končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Námornícke reznePOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracie prsia, cibuľa, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, nové korenie celé, bobkový list, vegeta, vajíčko, hladká múka, strúhanka olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na plátky, poprípade vyklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou. Vajíčko rozšľaháme. Mäso najprv obalíme v strúhanke, potom obalíme vajíčkom a šup opäť do strúhanky, skúsime ju do mäsa doslova "vbiť"... Vypražíme na rozpálenom oleji a potom odložíme do misky. Na troche oleja opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a nové korenie, povaríme, poprípade zahustíme múkou (ak je to moc divoké, trošku osladíme). Pridáme rezne, prehrejme spolu, aby sa všetky chute spojili. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s prílohou podľa chuti... Dobrú chuť. P.S.: Svokra mi poradila tento recept, takto to robievala ona, len z hovädzieho mäsa... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2010, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pivovarnícka špecialitkaPOTREBNÉ PRÍSADY :) POSTUP PRÍPRAVY :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantná grécka zmesPOTREBNÉ PRÍSADY 750g kuracích pŕs (vhodné je aj 500g jahňacieho stehna), 5 PL oleja, zmes korenia "GYROS", 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, chilli, korenie "tzatziki", 1 kelímok bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany, 1 šalátová uhorka, šťava z 1/2 citróna, petržlenová vňať, POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme a pokrájame na pásiky. V oleji rozmiešame 2-3 lyžičky korenia "gyros" a pridáme citrónovú šťavu, vlejeme na mäso, poriadne zamiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 3hodiny odležať na chladné mieto. Pred varením si pustíme pravú grécku hudbu a zatancujeme "sirtaki" ... :D Cibule nakrájame na kolieska, 2ks cesnaku na plátky a spolu opražíme na olivovom oleji. Pridáme odležané mäso s marinádou, sprudka opečieme. Dochutíme soľou, čiernym korením, štipkou (alebo väčšou štipkou, komu ako chutí...) chilli. Môžme podliať vodou, ale tú necháme úplne odpariť. Varíme do mäkka, na konci posypeme petržlenovou vňaťou. Omáčku s "tzatziki" si pripravíme tak, že uhorku umyjeme, ošúpeme a postrúhame bez jadierok na veľkých okách strúhadla. Je dobré nechať ju chvíľu postáť v sitku, aby prebytočná voda odkvapkala... Ostatné 2ks cesnaku ošúpeme a prelisujeme. Spolu s uhorkou zamiešame do jogurtu, príp. kyslej smotany a pridáme tak 2-3 lyžičky korenia tzatziki. Omáčkou prelejeme pripravené mäso. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |