
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Moje vianočné (časť)POTREBNÉ PRÍSADY tieto putovali v rámci swapu do Veľkého Krtíša Košíčky Rafaelo: 30 dkg bielej čokolády 10 dkg Cery Náplň: 15 dkg sušeného mlieka 15 dkg kokosu 2-3 lyžice práškového cukru 1 b. vanilkového cukru trochu cukrového rozvaru( nedávam bielko) mandľa Ceru rozpustíme s čokoládou. Trochu nalejeme do košíčkov. Suroviny na náplň zmiešame...ak chceme sladšie pricukríme. Lyžičku hmoty dáme do košíčkov a zalejeme čokoládou. Do polovychladnutých vložíme mandľu...môžeme aj povrch posypať kokosom. POSTUP PRÍPRAVY labky z tatraniek (od Slávky), škoricové klbká(od Ľubky),štangličky( od Lucky), pravé kávové zrná(od mojej sestričky),šuhajdy, košíčky Rafaelo,maizenové koláčiky,sójové hríbiky, griláž, kakaové oplátky( odomňa), trdtyčinky od Maťky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (16) posledné: 21.12.2009, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Výborné medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky T 650, 38 dkg krupicového cukru, 6 lyžíc medu, 1 Palmarín, 4 vajíčka, 2 lyžice kakaa, 2 bal. prášku perníkov, 2 kávové lyžičky sódy bicarbony POSTUP PRÍPRAVY Palmarín rozpustíme a pridáme cukor, med a zohrejeme, pridáme SB a prevaríme....pozn. toto robíme vo väčšom hrnci ,lebo zmes pridaním SB začne peniť... Horúcu zmes nalejeme na preosiatu múku zmiešanú s kakaom a práškami do perníkov. Miešame metlami na kysnuté cesto. Do trochu vychladnutého pridáme vajíčka a zas miešame metlami. Necháme vychladnúť a potom miesime ručne asi 20 minút. Necháme minimálne 24 hodím odpočinúť. Potom rozvaľkáme na pol cm a vykrajujeme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 5 minút. Medovníčky nesmieme príliš upiecť, lebo by bolo tvrdé. Horúce potierame rozšľahaným vajíčkom. Hotové natreté necháme aspoň deň odpočívať a až potom zdobíme...inak by nám poleva odpadávala. Poleva: bielok vymiešame s preosiatym práškovým cukrom( najlepší je Považský), pridávame ho toľko aby bola poleva dostatočne hustá.. cukor musí byť preosiaty aspoň 2x cez jemné sitko. Ja miešam v šľahači na miernom stupni asi 10 minút. Ak chceme polevu aj na natieranie ,tak do časti pridáme trošku horúcej vody. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 16.12.2009, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |