
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Erteple s vôňou mandlíPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g detskej krupice, 120 g masla, 230 g práškového cukru, 4 veľké lyžice vody, 15 ml mandlovej príchute. Okrem toho piškóty, džem, rum, kakao. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame a dáme na 24 hodín do chladničky uležať, aby krupica nabobtnala a zmäkla. Detské piškóty zlepíme džemom - ja som zlepovala maslovo-karamelovým krémom a potrieme rumom, alebo Amarettom. Cestom obalíme zlepené piškóty. Vzniknuté erteple obalíme v kakau. Dáme do papierových košíčkov. Zdroj: www.toprecepty.cz - ivulinka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2011, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() DelobuchyPOTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto: 30 dkg mletých orechov, 27 dkg práškového cukru, 12 dkg masla, 3 lyžice rumu, 4 dkg kakaa. 2.cesto: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg kokosu, 2 žĺtka (ja som dala varené), 4 lyžice rumu, 5 dkg masla, vanilkový cukor. Okrem toho čokoládová poleva a upečené kolieska z lineckého cesta a džem. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vypracujeme dve cestá. Z každého tvoríme gulôčky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre. Potom zoberieme dávkovač na kávu a natlačíme doň najskôr kakaové cesto, vyhĺbime doňho jamku a natlačíme bledé cesto. Vyklopíme a džemom prilepíme na upečené koliesko z lineckého cesta. Máčame v čokoládovej poleve a zdobíme. Zdroj: www.toprecepty.cz - Monika Doležalová ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 6.11.2011, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Nugátové štvorčekyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 80 g lieskových orechov, 200 g Palmarínu, 100 g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilínový cukor, 1ČL mletej škorice, 1 PL citrónovej šťavy, 240 g hladkej múky. Nugátová náplň: 200 g nugátu alebo nugátových bonbónov, 100 g Helie, 4 PL vaječného likéru s orieškovou príchuťou. Rumová poleva: 4 PL rumu, 150 g práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Lieskovce nastrúhame. Zmäknutý Palmarín vymiešame s práškovým cukrom a vajcom. Pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor a citrónovú šťavu. Prisypeme múku s lieskovcami. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade odležať. Rozvaľkáme ho a vykrajujeme štvorčeky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca 10 minút. Bonbóny dáme do antikorovej misky a zahrejeme vo vodnom kúpeli. Misku vyberieme pridáme nakrájanú Heliu, vyšľaháme. Ochutíme likérom. Náplňou k sebe zlepíme štvorčeky. Cukor miešame s 2 PL horúcej vody a rumom tak dlho, až vznikne hladká lesklá poleva. Potrieme štvorčeky a rohy postriekame zvyšným nugátom. Zdroj: časopis MAXI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2010, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Sezamové medulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 ml smotany 12%, 120 g kryštálového cukru, 100 g medu, 60 g polohrubej múky, 300 g sezamu, 150 g píniových semiačok, tmavá a biela čokoláda. POSTUP PRÍPRAVY Cukor upálime na karamel, pridáme med a múku dobre vymiešanú v smotane. Uvaríme na kašu. Do uvarenej kaše pridáme sezamové a píniové semienka. Rukami tvarujeme gulôčky (je dobré si ruky namáčať do vlažnej vody), ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 C do zlatova. Po vychladnutí spodok gulôčok máčame v tmavej čokoládovej poleve a na vrch dáme bodku z bielej polevy - ja som to vynechala. Zdroj: www.dama.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.12.2010, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Orechové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 42 dkg hladkej múky, 14 dkg práškového cukru, 28 dkg Palmarínu, 4 dkg kakaa, 2 žĺtka. Okrem toho nugeta na plnenie, sekané orechy, 10 dkg čokolády na varenie a 5 dkg stuženého tuku Cera, papierové košíčky. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto spolu zmiesime, rozgúľame, vykrajujeme kolieska alebo mesiačiky a upečieme. Vychladnuté spájame nugetou, natrieme ňou aj vrch, jemne pritlačíme do sekaných orechov, necháme stuhnúť, potom máčame v čokoládovej poleve a ukladáme do papierových košíčkov. Zdroj: Maňa recepty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.1.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Kokosovo - orechoví strapáčciPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky, 200 g Hery, 150 g kokosu, 80 g práškového cukru, 1 vajce, 3 lyžice kakaa. Plnka: 120 g masla, 80 g práškového cukru, 80 g mletých orechov, 1 vajce, um podľa chuti. Okrem toho potrebujeme čokoládovú polevu a kokos na posyp. POSTUP PRÍPRAVY Z prísad vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme. Upečené kolieska zliepame náplňou - ja som vajce vynechala a pridala som troška viacej umu. Zlepené polievame čokoládovou polevou a sypeme strúhaným kokosom. Zdroj: český MMB ID 50169 asterka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2010, 17:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Citrónové kvetinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hladkej múky, 14 dkg masla, 14 dkg práškového cukru, kôra a šťava z jedného citróna. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých surovín vytvoríme cesto, ktoré necháme v chladničke dôkladne odpočinúť - ja som cesto urobila večer a piekla som ráno. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kvetinky a pečieme do bledoružova. Upečené zlepujeme džemom a môžeme zdobiť čokoládou, alebo posypať práškovým cukrom. Zdroj: český MMB - ID 221607 JITULE40 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.12.2012, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Perníkové karty s náplňou z lieskových orieškovPOTREBNÉ PRÍSADY 220 g medu, 1 lyžička korenia na varené víno, 180 g práškového cukru, 110 g masla, 3 vajcia, 520 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, 1 lyžica kakaa. Náplň: 120 g práškového cukru, 120 g jemne mletých lieskových orieškov (2x pomletých), 80 g kandizovanej pomarančovej kôry, 2 vajcia, 20 g solamylu. Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého tuku. POSTUP PRÍPRAVY Rozohriaty med vyšľaháme s cukrom, maslom a korením na varené víno. Po vychladnutí zašľaháme do peny vajcia a zmes múky so sódou bikarbónou, škoricou a kakaom. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladu do rána odležať. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a plát rozdelíme na rovnako veľké štvorčeky. Plnku pripravíme zmiešaním najemno pomletých lieskových orieškov, jemne sekanej kandizovanej pomarančovej kôry, vajec, cukru a solamylu. Na polovicu štvorčekov dáme pripravenú náplň, každý štvorček prikryjeme štvorčekom bez náplne. Okraje ničím nepotierame a ani nemusíme zvlášť pritláčať, náplň nevytečie. Takto pripravené karty dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí máčame v čokoládovej poleve a zdobíme. Tento skvelý recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 3/2010. Medové karty sú výborné, kto má rád medovníky a vyskúša, tak určite neobanuje. Ozaj je to "nebíčko v papuli" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Orechové toliarePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g mletých orechov + cca 25 - 30 ks celých polovičiek orechov na ozdobu, 300 g práškového cukru + na podsypanie, 1/2 PL instantnej kávy + 1/2 PL granka. Poleva: 150 g práškový cukor + 4 PL čerešňovice POSTUP PRÍPRAVY Dáme do hrnca zovrieť cca 1 dl vody, prisypeme kávu s grankom a dobre rozmiešame. Pridáme práškový cukor a mleté orechy. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vychladnúť. Dosku posypeme práškovým cukrom alebo orechami a cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ja som vaľkala medzi dvomi fóliami. Ozdobnou okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska o priemere 3 cm - je dobré ich prispôsobiť veľkosti orechov, ktorými ich budeme zdobiť. Uložíme na papier na pečenie a necháme minimálne 1 deň voľne sušiť. Na druhý deň si pripravíme polevu - práškový cukor dobre vymiešame s čerešňovicou na tuhú polevu. Na každý toliar nanesieme polevu a ozdobíme polovicou celého orecha, ktorý jemne pritlačíme do polevy. Znovu necháme pri izbovej teplote uschnúť. Po uschnutí polevy uložíme toliare do dobre tesniacej krabice. Vydržia veľmi dlho. Zdroj: http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/orechove-toliare OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 26.2.2015, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Horalkové kupolePOTREBNÉ PRÍSADY Linecké cesto - suroviny a postup ako u punčových rohlíčkov. Suroviny na kupole: 3 nastrúhané horalky, 2 nastrúhané čokolády Margot, trocha umu na spojenie hmoty POSTUP PRÍPRAVY Upečieme linecké spodky - kolieska. Horalky a Margotky nastrúhame, alebo pomelieme na mlynčeku na orechy a spojíme umom. Odoberáme kúsky, vytvarujeme guličky, ktoré jemne obalíme v práškovom cukre a potom vtlačíme do kalíška na vajíčko - takéto niečo som myslela http://img.bleskovky.sk/mojdom/44418.jpg . Vyklopíme a lepíme na linecké koliesko krémom. Ja som použila krém z Amoniových rohlíčkov. Vrch máčame v čokoláde a zdobíme. Zdroj: www.dama.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2009, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |