. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

Eleonóra K. (deniseee) ID 1443
.
mimibazar.sk/deniseee
Bazárik v Čechách
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.11.2005
Naposledy: 4.4.2023 16:29
Aktualizácia: 3.7.2015 1:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 679
RODINNÉ FOTOGRAFIE 278
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 15
RECEPTY 31
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

DOMÁCE PEKÁRNE

Malinový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml. mlieka, 4 vajíčka, 80 g. malín (robila som už aj z čučoriedok a bolo super), 3 lyžičky bieleho cukru kryšt., 21 g. droždia, 700 g. hladkej múky s označením T650, 2 lyžičky soli, 100 g. masla a 50 g. hnedého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby na pečenie chleba dáme suroviny v poradí: mlieko, vajcia, maliny, biely cukor, droždie, múka. Urobíme do múky dierku a zahrnieme do nej soľ. Potom dáme nádobu do pekárne, nastavíme program 2 (Francúzsky chlieb), zvolíme požadovanú farbu kôrky, a zapneme. Keď začne pekáreň pípať na prípadné pridanie ďalších ingrediencií, pridajte maslo a hnedý cukor. Asi hodinu a 15 min. pred plánovaným koncom pečenia dávajte na chlebík dobrý pozor. Z neznámych príčin niekedy tak kráááásne kysne, až sa mu chce preliezť cez okraj nádoby, a to by nebolo dobre, tak ho pošupnite dovnútra nejakým nástrojom nepichlavým neostrým, nebojte, chlebíku sa nič nestane, stroju tiež nie.
Tento chlebík máme veľmi radi, je fakt výýýýbornýýýý, a skvele chutí s džemom i kakaom, ale i ku kávičke. Je hebký ako koláč a veľmi voňavý. Susedom môže až nos vykrúcať :D.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2008, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožteky sladučké s hnedým cukrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 rožky: 110 ml vody (vlažnej), 65 g. hnedý cukor, 35 g. maslo, 1 žĺtok do cesta a 1 na neskoršie potretie, 1/2 lyžičky soli, 250 g. hladkej múky T650, 12 g. droždia. Na 8 rožkov: 220 ml vody (vlažnej), 130 g. hnedého cukru, 70 g. masla, 2 žĺtky do cesta, a 2 na neskoršie potretie, 1 lyžička soli, 500 g. hladkej múky T650, 24 g. droždia.

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby na pečenie chlebíka si dáme suroviny v poradí: voda, hnedý cukor, droždie rozdrobené, žĺtok / ky a maslo. Potom pridáme múku, do ktorej spravíme dierku, do nej zahrnieme soľ. Nádobku dáme do pekárne a zapneme program 9 "bageta" (mám pekáreň Moulinex Baguette). Kto nemá tento typ pekárne, nech robí na programe "cesto".
Po zaznení signálu vyberte pripravené cesto, a rozdelte ho na príslušný počet častí, podľa počtu vami zvolených rožkov. Vytvarujte rožky, či lupáky, alebo aký tvar pečiva ľúbite, potrite žĺtkom a dajte na plech do rúry upiecť. Použite ale nejaký pečúci papier, či ako sa to presne volá. Keď pečivko zozlatne, je hotovo.
Tí ktorí pekáreň Baguette majú, vložia pripravené vytvarované rožteky do formy na to určenej, pohladkajú žĺtkom a šupnú do pekárne a po zapípaní proste vyberú hotové rožky.
Tieto rožteky sú výborné s džemíkom a syn k nim miluje kakavko, takže Dobrú chuť.

(Foto z titulky sú rožky z trúby, pekáreň ešte pečie, robíme z dvojtej dávky)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.11.2008, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Lacný chlebík z pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

450 ml. vlažnej vody (ja dávam 470-475 ml, chlebík síce potom nie je na vrchu guľatý, ale vnútro nemá husté, ale práveže je ako koláč, taký mäkkulinký, a my to doma takto ľúbime najviac); 21 g. droždia (presne polovička z kocky, čo dostanete kúpiť v obchode - ešte malá rada - najviac sa nám osvedčilo droždie Vivo); 600 g. hladkej múky s označením T650; a v poslednej dobe davam aj trosku oleja (za dve lyzice) a trosku octu (za lyzicu) 100 g. múky ražnej či vyrážkovej; 2 lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Veľa ľudí sa ma pýta, aký drahý je chlebík z pekárne, a pod. Dávam vám sem preto receptík na celkom obyčajný biely chlebík z pekárne, ktorý je lacný, a veľmi chutný. Ešte maličkosť, do pekárne vôbec nemusíte dávať len hotové zmesi, ktoré kúpite v obchode. Najlepší kuchár je vaša fantázia, a v pekárničke urobíte veľmi dobré chlebíky aj zo surovín, ktoré mávate bežne doma. Ale dosť obkecávania, poďme na to.

Do nádoby na pečenie nalejte vodu, a pridajte rozdrobené droždie. Potom pridajte obe múky, urobte prstom dierku, nasypte soľ, dierku zahrňte a šup s nádobou do pekárničky. Ja mám Moulinex home bread Baguette, a pečiem tento chlebík na programe 2 (francúzsky chlieb), hmotnosť chlebíka 1000 g., čas prípravy 3:39. Kôrku si zvoľte podľa vlastnej chuti, či vypečenejšiu, či nie. Po upečení vyberte a nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.10.2008, 12:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu