
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Milada K. (milad) ID 54061 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Vianočno- veľkonočné[ recept č. 13523 zo dňa 26.4.2009 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Naše čo pečieme najčastejšie- suché, už tu boli, ale myslím, že sa možno niekomu hodia- pridávam - recepty POSTUP PRÍPRAVY KÁVOVÉ ZRNÁ- veľkonočné vajíčka 1BB puding, 2 polievkové lyžice kávy(zrnkovej, mletej, neuvarenej, príp. len sparenej malinkým množstvom vriacej vody), 2 žĺtky –z čo najčerstvejších vajec, 250g práškového cukru, 250g margarínu. Biela hmota: 100g preosiateho sušeného mlieka 200 g preosiateho práškového cukru, 1ČL medu, voda pridávaná podľa potreby, veľmi opatrne. Vymiesiť a potom ešte krátko premiesiť rukami potretými cerou- bude jemnejšia, hladšia, lesklejšia. Dobre natenúčko vyvaľkať, najlepšie na práš. cukre, nakrájať štvorčeky – podľa veľkosti zŕn – dvojnásobná šírka, jedenapolnásobná výška zrna. Na lyžicu položiť plátok bielej hmoty, hrčku hnedej hmoty, zabaliť( ešte vždy na lyžici, tá pomôže dať vajíčku tvar). Vyklopiť, poliať čokopolevou a kým nestuhne posypať cukrovým máčikom. LINECKÉ – toto je hora cesta na zajačikov, kvetinky, džemové kolieska, motýle – každý druh je s inou príchuťou – záleží, kto má čo rád. Tiež plnka je ľubovoľná, či už džem, orechy s lekvárom alebo klasický maslový s citrónovou príchuťou pri kvetinkách( pri nich som piekla kolieska na spodok, na to oriešok plnky a na to kvetinka upečená v plechovej formičke, preto držia tvar. 1,5 kg, hladkej múky, 0,5 kg práškového cukru, 1 kg margarínu (palmarín, hera,...)– vypracovať čo najrýchlejšie studenými rukami a rozdeliť napríklad na 4 časti – do každej pridať niečo podľa chuti- orechy, kakao, kokos, ... plnka: trochu vody s kryštálovým cukrom rozpustiť a pridať mleté orechy, trochu povariť- státím hustne – nevadí a polovychladnutú kašu zmiešať s akýmkoľvek lekvárom, aby sa to dalo natierať na upečené linecké. Zdobiť a čačkať ľubovoľne.... MARCIPÁNOVÉ TRUBIČKY plnka: 70 g masla, 2 PL preosiateho kakaa, 80 g pomletých piškót, 2 PL práškového cukru, 1 – 2 PL pomletých mandlí, 1 – 2 PL likéru; na obalenie 200 g marcipánu; čokoláda Zmäknuté maslo, kakao a cukor vymiešať, pridať piškóty, likér a mandle – tvarujeme valec, zabalíme do rozvaľkaného marcipánu, narežeme na menšie kúsky, konce namočíme do čokolády. JEŽKOVIA 100 g kryšt. cukru, 100 ml vody, 200 g piškótových omrviniek, 1 PL kakaa, 2 – 3 PL rumu, 30 g nasucho opražených pšeničných klíčkov(alebo opražené a pomleté ovsené vločky), 30 g mletých orechov, 60 g rastlinného tuku; kokos a cukríky na ozdobu Z cukru a vody uvaríme sirup, do vychladnutého pridáme piškótové omrvinky, kakao, rum, klíčky, oriešky, tuk a zmiešame. tvarujeme guľky, ktoré trošku zašpicatíme, guľatú časť namočíme do čokolády, ponoríme do kokosovej múčky- hrubá je lepšia, a na nos dáme cukrík ako nos – keď nedrží, prilepíme pomocou čokolády GAŠTANOVÉ GUĽKY 500 g gaštanového pyré, 150 g pomletých piškót, 150 g práškového cukru, 2 vanilky, 125 g masla, pár kvapiek rumu, mandle, čokoláda Suroviny zmiešame, na 2 hodiny dáme do chladničky – tvarujeme guličky, polejeme čokoládou a zapichneme mandľu. VANILKOVÉ VENČEKY S ARAŠIDMI 4 natvrdo uvarené žĺtka, 80 g práškového cukru, 200 g masla, 300g hladkej múky, štipka soli; rozšľahané vajce na potretie, 2 vanilky, 100 g nesolených arašidov, marmeláda Popučené žĺtka – cez cesnakový lis s maslom a cukrom vyšľaháme do peny, pridáme preosiatu múku, soľ – vymiesime cesto a v chlade necháme cca hodinu. Orechy posekáme na kúsky a zmiešame s vanilkou. Z cesta vykrajujeme kolieska, polovicu z nich potrieme vajcom a posypeme orechami. Pečieme pri 180 – 200 stupňov. Upečené spájame džemom, môžeme počokoládovať. Škoricové klbká nájdete na MMB, aj ja ich mám odtiaľ a dovolila som si upiecť aj úžasne jemné maizenové koláčiky podľa Gabika K. (Aderiarleen) ID42443, za recept jej ďakujem. Len som ich nazdobila bielou čokoládou cik cak a cukrovými srdiečkami |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.11.2011, 21:06) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (7.11.2011, 22:00) |
Jáj, Melania, kam sa hrabem ja! Vás mám uloženú ako obľúbeného inzerenta a množstvo vašich receptov tiež. Klobúk dole pred takým odborníkom na "vážne jedlo", ako hovorí moja malá na všetko, čo nie je zákusok. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adri M. (adri2870) ID 127397 (7.11.2011, 20:52) |
krásne ozdobené |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (7.11.2011, 21:56) |
ďakujem za pochvalu, to ste sa všetky spikli?...koľko času už odvtedy prešlo...ale aj dobre, začínam uvažovať, čo upečiem tento rok... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natali F. (druna) ID 217609 (6.11.2011, 18:08) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (7.11.2011, 20:44) |
Ďakujem, potešilo ma, že i po takej dlhej dobe si to tu niekto všimol ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (4.11.2009, 8:55) |
Miládka si veľmi šikovná a nielen na veľkú noc ale výborná inšpirácia na vianočné pečenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (18.5.2009, 20:08) |
júj super už sú tu aj receptíky, ďakujemeeeeeeeeeeeeee ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada K. (milad) ID 54061 (14.5.2009, 20:32) |
pridala som recepty ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sona S. (sonja05) ID 90428 (14.5.2009, 5:37) |
ahoj Miladka sú skvelé tie koláčiky, prosila by som aj ja o recept keď sa Ti to podarí skompletizovať, ďakujem , sú skvelé ![]() szomorova_sona@centrum.sk |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (2.5.2009, 11:15) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (18.5.2009, 20:04) |
Recept na ježkov som už vložila, zdravím. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (13.5.2009, 23:21) |
Skompletujem a vložím, prosím o strpenie | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika S. (monika1516) ID 58666 (14.5.2009, 5:03) | |
No ano Jezko je SUPER SUPER ![]() Pls kedby si mala cas na ten receptik.... Dakujeme vopred ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (18.5.2009, 20:04) | ||
Recept na ježkov je vložený | |||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína K. (katana) ID 41442 (2.5.2009, 11:13) |
sú prekrásne!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ilona Ř. (ilonacek) ID 86645 (28.4.2009, 22:00) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (27.4.2009, 19:48) |
obdivujem vkus s akým sú tieto koláčiky nazdobené a aj vašu trpezlivosť, pretože s nimi bola isto piplačka. Ale výsledok veru stojí za to, tiež sa pripájam k žiadosti o jednotlivé receptíky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (27.4.2009, 17:21) |
Jeejjjjjjjjjjjj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (27.4.2009, 12:13) |
veľmi pekné ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada K. (milad) ID 54061 (27.4.2009, 17:08) |
Určite ich tu dám, ale v najbližších dvoch týždňoch nie, čaká ma veľa práce, medziiným aj pečenia- na svadbu, tak trochu neskôr sa k tomu iste vrátim. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Tana L. (backa11) ID 28088 (27.4.2009, 11:43) |
Krásné cukrovíčko ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |