. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

Karin H. (Karinka 111) ID 137976
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.2.2010
Naposledy: 15.3.2010 10:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča na spôsob bažanta.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 1 kurča°° soľ°° mletá rasca°° maslo°° Na marinádu : °° 1 cibuľa°° 2 strúčky cesnaku°° 1PL korenia kari°° 1PL kečupu°° 1PL plnotučnej horčice°° soľ°° mčk°° 2 zrnká nového korenia°° 2 -3 borievky

POSTUP PRÍPRAVY

- Kurča umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, posypeme rascou. Mäso uložíme na pekáč a dáme ho do
dobre vyhriatej rúry piecť.
Pripravíme marinádu :
- Do misky dáme nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie karí, kečup, horčicu, trocha soli a
čierneho korenia, nové korenie a borievky. Dolejeme vodou a premiešame.
- Pred dopečením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a všetko zalejeme marinádou.
- Znova dáme do rúry a dopečieme.
- Vhodné prílohy : dusená (varená ) ryža, zemiaková kaša

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča v horčicovej omáčke so syrom.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°°1 kurča°° 70g tuku°° mleté čierne korenie°° mletá červená paprika°° 100 g strúhaného syra°° 200ml biele- ho vína°° 1PL horčice°° 250ml kyslej smotany°° 25g strúhanky°°

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a očistené kurča pokrájame na porcie, opražíme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, podle-
jeme vodou a zakryté dusíme do mäkka.
- Mäso vyberieme a uložíme na pekáč.
- Šťavu necháme trocha odpariť, pridáme do nej polovicu syra a pomaly zohrievame, kým sa neroztopí.
- Prilejeme víno, pridáme horčicu, rozmiešanú smotanu a za stáleho miešania necháme zovrieť.
- Zmes vylejeme na mäso v pekáči, posypeme ho strúhankou a zvyšným syrom a dáme zapiecť.
- Vhodné prílohy: zemiaková kaša, knedle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča v cibuľovej omáčke s bazalkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°° 1 kurča°° 5 väčších cibúľ°° 1 kocka slepačieho bujónu°° 1PL Solamylu°° soľ°° mleté čierne korenie°° gri lovacie korenie°° bazalka°° olej°°

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené kurča pokrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou
čerstvou alebo sušenou bazalkou.
- V rajnici zohrejeme olej, mäso z obidvoch strán prudko opražíme.
- Cibuľu ošúpeme, pokrájeme, pridáme k mäsu, podlejeme vodou, premiešame a zakryté dusíme do
mäkka.
- Potom mäso vyberieme, do šťavy rozmrvíme bujón a vlejeme Solamyl rozmiešaný v troche vody. Za
stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Mäso dáme späť do omáčky, už nevaríme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Labužnícke kurča


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšie kura, 1 šálka strúhanky, 3 PL obyčajnej horčice, 1 PL oleja, 1/3 lyžičky soli, 1/3 lyžičky mčk

POSTUP PRÍPRAVY

- Kurča umyjeme, osušíme, prekrojíme na polovice alebo štvrťky a nasolíme.
- Horčicu rozmiešame s olejom, pridáme soľ a korenie a zmesou natrieme ( zvonka ) obe časti kurčaťa.
- Necháme ich v chlade niekoľko hodín odležať.
- Mäso uložíme do pekáča, podlejeme vodou, vrch mäsa posypeme jemnou strúhankou a dáme piecť
do dobre vyhriatej rúry. Počas pečenia ho občas podlejeme výpekom, prípadne aj podlejeme vodou.
- Vhodné prílohy : zemiaková kaša, ryža, kompót

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zamatové kurča na červenom víne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°°1 kurča°°1 cibuľa°°1 stredne veľká červená kapusta°°soľ°°cukor°°rasca°°ocot°°voda°°100ml červeného vína°°olej°°maslo°°mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

- Kurča umyjeme, osušíme, pokrájame a mierne osolíme. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, kapustu
na rezančeky.
- Pekáč potrieme olejom, rozložíme doň cibuľu, potom kapustu.
- Posypeme ju soľou, cukrom, rascou, pokvapkáme octom a všetko premiešame.
- Na zmes rozložíme kúsky kurčaťa ( kožou hore ), poprášime ich paprikou, podlejeme trochou vody a dáme
piecť.
- Pred dokončením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a dopečieme. Ako prílohu dáme parené,
kysnuté alebo zemiakové knedle, chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Husacia pečeň


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

°°husacia pečeň (250g )°°100g masla°°2 jablká°°2 paradajky°°50g orechov°°20ml koňaku°°soľ

POSTUP PRÍPRAVY

- Husaciu pečeň nakrájame, mierne osolíme a opečieme na polovici masla.
- Jablká ošúpeme,zbavíme jadier,nakrájame na hrubšie plátky a podusíme na druhej polovici masla.
Podlejeme koňakom.
- Podávame tak,že na plátok jablka položíme plátok husacej pečienky,prikryjeme plátkom jablka a posy-
peme posekanými orechmi. Ozdobíme plátkom paradajky a zelenou petržlenovou vňaťou.
- Podávame s dusenou ryžou a so zeleninovou prílohou.
- Takto pripravenú husaciu pečeň môžeme podávať aj na studeno s pečivom ako sýte predjedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cíferská pochúťka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie °° 750g kuracích pŕs°°100g cibule°°100g sterilizovaných šampiónov°°50ml bieleho vína°°100g ríbezlového kompótu (bez šťavy) °°100g oleja°°oregano°°soľ°°4 vajcia°°

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené kuracie mäso pokrájame na hrubšie rezance a dobre osolíme.
- Cibuľu očistíme,pokrájame nadrobno a orestujeme na horúcom oleji. Pridáme pokrájané mäso a ope-
čieme.
- K opečenému mäsu pridáme pokrájané šampióny a ríbezlový kompót. Zmes ochutíme oreganom,podle-
jeme vínom a dusíme.
- Z vajec upečieme tenké omelety ( na 1 osobu 1 vajce ) a naplníme ich mäsovou zmesou. Podávame so
zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča ako zajac


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie °°1kurča°°50g údenej slaniny°°2 cibule°°10 strúčkov cesnaku°°1 PL masti°°rasca°°soľ Omáčka čili : °°1 kyslá smotana°°2°PL dmáčky čili°°2 lyžičky chrenu

POSTUP PRÍPRAVY

- Umyté a osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme.
Potom pridáme 1 PL masti a nadrobno pokrájanú cibuľu,ktorú necháme speniť.
- Do tohto uákladu vložíme porcie kurčaťa,posypeme rascou,pridáme pretlačený cesnak,podlejeme vodou
a prikryté pomaly dusíme.
- Polomäkké kurča preložíme do hlbšieho pekáča aj so šťavou,ktorá sa vytvorila pri dusení, a v horúcej
rúre odkryté dopečieme dočervena.
Elektrická rúra :195-200°C°° Teplovzdušná rúra :175°C°° Plynová rúra : stupeň 3-4
Čas pečenia : 40 - 50 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2010, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu