. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína Š. (linnetka) ID 21660
mimibazar.sk/linnetka
Oblasť: Topoľčany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.9.2007
Naposledy: 30.9.2023 14:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 44
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

RYBY A DARY MORA

Zapekaný losos



POTREBNÉ PRÍSADY

Podkovičky z lososa Citrón Strúhaný syr Sušené hríby Cesnak Sladká a kyslá smotana Červená paprika Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cez noc necháme v chladničke osolené a citrónom pokvapkané podkovičky z lososa. Do zapekacej misy položíme rybu , posypeme ju strúhaným syrom, poukladáme na ňu sušené hríby a zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany. Na vrch môžeme posypať červenou paprikou.
Pečieme cca 30 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vianočka 100-ročný recept :)



POTREBNÉ PRÍSADY

10 dg cukru, 10 dg masla, 2 žĺtky, citr. kôra, 1/2 sáčku sušeného droždia, 1/2 kg polohrubej múky, mlieko podľa potreby, soľ, hrozienka a mandle.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny zmiešať, vypracovať riedke cesto a nechať vykysnúť. Po vykysnutí pridať 10 dg polohrubej múky a nechať znova kysnúť.
Zapletieme vianočku a nechať kysnúť 3/4 hod. Piecť pomaly na 150'C cca 30 - 40 min, kým cesto nepéruje. Pichneme špáratko do cesta, ak sa nenalepí nič, je hotová. Po upečení potrieť vajcom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci chlebík mojej starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky 00, 2 1/2 dg kvasníc (1 sáčok sušených), 1 ČL cukru, 2 ČL soľ, 1 PL ocot, rasca, teplá voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady pridáme do DP a prilievame vodu, aby bolo cesto tuhé. Nastavíme program cesto a necháme vykysnúť. Potom cesto vyberieme, na doske vyvaľkáme a dáme do múkou vysypaného košíka znova vykysnúť - aby mal chlebík tvar.
Cesto vyklopíme na vymastený plech, potrieme slanou vodou a dáme do dobre vyhriatej rúry (200'C) zapiecť, aby chlieb chytil kôrku. Po zapečení znovu potrieme vodou a rúru stíšime na 160'C. Pečieme cca 50 min.
Po upečení znovu potrieme vodou a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 pláty z piškotového cesta ( 1 plát: 5 vajec, 125 g polohr. múky, 150 g kryš. cukor, 1PL vody, 1PL olej), 1 plát zafarbiť na ružovo potravinárskou farbou) Punč: 1 ks 0,7 l marhuľový kompót, citrónová šťava z 2-3 citrónov, 2 PL cukru, 1 dcl rum . Všetko spolu rozmixovať a doplniť sirupovým čajom na množstvo 1l. Poleva: 1 PL vody, 1 PL olej, šťava z 3-4 citrónov , práškový cukor dosýpame podľa potreby, aby poleva bola dosť hustá a nestekala z plátov. Môžme ju prifarbiť potravinárskym farbivom

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: vajcia vymiešať s cukrom, vodou a olejom. Potom pomaly primiešavať múku.
1. plát: namočiť punčom, nechať vpiť, natrieť marhuľovým lekvárom
2. plát - rúžový: navlhčiť punčom z oboch strán, vrchnú stranu potrieť lekvárom
3. plát: iba spodnú časť navlhčiť punčom a natrieť lekvárom.
Vrch zákusku polejeme citrónovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčky, ktoré nestvrdnú :)



POTREBNÉ PRÍSADY

* 100 g tekutého medu * 2 celé vajcia * 60 g Hery * 160 g práškového cukru * 400 g hladkej múky (zelenej) * 1 ČL sódy bikarbóny * 1 ČL mletej škorice * na hrot noža mletý aníz a klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby dáme Heru, med, vajcia a práškový cukor. Dobre vymiešame a pridáme ostatné prísady. Cesto necháme odstáť 2-3 hodiny. Vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme medovníčky. Poukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre na 200'C cca 6 minút.
Po upečení potierame žltkom, aby sa krásne leskli.
Zdobíme citrónovou polevou. (1 bielok, 200 g práškového cukru 2x preosiateho a 1 PL citrónovej šťavy)



Recept mám od mojej svokry. No tie na obrázku nie sú moje :) Kiežby som ich vedela aj ja tak nazdobiť.
Zdroj obrázok: http://zuzanakrajcovicova.blog.sme.sk/c/74359/www.delirious.co.uk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 7.12.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Cesto na pizzu - pravú taliansku



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené

POSTUP PRÍPRAVY

1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie)
2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba)
3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:))
4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny
5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky
6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm.
7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze)
8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 20.9.2016, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu