
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Biela poleva na medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Práškový cukor podľa potreby ,troška citronovej šťavy, 1 vaječný bielok, POSTUP PRÍPRAVY Práškový cukor môžeme preosiať , vaječný bielok precedíme cez sítko a pridáme trocha citrónovej šťavy, vymiešame dozhustnutia. ( keď sa dá citronova šťava je poleva bielšia a lepšie drží ) Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá, a len pomaly stekala po stenách nádoby v ktorej miešame polevu . Na medovníky ju môžeme nanášať tenučkým štetcom, alebo vrecúškom prepichnutým ihlou ( dajú sa aj kúpiť také vrecúška v domácich potrebách - stojí to cca 10,-sk ) . Doozdobovať môžete aj farebnými gulôčkami :-) rôznych tvarov - je to na Vašej fantázii. Necháme poriadne preschnúť cca 1 deň . Ak chcete aby vám poleva nepukala treba to miešať vareškou :-) nie mixérom :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Chutné medovníčky od našej strarkéj :-) mäkučké a hlavne chutnučkéééééPOTREBNÉ PRÍSADY 1 časť : - 3 vajíčka - 20 dg práš. cukru - 15 dg medu - 10 dg tuku - 1 alebo 2 pol. lyžice kakaa ( keď niekto nelúbi kakao nemusí sa pridávať ) °°°°°°°° 2 časť : - 60 dg hladkej múky, - 1 malá lyžička soda bicarbona - 1 malá lyžička kypriaceho prášku do perníka - 2 až 3 mallé lyžičky škorice mletej - 2 až 3 velké pol. lyžice medovníkového korenia POSTUP PRÍPRAVY postup je nasledovný : 1 časť v prísadách spolu poriadne vyšlaháme, postupne primiešame ostatné ingrediencie časť 2 a vymiesime cesto a dáme ho do chladu na 12 až 24 hodín odstáť. Pred vykrajovaním a následným pečením vyberieme z chladničky cca 2 až 3 hodím dopredu Cesto vyvalkáme na cca 4 - 5 mm a vykrajujeme rozne tvary. Pečieme na papiery na pečenie pri teplate cca 200 až 220 C asi 8 až 10 min. Keď pečiete niečo väčšie napr. perníkovú chalúpku tak treba piecť cca pri teplote 180 C asi 15 až 20 min. Po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy - treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé - výsledok je úžasný ( pozri aj moju polevu na perníčky ktorou sa super ozdobujú ) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 185 návštěvníkov) KOMENTÁRE (187) posledné: 17.12.2022, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |