
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Ako keby z MMB vypadli...POTREBNÉ PRÍSADY Ako pozerám, tak pozerám, kto dal na MMB moje šuhajdy? Je to nie najvydarenejšia fotka, no možno postup poteší...(hkalinka, nehnevaj sa na mňa, tvoja fotka je krajšia a šuhajdy minimálne tak dobré, ako moje) POSTUP PRÍPRAVY 200 ml šľahačkovej smotany uvariť s 200 g kryštálového cukru a 2 PL kakaa. Variť pár minút, kým sa prebytočná tekutina neodparí a zostane hmota asi ako redší lekvár. Do papierových košíčkov dať na dno pomocou malej KL trochu rozpustenej čokolády so stuženým tukom. (100g čokolády a 70 g tuku), na to lyžičku uvarenej plnky a navrch rozpustené biele ľadové gaštany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.12.2009, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vianočno- veľkonočnéPOTREBNÉ PRÍSADY Naše čo pečieme najčastejšie- suché, už tu boli, ale myslím, že sa možno niekomu hodia- pridávam - recepty POSTUP PRÍPRAVY KÁVOVÉ ZRNÁ- veľkonočné vajíčka 1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(zrnkovej, mletej, neuvarenej, príp. len sparenej malinkým množstvom vriacej vody), 2 žĺtky –z čo najčerstvejších vajec, 250g práškového cukru, 250g margarínu. Biela hmota: 100g preosiateho sušeného mlieka 200 g preosiateho práškového cukru, 1ČL medu, voda pridávaná podľa potreby, veľmi opatrne. Vymiesiť a potom ešte krátko premiesiť rukami potretými cerou- bude jemnejšia, hladšia, lesklejšia. Dobre natenúčko vyvaľkať, najlepšie na práš. cukre, nakrájať štvorčeky – podľa veľkosti zŕn – dvojnásobná šírka, jedenapolnásobná výška zrna. Na lyžicu položiť plátok bielej hmoty, hrčku hnedej hmoty, zabaliť( ešte vždy na lyžici, tá pomôže dať vajíčku tvar). Vyklopiť, poliať čokopolevou a kým nestuhne posypať cukrovým máčikom. LINECKÉ – toto je hora cesta na zajačikov, kvetinky, džemové kolieska, motýle – každý druh je s inou príchuťou – záleží, kto má čo rád. Tiež plnka je ľubovoľná, či už džem, orechy s lekvárom alebo klasický maslový s citrónovou príchuťou pri kvetinkách( pri nich som piekla kolieska na spodok, na to oriešok plnky a na to kvetinka upečená v plechovej formičke, preto držia tvar. 1,5 kg, hladkej múky, 0,5 kg práškového cukru, 1 kg margarínu (palmarín, hera,...)– vypracovať čo najrýchlejšie studenými rukami a rozdeliť napríklad na 4 časti – do každej pridať niečo podľa chuti- orechy, kakao, kokos, ... plnka: trochu vody s kryštálovým cukrom rozpustiť a pridať mleté orechy, trochu povariť- státím hustne – nevadí a polovychladnutú kašu zmiešať s akýmkoľvek lekvárom, aby sa to dalo natierať na upečené linecké. Zdobiť a čačkať ľubovoľne.... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 7.11.2011, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |