
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kráľovské letné kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 väčšie kurča 100 g šunky 5 paradajok 1 malú cuketu 2 červené papriky ¼ kg malých cibuliek hrsť čerstvého tymianu alebo bazalky soľ mleté čierne korenie podľa chuti 2 PL olivového oleja 0,15 l bieleho vína 1 PL Solamylu POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kurča umyte, osušte, posoľte zvonku i zvnútra, potrite olejom, okoreňte a nechajte v chlade odležať aspoň hodinu. Potom vložte do vyhriatej rúry a pečte asi hodinu. Počas pečenia polievajte kurča výpekom, a keď už chytá zlatistý nádych, pridajte očistené celé cibuľky, posekaný tymian alebo bazalku a pečte ďalej. Po chvíli pridajte očistenú papriku nakrájanú na rezance, cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešajte s cibuľkou a šťavou z výpeku. Kurča obložte nakrájanou šunkou a dajte do rúry dopiecť. Len čo je upečené, horúce kurča so zeleninou vyberte z rúry, ihneď ho polejte vínom vymiešaným so Solamylom a nechajte 2 - 3 min. v rúre prejsť chuťami. Podávajte s novými zemiakmi uvarenými vcelku, bohato posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čokoládové kuraPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 kura 3 paradajky 2 cibule 5 dkg arašidov 5 dkg mandlí 6 dkg horkej čokolády olej 4 sušené chilli papričky mletá škorica ½ PL oregana cesnak 1 PL sezamových semienok soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kurča uvarte v slanej vode. Chilli papričky sparte v horúcej vode a nasekajte na malé kúsky. Paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na kocky. Cibuľu nakrájajte na kolieska a cesnak na plátky. Arašidy a mandle tiež sparte a nasekajte. Všetko toto okrem kurčaťa a čokolády dajte do ½ vývaru z kurčaťa, dobre zamiešajte a varte 20 min. Tento vývar potom rozmixujte na kašičku. Rozpáľte olej a kašičku na ňom ešte varte 5 - 10 minút. Pridajte trochu škorice a oregana. Potom do toho rozdrobte čokoládu. Keď sa vám rozpustí (asi za 20 sek.) dajte do tejto kašičky kurča a panvicu prikryte. Stačí ho v nej iba trochu prihriať. TIP: Keby bola omáčka hustá pridajte do nej ešte trochu vývaru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |