Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg hladkej múky obyčajnej
3 malé uvarené zemiaky - postrúhané na strúhadle najemno
droždie 1/2 kocky
3 lyžičky soli
2 lyžičky octu
1 lyžicu rasce
POSTUP PRÍPRAVY
Droždie dáme nakysnúť do teplej vody, pridáme do múky a ostatné suroviny. Všetko premiešame a vypracujeme tuhšie cesto - dosť tuhé. Necháme 1 hodinu stáť na teplom mieste. Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme tak ako je preložené lístkové cesto, cez polku a potom znova cez polku a necháme znova odpočívať 10 minút. Opakujeme tento postup 3 krát. Potom preložíme do vymasteného pekáčiku alebo do jenskej misky. Pečieme 1 hodinu - 1/2 hodinky na 220 stupňov a 1/2 hod na 150 stupňov. Chlebík je veľmi chutný, u nás sa po ňom len zapráši. Idem ho akurát piecť, fotku hodím podvečer. :-)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2012, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |