. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB NAS KAZDODENNY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík.

PRE MATKU

Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené.
Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 9.2.2012, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CELOZRNNE ZEMLE A BOCHNICKY*****SO SEMIACKOM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka špeciál,20 dg tmavá celozrnná múka,20 dg grahamová múka,2 pl soľ,a čl cukor,2 pl celá rasca,2 pl sezamové semiačko,1 kocka droždia,3 stredné zemiaky, vlažná voda podľa potreby na posypanie:sezam,tekvicové a slnečnicové semiačko,ľanové semiačko

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode.Necháme trocha vychladnúť.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,cukor,rascu a sezam,rozmrvíme droždie.Do zmesi cez sitko scedíme vodu zo zemiakov a pretrieme uvarené zemiaky.Poriadne premiesime,aby vzniklo hustejšie cesto.Zo špeciál múky si necháme asi 15-20 dg bokom,tú použijeme pri robení bochníčkov na podsýpanie.Vodu tiež pridáme podľa potreby.Cesto necháme 2 hodiny kysnúť.Hotové cesto preklopíme na dosku,ktorú sme vysypali múkou a rozdelíme.Mne vyšlo 16 žemlí a 8 bochníkov.Vytvarované dáme na plech vyložený papierom na pečenie -3 plechy-necháme podkysnúť(10 minút),potrieme studenou vodou,posypeme semiačkom a dalších 10 minút cesto odpočíva.Vkladáme do vyhriatej rúry.Pečieme pri 200 st-10 minút,potom znížime na 170 a dopekáme asi 5-7 minút.
Ja upečené prikryjem mokrou vyžmýkanou utierkou,aby troška zmäkli.
Dodám aj foto,ak sa mi podarí z mobilu,lebo mám pokazenú kartu z foťaku.

Ale vraj sú výborné-pochvala od polovičky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2010, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB A DALAMANKY_TRI DRUHY MUKY_SO ZEMIAKOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladká múka špeciál,30 dg celozrnná špeciál stredná,20 dg rážna múka celozrnná,2 pl soľ,1 čl cukor,1 kocka droždie,1 pl rasca,3 stredné zemiaky,voda podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky pokrájame na drobné kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Múku preosejeme,pridáme soľ,rascu,cukor a droždie.Uvarené zemiaky pretrieme cez sitko a do múky vlejeme aj vodu,v ktorej sme ich varili.Najprv premiešame vareškou,potom poriadne vypracujeme rukou.Necháme 2-3 hodiny kysnúť,občas do cesta šťuchneme,aby padlo a znova vykyslo.Na dosku vsypeme hladkú múku,cesto na ňu vyklopíme a opatrne obalíme v múke.Preložíme do tvaru obálky,15 minút kysne.Opakujeme 3 krát.Na plech dáme pečiaci papier a cesto ,ktoré sme upravili do tvaru chleba,naň položíme.Teraz ho necháme 30 minút kľudne bublinkovať.Rúru si vyhrejeme,plech dáme na spodnú mriežku a pečieme pri 200 st.asi 15 minút,potom teplotu znížime na 170 st. a dopekáme.V priebehu pečenia si plech vytiahneme a bochník potrieme osolenou vodou.Upečený chlieb vyberieme na mriežku,potrieme slanou vodou a prikryjeme mokrou čistou utierkou,ktorú sme vyžmýkali.Necháme vychladnúť.

Vodu pridávame do cesta podľa potreby,nesmie byť riedke.Zemiaky chlebík zvláčňujú,ale cesto ich pridaním redne,preto múku pridáme aj pri skladaní,aby sa nám nelepilo na dosku.

Nie je to žiadna alchýmia,vedieť upiecť dobrý chlebík,len sa odvážte,ide to aj bez pekárničky.
Prajem vám veľa úspechov pri pečení a uvidíte,že vaši doma to patrične ocenia,ani kúsok neskončí v koši.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 6.9.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

HALOOOOO,BABY,


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Hľadám recept na DUBCEKOVE ROZKY,neviete ho niektorá?

POSTUP PRÍPRAVY

Slaný vypečený rožok z čias,ked všetci u nás mali prácu,menej sa kradlo a vzťahy neboli také naštrbené.

DAKUJEM dopredu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.8.2010, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

OBYCAJNE ROHLIKY*****AKO Z OBCHODU



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladká múka T 650,1 kocka droždie,120 gr bravčová masť alebo rastlinný tuk,1čl soľ,1 čl cukor,pol litra mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme,pridáme soľ,cukor,droždie,vlažné mlieko a rozpustený tuk-len mierne teplý.Poriadne
vymiesime a necháme prikryté kysnúť 1-1,5 hodiny.Na múkou vysýpanú dosku vyberieme cesto a rozdelíme ho na osem časti.Každú vyváľkame na hrúbku pol centimetra a radielkom rozkrojíme na štvrtiny.Stáčame od širšej strany k špicu, dáme na papier na pečenie a necháme 20 minút kysnúť.Pečieme v zohriatej rúre asi 15 minút pri 180 st.celzia.

Ak namiesto mlieka dáme do cesta vodu,môžeme robiť žemličky.

Recept mám od známej,ktorá robila v pekárni.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 23.7.2011, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

KARLOVARSKE ROZKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1Cera,420 ml voda,1 kg múka hladká Special,3 čl soľ,3 čl cukor,3 pl sušené mlieko,kocka droždia,bravčová masť na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky si dáme soľ,cukor,mlieko,droždie a pridáme letnú vodu a rozpustený,nie horúci,tuk.Poriadne vymiesime a prikryté necháme 1-1,5 hod.kysnúť.Cesto vyklopíme na múkou vysýpanú dosku,rozdelíme na štyri časti.Z každej vyváľkame kruh,ktorý rozdelíme na osem častí .Vzniknú trojuholníky,ktoré stáčame od širšej strany k užšej.Kladieme na plech na papier na pečenie.Na plechu rožky necháme podkysnúť30-40 minút,potom potrieme rozpustenou masťou.Pečieme asi 12 minút na 200-220 stupňov celzia.

Recept nie je môj,dostala som ho od známej,čo robila v pekárni.Ja som vody dávala viac,ale to uvidíte samy ako sa cesto bude chovať.
NECH SA VAM VYDARIA

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (18) posledné: 2.6.2010, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMACA KNEDLA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrúba múka,2čl cukor,1čl soľ,1 kocka droždie,mlieko podľa potreby-pol litra a viac,2 -3 pl olej,1 vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme .1-1,5hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti,urobíme bochníčky a necháme podkysnúť.Po jednom zvinieme do tvaru knedle,ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku20 minút.Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.Vyberieme pomocou podberáka,ja dávam na olejom pomastenú tacku,potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle,lebo spravím redšie cesto,tak musím pridať múku.Dá sa aj zamraziť,nemrví sa,je chutná.Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare.


Hodila by sa kategoria PRILOHY

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 209 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (178) posledné: 17.3.2020, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu