končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Malinový chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml. mlieka, 4 vajíčka, 80 g. malín (robila som už aj z čučoriedok a bolo super), 3 lyžičky bieleho cukru kryšt., 21 g. droždia, 700 g. hladkej múky s označením T650, 2 lyžičky soli, 100 g. masla a 50 g. hnedého cukru POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby na pečenie chleba dáme suroviny v poradí: mlieko, vajcia, maliny, biely cukor, droždie, múka. Urobíme do múky dierku a zahrnieme do nej soľ. Potom dáme nádobu do pekárne, nastavíme program 2 (Francúzsky chlieb), zvolíme požadovanú farbu kôrky, a zapneme. Keď začne pekáreň pípať na prípadné pridanie ďalších ingrediencií, pridajte maslo a hnedý cukor. Asi hodinu a 15 min. pred plánovaným koncom pečenia dávajte na chlebík dobrý pozor. Z neznámych príčin niekedy tak kráááásne kysne, až sa mu chce preliezť cez okraj nádoby, a to by nebolo dobre, tak ho pošupnite dovnútra nejakým nástrojom nepichlavým neostrým, nebojte, chlebíku sa nič nestane, stroju tiež nie. Tento chlebík máme veľmi radi, je fakt výýýýbornýýýý, a skvele chutí s džemom i kakaom, ale i ku kávičke. Je hebký ako koláč a veľmi voňavý. Susedom môže až nos vykrúcať :D. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2008, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Rožteky sladučké s hnedým cukromPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 rožky: 110 ml vody (vlažnej), 65 g. hnedý cukor, 35 g. maslo, 1 žĺtok do cesta a 1 na neskoršie potretie, 1/2 lyžičky soli, 250 g. hladkej múky T650, 12 g. droždia. Na 8 rožkov: 220 ml vody (vlažnej), 130 g. hnedého cukru, 70 g. masla, 2 žĺtky do cesta, a 2 na neskoršie potretie, 1 lyžička soli, 500 g. hladkej múky T650, 24 g. droždia. POSTUP PRÍPRAVY Do nádoby na pečenie chlebíka si dáme suroviny v poradí: voda, hnedý cukor, droždie rozdrobené, žĺtok / ky a maslo. Potom pridáme múku, do ktorej spravíme dierku, do nej zahrnieme soľ. Nádobku dáme do pekárne a zapneme program 9 "bageta" (mám pekáreň Moulinex Baguette). Kto nemá tento typ pekárne, nech robí na programe "cesto". Po zaznení signálu vyberte pripravené cesto, a rozdelte ho na príslušný počet častí, podľa počtu vami zvolených rožkov. Vytvarujte rožky, či lupáky, alebo aký tvar pečiva ľúbite, potrite žĺtkom a dajte na plech do rúry upiecť. Použite ale nejaký pečúci papier, či ako sa to presne volá. Keď pečivko zozlatne, je hotovo. Tí ktorí pekáreň Baguette majú, vložia pripravené vytvarované rožteky do formy na to určenej, pohladkajú žĺtkom a šupnú do pekárne a po zapípaní proste vyberú hotové rožky. Tieto rožteky sú výborné s džemíkom a syn k nim miluje kakavko, takže Dobrú chuť. (Foto z titulky sú rožky z trúby, pekáreň ešte pečie, robíme z dvojtej dávky) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 15.11.2008, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Lacný chlebík z pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY 450 ml. vlažnej vody (ja dávam 470-475 ml, chlebík síce potom nie je na vrchu guľatý, ale vnútro nemá husté, ale práveže je ako koláč, taký mäkkulinký, a my to doma takto ľúbime najviac); 21 g. droždia (presne polovička z kocky, čo dostanete kúpiť v obchode - ešte malá rada - najviac sa nám osvedčilo droždie Vivo); 600 g. hladkej múky s označením T650; a v poslednej dobe davam aj trosku oleja (za dve lyzice) a trosku octu (za lyzicu) 100 g. múky ražnej či vyrážkovej; 2 lyžičky soli POSTUP PRÍPRAVY Veľa ľudí sa ma pýta, aký drahý je chlebík z pekárne, a pod. Dávam vám sem preto receptík na celkom obyčajný biely chlebík z pekárne, ktorý je lacný, a veľmi chutný. Ešte maličkosť, do pekárne vôbec nemusíte dávať len hotové zmesi, ktoré kúpite v obchode. Najlepší kuchár je vaša fantázia, a v pekárničke urobíte veľmi dobré chlebíky aj zo surovín, ktoré mávate bežne doma. Ale dosť obkecávania, poďme na to. Do nádoby na pečenie nalejte vodu, a pridajte rozdrobené droždie. Potom pridajte obe múky, urobte prstom dierku, nasypte soľ, dierku zahrňte a šup s nádobou do pekárničky. Ja mám Moulinex home bread Baguette, a pečiem tento chlebík na programe 2 (francúzsky chlieb), hmotnosť chlebíka 1000 g., čas prípravy 3:39. Kôrku si zvoľte podľa vlastnej chuti, či vypečenejšiu, či nie. Po upečení vyberte a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.10.2008, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |