končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Krídelká v marinádePOTREBNÉ PRÍSADY 8 kuracích krídel Na marinádu: 2 vajcia 4 PL sójovej omáčky 1 PL kečupu 1/2 PL plnotučnej horčice 2 strúčiky cesnaku štipku mletého muškátového orieška 1 KL nového korenia 2 PL oleja 2 ČL sušeného rozmarínu 2 PL oleja soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Kuracie krídla umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a trocha osolíme. Vo väčšej mise vidličkou dobre rozšľaháme vajcia, sójovú omáčku, kečup, horčicu, roztlačený cesnak, štipku muškátového orieška, nové a mleté korenie podľa chuti. Do pripravenej marinády vložíme kuracie krídla, premiešame a necháme aspoň 6 hodín, najlepšie však cez noc, odstáť. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zapekaciu misu vymastíme olejom a vložíme do nej odležané krídla aj s marinádou tak, aby sa krídla neprekrývali. Posypeme sušeným rozmarínom, prikryjeme alobalom a vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút. Potom misu odokryjeme, teplotu zvýšime na 220 °C a pečieme ešte asi 10 až 15 minút na chrumkavo. Podávame s chlebom a kyslými uhorkami alebo s dusenou ryžou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
!!!Kuracie kapsy s brokolicovou plnkou!!!POTREBNÉ PRÍSADY ■ 500 g kuracích pŕs (5 kusov) ■ 150 g brokolice ■ 150 g Nivy ■ 1 vajce ■ 1 šľahačková smotana ■ strúhanka ■ mleté biele korenie ■ soľ ■ olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou 2. Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra. 3. Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme (2-3 minúty). 4. Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2009, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |