
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() MOJE NAJLEPŠIE MEDOVNÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hladka muka special, 1 ks HERA , 1 kg praskovy cukor, 1/2 kg medu , 2 kavove lyzicky soda bicarbona, 1 balicek mletej skorice, 8 - 10 celych vajec, 8 ks hrebicek roztlceny , 1 lyzica kavovinovej zmesy CARO / ina kavovina / rozpustena v 2 1/2 deci vody POSTUP PRÍPRAVY Tieto medovnicky robim uz velmi vela rokov :-) za cely ten cas som vyskusala popri nich aj rozne ine recepty ale ani jedny neboli chutovo tak dobre ako tieto. Dufam, ze budu chutit aj vam. Vsetky suroviny spracujeme vecer a na druhy den vykrajujeme obvyklym sposobom. Potrieme rozslahanym vajickom pred vlozenim do truby a hned po vytiahnuti z truby este raz. Budu krasne leskle ! Cela davka vyjde na cca 16 plechov :-) Ale stoji to za to ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.11.2013, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Výborne orechové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 bielky, 21 dkg práškový cukor, 15 dkg mleté orechy, 1 malá lyžička hrubej múky, nasekane orechy. POSTUP PRÍPRAVY Bielky a cukor trosku zohrejeme , pridame orechy, znovu zohrejeme, pridame lyzicku muky. Najlepsie na hlbsom ohnuvzdornom tanieri. Malou lyzickou berieme kusky hmoty a obalujeme v nasekanych orechoch. Formujeme do rozkov a ukladame na vymasteny a mukou vysypany plech./ peciaci papier/. Pecieme na mienom ohni, vnutro sa musi byt " natahovat". Konce omacame v cokolade. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Fantastická Vianočná orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 35 dkg orechov, 35 dkg práškového cukru, 8 vajec, šťava a kôra z jedného citróna, 2 lyžice jemných žemlových omrvín. PLNKA: 15 dkg mletých orechov, 1 dcl mlieka, 15 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu milujeme a ja ju robim kazdy rok na Vianoce. Ked ju ochutnate, urcite ju budete robit aj vy a nielen na Vianoce. V mise vymiešame zltky s praskovym cukrom. Mali by sme miesat priblizne pol hodiny ale s rucnym slahacom je to skor. Ze je to dobre vymiesane zistite, ked sa vam budu robit " šlahúne " to su take dlhe , tenke pruzky , ktore sa vytvaraju na povrchu hmoty. :-) Primiesame stavu z jedneho citrona a nastruhanu koru.Pridame pomlete orechy, preosiate zemlove omrviny a tuhy sneh z bielkov.Pecieme v dobre vymastenej a struhankou vysypanej tortovej forme na miernom ohni dostatocne dlho. Tato torta je vo vnutri vlhka takze ked ju skusime v strede napichnut spajdlou stale na nej nieco bude.Skratka ked je upecena je dostatocne pevna.:-) Vychladnuty korpus v strede prerezieme a naplnime plnkou. Je dobre ju dat na nejaky cas do mrazaku, pretoze sa s nou pracuje pomerne tazko, ked nie sme dostatocne zrucne moze sa nam vrchna cast korpusu rozpadnut.Ale to vobec nevadi, pretoze vsetko co sa rozpadne jednoducho date na plnku a znovu natriete kremom, takze vysledok bude ok. PLNKA: pomlete orechy obarime vriacim mliekom, pridame vanilkovy cukor, maslo a miesame, kym nie je plnka biela. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2012, 23:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vynikajúce vanilkové rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hladká múka špecial, 1 celá Hera, 7 dkg práškový cukor, 7 dkg mleté orechy, 1 žľtok, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto , dáme do mikroténového sáčku do chladničky. Robiť ho môžete keď troška stuhne, alebo keď máte čas. Kľudne aj o pár dní. Cesto vyberieme, rozrežeme na polovicu, druhú dáme spať do chladničky. Prvú rozváľame rukou na dlhý šulec, nakrájame na 2 cm / podla toho ake velke rozky chceme/, tvarujeme do rohlíčkov a ukladáme na vymastený plech. Pečieme vo vyhriate trúbe na strednom ohni. Pozor aby nezhoreli! Po vybratí z trúby jemne špachtličkou oddelíme od plechu a ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového cukru a vanilkového cukru. Sú veľmi krehké, ale vynikajúce a zatiaľ zo všetkých najchutnejšie aké som kedy robila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 409 návštěvníkov) KOMENTÁRE (183) posledné: 1.12.2019, 14:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |