. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Monika P. (sponkaX) ID 14917
.
mimibazar.sk/sponkax
Oblasť: Čadca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.4.2007
Naposledy: 16.9.2019 16:09
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 912
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté s ananásom a kari omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsíčka podľa potreby kari, čierne korenie, soľ smotana 33 % voda ananásový kompót /aj so šťavou/ cibuľka ryža, hrozienka Obloha akákoľvek zeleninka

POSTUP PRÍPRAVY

Superrýchla mňamka, ktorú určite urobíte dojem:o))

Mäsko si pokrájame na pozdĺžne tenké slížiky. Na panvici si rozohrejme trošku oleja, osmažíme cibuľku do sklovita a pridáme nakrájané mäsko. Podusíme, kým nezačne chytať farbu /5 min./ okoreníme, osolíme, pridáme ananásový kompót, smotanu /250 ml/, veeľa veľa kari /aj za dve, tri čajové lyžičky/, dolejeme vodu, aby sme mali veeeľa omáčky. Mäsko musí v nej plávať.

Ryžu si pripravíme klasickým postup, len do nej pred varením pridáme za hrsť sušených hrozeniok.

A môžeme servírovať.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 14.1.2015, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jánošikové pokušenie...



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie mäsko podľa potreby, slaninka (gazdovská, oravská, hlavne nech je pekne prerastená:o) olej smotana 33% mliečko syrokrém (alebo akýkoľvek tavený syr, ktorý Vám chutí:o) stačí 3 - 4 kúsky čierne mleté korenie soľ sušené bylinky príloha: čokoľvek:o) pečené zemiačky, kaša, fritky, ryža, americké.... čo komu chutí:o))

POSTUP PRÍPRAVY

Mäško si nakrájamé na plátky, osolíme, okoreníme. Slaninku si pokrájame na malé kúsky. Na panvici si rozohrejeme trošku oleja, osmažíme slaninku pekne doružova na slaninku pokladáme plátky kuracie mäska, pekne opečieme z každej strany, nie dlho aby bolo mäsko pekne mäkučké:o))
Mäsko vyložíme. Do výpeku so slaninkou, vylejeme šľahačkovú smotanu, asi é.5 - 1 dl mliečka, syrokérm (lunex, bambino,... ja som použila lunex trojuholníčky) asi 3 - 4 kúsky, trošičku osolíme (slaninka je dosť slaná, takže ozaj málinko) okoreníme a za stáleho miešaňa počkáme kým sa nám všetky ingrediencie pekne nespoja (kým sa neroztopí syrokrém a nevznikne nám hladká omáčka)

Tratadá: môžeme podávať:o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.5.2011, 17:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací špíz s omáčkou z gorgonzoly, pečenými zemiačkami s tymiánovým dressingom...



POTREBNÉ PRÍSADY

Rýchla mňamka:o) kuracie (príp. bravčové alebo kombinácia) mäsko, zeleninka, akú máme práve v chladničke, my sme mali paradajky, červenú cibulku, papriku a olivy, čierne korenie, soľ, tymián, sušené podrvené šípky, grilovacie korenie (dá sa kúpiť grilovacie korenie so šípkami), olivový olej. Omáčka: gorgonzola (alebo niva - je to jedno, čo máte:o), smotana na varenie, pol zotretého jabĺčka a čierne korenie Príloha: umyté zemiačky, soľ, kyslá smotana (najlepšie 14 - 16%), tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si umyjeme, nasolíme, nakrájame na malé kúsky okoreníme tymiánom, gril. korením, sušenými podrvenými šípkami, čiernym korením, zeleninku očístíme a nakrájame na malé kúsky, aby sa nám dobre napichovali na špajdle, príp. špízy. Ponapichujeme na špízy a vložíme do pekáča, ktorý sme si pokvapkali olivovým olejom. Pečieme asi 20 - 35 min. na 160 stuňoch.

Zemiačky umyjeme, nasolíme a dáme upiecť. Ja ich pekávam výhradne v jánskej mise. Ale ako komu pasuje:o)

Dressing na hotové zemiačky: 1 kyslá smotana, tymián a štipka soli, tymianom nešetrite:o)

Omáčka: Smotanu (prípadne mliečko, ak nie je doma smotana na varenie) vylejeme do panvice, nastavíme mierny oheň a medzičasom si nakrájeme gorgonzolu (alebo nivu na malé kúsočky) primiešame do smotany, okoreníme a predáme pol. potretého jabĺčka (samozrejme očisteného a zbaveného jadierok, jablčko treba potrieť na kašu). Za stáleho miešania, čakáme až sa všetky suroviny spoja a roztopia a môžme podávať:o))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu