
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() ŠUHAJDYPOTREBNÉ PRÍSADY ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: čokoláda na varenie 250g * CERA 100g * RUMOVO - ORECHOVÁ PLNKA : mlieko 1,5dcl * kryštálový cukor 150g * Cera 100g * 1 žĺtko * hrozienka 50g * orechy potlčené, nie pomleté 100g * rum * papierové košíčky 55 ks POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme čokoládovú polevu, tak že čokoládu a ceru dáme pomaly rozpúšťať na najmenšom plyne. Keď sa rozpustí, tak na spodok papierových košíčkov malou lyžičkou nalievame čokoládu, len toľko aby zakrylo dno - u nás to robia deti, môžete im to kľudne zveriť :-) . Potom necháme ztuhnúť a pripravíme si rumovú plnku. Mlieko a cukor dáme variť, povaríme asi 10 minút a potom pridáme Ceru, orechy , rum, hrozienka a povaríme 5 minút, nakoniec prilejeme ale veľmi opatrne rozšľahané žĺtko, pomaličky a miešame, aby sa nám tam neseklo. Necháme ešte 5 minút povariť. Potom necháme poriadne vychladnúť. Do košíčkou dávame vychladnutú plnku a zalievame znova čokoládou. Navrch ako ozdobu dáme oriešok, alebo lentilku alebo aj nič, ak nechcete :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2010, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() VÝBORNE MEDOVNÍČKY Z TURČIANSKEJ ZÁHRADKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1050 g žitnej hladkej múky, 450 g práškového cukru, 360 g medu, 6 celých stredne veľkých vajec, 3 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 4 polievkové lyžice korenín /škorica, aníz, fenikel, klinčeky, badián /, strúhaná citrónová kôra BIELKOVÁ POLEVA : 140 g práškového cukru / dvakrát preosiaty /, 1 bielok, trochu citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Recept mi dala jedna pani už pred viac ako 7 rokmi, pečiem ich každý rok, sú fakt výborné , všetkým veľmi veľmi chutia. Výhodou tohto receptu je že cesto vydrží pri izbovej teplote aj pol roka, ja si urobím celú dávku, a keď už je po vianociach, tak mi si ich znova s medovníčkami spravíme , :-) Prepisujem ho celý, dodržte prosím koreniny, oplatí sa vám to - nekupujte koreniny na perník - spravte si vlastnú zmes podľa receptu. Tu je prepis: Recept pochádza z Turčianskej záhradky a je z minulého storočia. Medovníčky upečené podľa tohto receptu sú výbornej chuti a vône a pri pečení sa nerozlievajú. Ak ich uskladníte na chladnejšom mieste pri priaznivej vlhkosti vzduchu, ostanú mäkké a zachovajú si lesklý povrch. Z uvedenej dávky cesta získame okolo 100 kusov menších medovníčkov. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 15.12.2013, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |