, 2 lyžičky soli, rasca, ja som ešte pridala mleté ľanové semeno POSTUP PRÍPRAVY V uvedenom poradí dáme do pekárničky a zapneme na program základný, veľkosť 1, kôrka stredná. Ja mám pekárničku Moulinex, pečiem na programe základnom, cca 3.18 hod. Mne vyšiel na prvý krát a veľmi veľmi veľmi dobre, preto ho aj píšem medzi recepty, aby si ho aj iné maminy mohli zaradiť medzi svoje obľúbené . . . ja ho môžem len a len odporúúúčať :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.6.2008, 8:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebík biely rascovýPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml vody, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, 500 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia alebo 1/4 čerstvého droždia Tento recept som odpísala, nie je to môj recept, ale píšem ho aby maminy, ktoré si zakúpili pekárničku a hľadajú dobrý recept na chlebík, tak tento k nim patrí určite. Ja som síce piekla už xy chlebíkov podľa receptov, síce mi vyšli, ale nebolo to to pravé orechové a tento mi vyšiel PERFEKTNE a super je, že sa dajú obmieňať ingrediencie, prísady, aj múka, ale najskôr by ste mali vyskúšať základný recept a potom ďalej experimentovať aj s celozrnnou múkou atď. POSTUP PRÍPRAVY Tento chlebík je doporučovaný pre začiatočníkov. Je iba z hladkej múky a vďaka nej krásne kysne. Postupne môžete hladkú múku uberať a meniť za celozrnnú, ale vždy by základnej malo byť 300 g. Takisto je možné pridávať rôzne bylinky, na kocky syr, salámu, klobásku, opraženú cibulku . . . , kto na čo má chuť :-) Všetky prísady nahádžeme do pekárničky, klasika voda, cukor, soľ, rasca, na to múku, droždie a zapneme pekárničku na program základný. Ja mám pekáreň Moulinex a pečiem na programe 1 základný, dĺžka cca 3.18 hod. Veľkosť stredná, kôrka stredná. Tento chlebík je biely, takže aj biely je aj po upečení, je trochu opečený po stranách, ale striedka je úplne biela, ako klasika biely chlieb. Ale pri obmene múky farbu môžete meniť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 3.8.2010, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |