. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Jana H. (bobenko) ID 2706
.
mimibazar.sk/bobenko
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.3.2006
Naposledy: 22.3.2024 12:18
Aktualizácia: 22.5.2014 8:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 93
RODINNÉ FOTOGRAFIE 539
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie pečienky podľa mňa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Kg pečienok, 2 cibule, olej, soľ, MČK, majoránka, troška rasce, worcestrová omáčka, tekuté korenie, kečup, prípadne trocha vody alebo vývaru na podliate

POSTUP PRÍPRAVY

Pečienky očistíme, umyjeme a necháme na sitku odkvapkať. Na oleji si opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu a keď je hotová - peknej zlatej farby, vyberieme ju do misky a na výpek šupneme pečienky.. Orestujeme , pridáme MČK, majoránku, trolinka drvenej rasce, tekuté maggi korenie, worcester, kečup, trocha vývaru a necháme dusiť. Pred dokončením vrátime do panvice aj cibuľu. Nakoniec osolíme a vypneme. Takto spravenáí pečienka je naozaj lahodná a chutná.

Ako prílohu robievam ryžu. SOS guľatozrnnú ryžu - hrnček a pol, osmažíme na oleji, môžme popritom osoliť ( cca 2 lyžičky ), keď je sklovitá, prilejeme 2 hrnčeky horúcej vody ( bude to bublať ), ovegetíme, pomiešame a vložíme malú ošúpanú cibuľu..zakryjeme a necháme zvoľna variť presne 20 min..neodokrývame a ani nemiešame !! ( sklokeramická doska cca 5.stupeň )
Po 20 minútach vypneme a necháme zakryté. Ryža bude akurát, perfektná chuťovo a aj super výzorovo :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Brutálne jednoduché a pritom výborné kura



POTREBNÉ PRÍSADY

Kura, alebo kuracie labky, kyslá kapusta cca 1 kg, pár zemiakov, troška oleja, korenie na kurča, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Kura si rozporcujeme na menšie časti, umyjeme, osolíme. Na dno pekáča rozvrstvíme kapustu ( šťavičku z nej zlejeme do pohára a dáme vypiť nejakému nachcípanému členovi rodiny...). Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrťky, dáme na kapustu a mierne posolíme. Osolené kúsky kuraťa rozložíme na zemiaky. V oleji si rozpustíme korenie na kura a štetôčkou kuriatko pekne ponatierame, aby nám chytilo peknú kôrku. Pekáč hermeticky zakryjeme alobalom a šupneme ho do rúry. Pečieme cca 15 minút na 250 stupňoch, potom zvoľníme na 150-160 na hodinu. Medzitým sa nám začne šíriť bytom krásna kapustová vôňa. po hodinke kura odokryjeme a necháme ho ešte 15-20 minút na tej 150-tke, aby chytilo peknú farbu a mňamkovú kôrku.
Je to žranica, že si všetci oblížu prsty 8).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (53) posledné: 4.3.2011, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu