Dada M. (odeure) ID 35266 |
|
Oblasť: Banská Štiavnica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 11.2.2008 |
Naposledy: 17.4.2024 12:11 |
Aktualizácia: 6.3.2017 10:07 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
1 veľký baklažán, 20 dkg ovčieho syra /Feta/, balíček olív, koreniny /bobkový list, nové a čierne korenie/ ak máme čerstvé bylinky môžeme pridať /bazalka, tymian, oregano, majoránka/, cesnak, olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Baklažán nakrájame na plátky a posolíme. Necháme asi 1/2 hodinu odležať. Potom plátky dobre vyžmýkame a na suchej teflonovej panvici z oboch strán opečieme. Baklažány polejeme olivovým olejom a premiešame. Začíname nakladať. Vrstva baklažánov, syr /pokrájaný na kocky/, olivy, cesnak pokrájaný na plátky, bobkový list, koreniny, bylinky až kým nenaplníme pohár. Poriadne zatlačíme a zalejeme olivovým olejom. Necháme jeden deň odležať v chladničke a konzumujeme. Nakladaný baklažán vydrží v chladničke aj týždeň. Ale u nás nie, lebo ho veľmi rýchlo vždy spapkáme.
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (2) posledné: 29.7.2008, 7:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |