končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
RYBY A DARY MORA |
Zapekaný lososPOTREBNÉ PRÍSADY Podkovičky z lososa Citrón Strúhaný syr Sušené hríby Cesnak Sladká a kyslá smotana Červená paprika Soľ POSTUP PRÍPRAVY Cez noc necháme v chladničke osolené a citrónom pokvapkané podkovičky z lososa. Do zapekacej misy položíme rybu , posypeme ju strúhaným syrom, poukladáme na ňu sušené hríby a zalejeme zmesou sladkej a kyslej smotany. Na vrch môžeme posypať červenou paprikou. Pečieme cca 30 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vianočka 100-ročný recept :)POTREBNÉ PRÍSADY 10 dg cukru, 10 dg masla, 2 žĺtky, citr. kôra, 1/2 sáčku sušeného droždia, 1/2 kg polohrubej múky, mlieko podľa potreby, soľ, hrozienka a mandle. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny zmiešať, vypracovať riedke cesto a nechať vykysnúť. Po vykysnutí pridať 10 dg polohrubej múky a nechať znova kysnúť. Zapletieme vianočku a nechať kysnúť 3/4 hod. Piecť pomaly na 150'C cca 30 - 40 min, kým cesto nepéruje. Pichneme špáratko do cesta, ak sa nenalepí nič, je hotová. Po upečení potrieť vajcom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.10.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlebík mojej starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky 00, 2 1/2 dg kvasníc (1 sáčok sušených), 1 ČL cukru, 2 ČL soľ, 1 PL ocot, rasca, teplá voda podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Prísady pridáme do DP a prilievame vodu, aby bolo cesto tuhé. Nastavíme program cesto a necháme vykysnúť. Potom cesto vyberieme, na doske vyvaľkáme a dáme do múkou vysypaného košíka znova vykysnúť - aby mal chlebík tvar. Cesto vyklopíme na vymastený plech, potrieme slanou vodou a dáme do dobre vyhriatej rúry (200'C) zapiecť, aby chlieb chytil kôrku. Po zapečení znovu potrieme vodou a rúru stíšime na 160'C. Pečieme cca 50 min. Po upečení znovu potrieme vodou a necháme vychladnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Punčové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 pláty z piškotového cesta ( 1 plát: 5 vajec, 125 g polohr. múky, 150 g kryš. cukor, 1PL vody, 1PL olej), 1 plát zafarbiť na ružovo potravinárskou farbou) Punč: 1 ks 0,7 l marhuľový kompót, citrónová šťava z 2-3 citrónov, 2 PL cukru, 1 dcl rum . Všetko spolu rozmixovať a doplniť sirupovým čajom na množstvo 1l. Poleva: 1 PL vody, 1 PL olej, šťava z 3-4 citrónov , práškový cukor dosýpame podľa potreby, aby poleva bola dosť hustá a nestekala z plátov. Môžme ju prifarbiť potravinárskym farbivom POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vajcia vymiešať s cukrom, vodou a olejom. Potom pomaly primiešavať múku. 1. plát: namočiť punčom, nechať vpiť, natrieť marhuľovým lekvárom 2. plát - rúžový: navlhčiť punčom z oboch strán, vrchnú stranu potrieť lekvárom 3. plát: iba spodnú časť navlhčiť punčom a natrieť lekvárom. Vrch zákusku polejeme citrónovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníčky, ktoré nestvrdnú :)POTREBNÉ PRÍSADY * 100 g tekutého medu * 2 celé vajcia * 60 g Hery * 160 g práškového cukru * 400 g hladkej múky (zelenej) * 1 ČL sódy bikarbóny * 1 ČL mletej škorice * na hrot noža mletý aníz a klinčeky POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby dáme Heru, med, vajcia a práškový cukor. Dobre vymiešame a pridáme ostatné prísady. Cesto necháme odstáť 2-3 hodiny. Vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme medovníčky. Poukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre na 200'C cca 6 minút. Po upečení potierame žltkom, aby sa krásne leskli. Zdobíme citrónovou polevou. (1 bielok, 200 g práškového cukru 2x preosiateho a 1 PL citrónovej šťavy) Recept mám od mojej svokry. No tie na obrázku nie sú moje :) Kiežby som ich vedela aj ja tak nazdobiť. Zdroj obrázok: http://zuzanakrajcovicova.blog.sme.sk/c/74359/www.delirious.co.uk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 7.12.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Cesto na pizzu - pravú talianskuPOTREBNÉ PRÍSADY * 300 - 400 g hladká múka * 2 PL olivový olej * 1/2 ČL soľ * 1/2 ČL cukor * vlažná voda cca 2,5 dcl * 30g čerstvé droždie alebo 7g sušené POSTUP PRÍPRAVY 1. vo veľkej mise zmiešajte najskôr suché suroviny (múku, soľ, cukor, droždie) 2. pridajte olivový olej a vodu (nepridávajte celé množstvo vody, ak netreba) 3. cesto spracujte rukami, mieste asi 10 minút, vyformujte do tvaru bochníka, zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť (pozor na prievan v kuchyni:)) 4. cesto by malo mať po nakysnutí dvojnásobný objem - trvá to asi 2 hodiny 5. cesto po nakysnutí znova premieste, ak sa vám zdá lepkavé, pridajte trochu múky 6. nebojte sa cesto pomúčenými rukami poriadne ponaťahovať a vyvaľkať do želanej hrúbky - cesto by malo byť elastické - ideálna hrúbka je asi 0,5 cm až 0,75 cm. 7. cesto vaľkajte od stredu ku krajom, rovnomerne otáčajte tak, aby ste dostali kruh (z dávky by vám mali vzniknúť 2 ks cesta/pizze) 8. hotový kruh potrite paradajkovým (lisované paradajky, nie kečup) alebo olivovo-cesnakovým základom a už len pridajte vašu obľúbenú zmes surovín navrch Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 20.9.2016, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |