končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vianočka 100-ročný recept :)POTREBNÉ PRÍSADY 10 dg cukru, 10 dg masla, 2 žĺtky, citr. kôra, 1/2 sáčku sušeného droždia, 1/2 kg polohrubej múky, mlieko podľa potreby, soľ, hrozienka a mandle. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny zmiešať, vypracovať riedke cesto a nechať vykysnúť. Po vykysnutí pridať 10 dg polohrubej múky a nechať znova kysnúť. Zapletieme vianočku a nechať kysnúť 3/4 hod. Piecť pomaly na 150'C cca 30 - 40 min, kým cesto nepéruje. Pichneme špáratko do cesta, ak sa nenalepí nič, je hotová. Po upečení potrieť vajcom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlebík mojej starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky 00, 2 1/2 dg kvasníc (1 sáčok sušených), 1 ČL cukru, 2 ČL soľ, 1 PL ocot, rasca, teplá voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Prísady pridáme do DP a prilievame vodu, aby bolo cesto tuhé. Nastavíme program cesto a necháme vykysnúť. Potom cesto vyberieme, na doske vyvaľkáme a dáme do múkou vysypaného košíka znova vykysnúť - aby mal chlebík tvar. Cesto vyklopíme na vymastený plech, potrieme slanou vodou a dáme do dobre vyhriatej rúry (200'C) zapiecť, aby chlieb chytil kôrku. Po zapečení znovu potrieme vodou a rúru stíšime na 160'C. Pečieme cca 50 min. Po upečení znovu potrieme vodou a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |