končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Rychle jedlo z pekacikaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kuracie maso, olej, maslo, koreniny, sampinony, cibula, kusok syra POSTUP PRÍPRAVY Receptov na zemiaky a masko v jednom pekaciku je tu urcite vela, ale ja som si cosi pomenila a pridala este finalnu fazu. Takze: v miske si pripravime olej, roztlaceny cesnak a korenie, co nam pasuje ku kuraciemu masu. Ja som dala asi 1 dl oleja, 3 struciky cesnaku, sol, trochu korenia, styri male stipky susenej bazalky a trosku menej suseneho tymianu. Ocistene zemiaky nakrajane na platky v miske zmiesame s polovicou ochuteneho oleja. Ja som si na dno pekacika dala par platkov masla, aby vznikla stava a zemiacky boli maslove. Potom ulozime zemiaky - mnozstvo podla clenov rodiny. Na to dame kolieska cibule a platky sampinonov. Ja som pouzila z konzervy. Masko nakrajame na sliziky a zmiesame s druhou polovicou ochuteneho oleja. Ulozime na vrch. Zakryjeme a pecieme na 200 stupnoch 40 min. Pekac vyberieme a ruru prestavime na gril. Na vrch som nastruhala trosku syra, ale fakt len trosku, nechcela som mat syrovu krustu, len jemnu prichut. A dala som este par hobliniek masla. Dáme pod gril a ked sa masko zafarbi, mame hotovo. Zemiaky boli naozaj paradne, maslove, rozplyvali sa na jazyku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURACIA CIGÁNSKA PODĽA MŇAPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, žemle, biele korenie, olej, korenie kura gril, cibuľa, horčica - varím takmer každý deň a keď som hľadala tip na nenáročné jedlo, môj drahý zahlásil, že si spravíme cigánsku... nijaký recept som nenašla, tak som si vymyslela vlastný POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne. Do misy dáme olej, biele korenie a korenie kura gril. Do zmesi ponoríme rezne a odložíme do chladničky. Ja som pre krátkosť času marinovala len 20 minút. Potom som si do panvice s hrubým dnom naliala pár lyžíc oleja z marinády - tým, že sú v tom koreniny, to trochu "horí", ale presne to som chcela - vytvoriť takzvaný "kouřový" efekt - takú dymovú chuť. Čiže opečieme prsia, aj cibuľku nakrájanú na kolieska. Potom nasleduje klasika - nakrojenú žemľu potrieme horčicou, vložíme rezeň a cibuľu. Ja som rezne opiekla večer, žemľovú časť som robila ráno a v práci som si dala celú žemľu na minútku do mikrovlnky - bola krásne mäkká a celé to chutilo výborne. Dobrú chuť aj vám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2010, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |