končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Moja vianočka =)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY chuť k pečeniu =) POSTUP PRÍPRAVY Dnes som upiekla na zajtrajsi post. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.12.2011, 7:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vynikajúce orechové linecké kolečkáPOTREBNÉ PRÍSADY Na kolečká: 56 dkg hrubej múky, 42 dkg másla, 14 dkg orechov, 14 dkg práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 1 KL sódy bicarbóny, Tuk na vymastenie plechu a džem na zlepovanie kolečiek. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu miešame dovtedy, kým nám nevznikne jedna pevná masa. Potom vyvaľkáme klasicky na hrúbku 3 mm a vykrajujeme.... =) Pečieme na 200 stupňoch, 3-4 minútky, opäť sledujeme priebežne. Necháme poriadne vychladnúť a potom zlepujeme s džemom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2012, 7:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Úžasne mäkké medovníčky + overená rada k medovníčkomPOTREBNÉ PRÍSADY Na medovníčky: 600 g hladkej múky špeciál, 150 g Palmarinu, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 6 PL medu, 1 KL sódy bicarbóny, 1 KL škorice, 1 KL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Okrem toho ešte tuk na potretie plechu, 1 vajce na potretie medovníčkov. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na medovníčky spolu zmiesime a rozdelíme si na 2-3 časti. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na vymastený plech. Všetky medovníčky najprv pripravíme, potom pečieme v stredne vyhriatej rúre na 200-210 stupňov 4-5 minút (samozrejme, musíme to sledovať, aby z nich neboli černosi =) Ešte zahorúca potrieme rozšlahaným vajcom, tak nám medovníčky zostanú krásne lesklé. Necháme ich poriadne vychladnúť a potom si ich uskladníme do nejakej nádoby, dózy a prikryjeme. S vajkom potierame iba vtedy, ked nechceme zdobiť bielkovou polevou, ak áno, tak rozšlahané vajko vynecháme, tak ako ja tentokrát. Rada k medovníčkom: Síce som to tu už písala minulý rok, nedá mi to, keďže mi to tu vymazali, píšem ešte raz: Aby boli medovníčky zaručene mäkké, aj z iných receptov, naspodok nádoby nalejeme trochu rumu, oddelíme mriežkovou podložkou a pohár zakryjeme alobalom. Ja som to urobila tak, ze som zobrala misku, ktorá je na obrázku, naliala na spodok rum, rozložila som sitko na parenie a naň poukladala medovníčky a tiež som to prikryla alobalom. Príjemné pečenie želám a tiež aj príjemné prežitie vianočných sviatkov. =) Verka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |