. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Petra M. (len.petra) ID 23295
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.9.2007
Naposledy: 23.11.2020 15:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 214
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 13
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

zamilované kuracie prsia ( môže byť aj karé alebo roštenka )



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, horčica, majoránka, olej, cibuľa, jablko, cesnak, šľahačková smotana, vegeta, soľ, korenie Robila som toto jedlo zo 4 veľkých kuracích pŕs

POSTUP PRÍPRAVY

Takže kuracie, alebo iné mäsko si očistíme, narežeme na rezne, môžeme zľahka naklepať, posolíme a okoreníme čiernym korením. Potom vrchnú stranu natrieme plnot. horčicou a posypeme majoránkou. Zohrejeme si olej a rezne osmažíme najprv z čistej strany, potom z horčicovej. Smažíme ho tak dlho, aby bolo hotové. Odložíme ich vedľa a vo výpeku si opražíme cibuľu ( ja som dala dve veľké a mohla som dať radšej menej, takže stačí jedna). Keď je cibuľka osmažená, pridáme ošúpané a na malé kúsky nakrájané jablko, chvílku podusíme kým jabĺčko nezmäkne a potom zalejeme šľahačkou, necháme prevrieť. Tu sa v pôvodnom recepte uvádza, že tam šupneme naspäť mäsko, ale mne sa konzistencia omáčky nepáčila a tak som ju rozmixovala a až potom som ňou zaliala mäsko. Potom som to ešte prehriala, dala polku zeleninového bujónu a dva roztlačené strúčky cesnaku, priliala asi 1dcl mlieka a deci vody, lebo omáčka bola dosť hustá. Keby som mala doma biele vínko, asi by som namiesto vody a mlieka pridala vínko, nejak sa mi to tam hodilo :o) Ako prílohu som robila zemiaky, ktorých recept pridám.
veľkáá dobrotka :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.2.2012, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

zapečené kuracie prsia so šľahačkou a syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia ( podľa množstva hladných krkov ) , 25 dkg tvrdého syra, 2 vajíčka, hladká múka, soľ a čierne korenie (alebo iné podľa chuti), 300-400 ml smotany na šľahanie (podľa množstva mäsa) . Ja som robila zo 6 pŕs a potrebovala som asi 350ml šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a podľa hrúbky pozdĺžne prekrojíme. Potom ich posolíme a okoreníme a obalíme v múke a vo vajíčku (ja som do vajíčka pridala červenú papriku) a potom obalíme v nastrúhanom syre a poukladáme do jénskej misy alebo na plech, zalejeme šľahačkou a zakryté pečieme 45 minút na 180-200 stupňoch, na posledných 5 minút odokryjeme.
Ja som k tomu robila zemiakové pyré, ale hodili by sa aj pečené zemiačky, hranolky alebo kľudne aj ryža

Je to výýýýýbornááá pochúúúťka :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.3.2010, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu