Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 550g hladká múka, 125g Hera, alebo maslo, 300g práškový cukor, 3PL med, 2PL kakao, 1PL rum, 1ČL sóda bikarbóna, 1ČL kypr. prášok do perníka, 3 vajcia POLEVA: 150g práškový cukor, 1 bielok, pár kvapiek šťavy z citrónu
POSTUP PRÍPRAVY
Maslo si rozpustíme s medom a vlažné zmiešame s ostatnými surovinami. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie, alebo dáme do misky a necháme odležať v chladničke 1 deň. Vyvaľkáme cesto a na pomúčenej doske vykrajujeme medovníčky a dávame ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Pečieme pri 180°C cca 5 minút, podľa hrúbky medovníkov. Nenecháme ich veľmi dotmava, pretože by boli tvrdé. Hneď po vybratí z rúry ich potrieme vyšľahaným vajcom, aby sa pekne leskli. Nakoniec ich vyzdobíme vyšľahaným bielkom s prášk. cukrom a pár kvapkami šťavy z citrónu.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |