
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Plnená kuracinkaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia /ja som mala 4 menšie kúsky/, 100 g taveného syra /napr. 1 Bambino/, 1 vajíčko, strúhanka, oregano, múka, olej, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia osolíme, jemne ich naklepeme. Do každého mäska narežeme "dieru". Pripravíme si plnku: zmiešame syr, strúhanku /ja som dala 1 lyžicu/, žĺtok, oregano /môže byť aj majoránka alebo iné/, Touto plnkou naplníme prsia, okraje spojíme špáradlami. Naplnené ich obalíme v múke, potrieme rozšľahaným bielkom, obalíme v strúhanke, a dáme na plech a pekne šup do rúry piecť. Ja som dávala aj olej, pretože nemám špeciálny plech. V elektrickej rúre im bude stačiť asi 30 min. Ja mám plynovú a tak to trvalo dlhšie, pretože sa mi zhora horšie pečú. Ja ich pred dopečením ešte polejem minerálkou a nechám dopiecť, potom je to mäsko zvrchu také fajn chrumkavé, res. ten obal na mäsku. Podávame so zemiačkami, a nejakou zeleninkou alebo šalátikom. Dobrý chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Zapekaná kuracinkaPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, syr /napr. Eidam/, paradajky, tavený syr /napr. Bambino/, trochu mlieka, soľ, oregano, olej /ako príloha ryža a hranolky, zeleninová obloha/ POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je z kuchárskej knihy, ale nám to chutí. Tak teda postup: kuracie prsia nakrájame na menšie časti, mäsko trošku vyklepeme, osolíme, opečieme na oleji z oboch strán. Mäsko vyberieme. Výpek zlejeme do nejakého menšieho hrnčeka. Opečené mäso vložíme do pekáča, /ktorý sme predtým trošku poliali olejom /položíme naň na krúžky /mesiačiky, alebo ako sa komu hodí/ nakrájanú paradajku, posypeme troškou oregana, zakryjeme plátkami syra a pečieme v rúre, nie dlho, kuracinka je rýchlo hotová. Kým sa mäsko zapeká, pripravíme si z výpeku omáčku: pridáme do neho 1 tavený syr, trošku mlieka, miešame, až kým nie je bambino úplne roztopené. Na tanier dáme zapečené mäsko, ryžu, hranolky, zeleninovú oblohu /kto má rád/ a mäsko s ryžou polejeme omáčkou z výpeku. Myslím, že s tým nie je babračka a u nás takto pripravené mäsko chutí aj mojím drobcom. Dobrú chuť. Naposledy, keď som tento recept robila, som omáčku robila z výpeku, ktorý bol až zo zapečeného mäska a bolo to lepšie, pretože keď sa mäsko zapekalo, pustila šťavu paradajka, bolo vo výpeku cítiť aj tvrdý syr a keď sa tam pridalo Bambino, bolo to super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.3.2018, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |