
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Celkom: 463 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,47 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() ♥ Výborný zemiakový šalát ♥POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky uvarené v šupke, jedna menšia biela cibulka, jedna menšia červená cibulka, sterilizovaná mrkvička, sterilizovaný hrášok, sterilizovaná kápia, sterilizované uhorky, nálev z uhoriek a kápie, 5 vajíčok, 440ml majonéza, sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme zemiaky v šupke, ošupeme a nakrájame cez sitko, posolíme a okoreníme, nadrobno nakrájame cibulku, je dobre dat jednu bielu a druhu cervenu, uplne na drobno, potom sterilizovanu mrkvicku, tiez na drobno, potom sterilizovane uhorky, tiez nadrobno, potom sterilizovanu kapiu alebo cervenu parpiku, tiez nadrobno... ...pomiešame.... potom zriedime majonezu (440ml) so sťavou z uhoriek a s kapie, aby to bolo riedke, ale nie zase moc a zamiešame do toho, nezabudnite dať dve lyžičky horčice do tej zmesi.... ....a nakoniec 5 vajíčok uvarenych nakrájame a dáme hrášok, pomiešame, hotovo :) Nechať aspon cez noc odležať, tak chutí najlepšie :) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 15.4.2017, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Špenátový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY balíček mrazeného špenátu, maslo, olej, soľ, cukor, ocot, smotana na varenie, hladká múka, cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Špenát ako ho máme rady a robíme my.. Rozmrazenú kocku špenátu podusíme cca 15 minút na oleji. Pridáme cukor, soľ, cca 3 kúsky pretlačeného cesnaku a ešte chvíľku podusíme. Pre zjemnenie pridáme plátok masla..V 10 % smotane na varenie rozmiešame hl. múku a špenát zalejeme. Dochutíme octom. Ak je prívarok hustý rozriedime mliečkom. Podávame so zemiakovou kašou, špekačkou či volským okom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2018, 17:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() ♥ Strapačky ♥POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, vajce, polohrubá múka, sol, kyslá kapusta, olej, cibula, cesnak, rasca, slanina na oškvarky POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si nastruhame, zmiešame s vajíčkom, polohrubou múkou a solou a urobíme cesto na halušky.......cibulku si speníme na oleji spolu s cesnakom, pridáme rascu a kyslu kapustu a podusíme zhruba 20-25minut.....odstavíme.....slaninku si nakrájame a urobíme oškvarky.......halušky odvaríme, scedíme, zmiešame s kapustou a na tanieri posypeme slaninkou.......vynikajúca mnamka ♥ tak dobrú chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 2.3.2013, 19:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Zdravé cuketovo- zeleninové lodičky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 cukety (počet podľa papáčov), 1 mrkva, 1 stonka celeru,1-2 strúčikov cesnaku, 1/2 póru, kúsok klasického masla, morská soľ, asi 0,5 dcl vody, bylinky podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam ďalší recept na cuketové lodičky,zdravšia verzia (bez oleja,smotany,syrov)! Cuketu umyjeme,nešúpeme a vydlabeme do tvaru lodičiek,uložíme na pekáč.Zapneme rúru na 180 *C .Plnku dáme na panvicu,pridáme postrúhanú mrkvu,celer,prelisovaný cesnak a na jemno pokrájaný pór.Dusíme pokiaľ sa nezohreje rúra u mňa cca 10min.Nakoniec posolíme a pridáme bylinky.Naplníme vydlabané cukety a na každý kúsok dáme maslo.Podlejeme málinko vodou a dáme zapiecť - 10 min.zakryté,a asi 10 min. odokryté.Podávame so špaldovým chlebíkom alebo len také samotné. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.1.2013, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() zeleninová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 150g masla, 2 žĺtky + 3 vajcia, soľ, 2 póry, 4 cibule, 100g šunky, 200g kyslej smotany, čierne korenie, 60g nastrúhaný syr, strukoviny na rýchle zapečenie, olej, 3 PL vody POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2012, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Dusená kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY sudová kapusta, cibuľa, olej, bobkový list, cukor, ocot, rasca /mletá aj celá/, mleté aj celé čierne korenie, vegeta, trošku provens.byliniek a trošku pretlačeného cesnaku, sójová omáčka, soľ, surové zemiaky, prípadne hladká múka na dohustenie. POSTUP PRÍPRAVY Tu si uložím môj recept na dusenú kapustu, nakoľko stále ho niekto odo mňa vypytuje, hlavne kamarátky-mladé gazdinky a lepšie mi bude sem ich nasmerovať :) Takže, najskôr si zlejem kapustu na sitku. Ak nie je šťava príliš slaná, či kyslá, nechávam ju, prípadne zlejem len čiastočne. Do hrnca dám olej, cibuľku, kryštálový cukor /asi 2 pol. lyžice na 1/2 kila kapusty/ a posmažím. Cukor trošku skaramelizuje, čo dodá kapuste lepšiu chuť. Podlejem vodou, dám bobkový list, celé čierne korenie, celú rascu, kapustu, na vrch rovnomerne nastrúham zemiaky /na 1/2 kg kapusty dávam väčší zemiak/. Ak máte hríbiky, kľudne zopár aj sem pridajte. Ja dávam čerstvé, aké hora dala, alebo čerstvé šampiňony. Nechám prikryté dusiť. Keď je to dopoly hotové, pridám všetky koreniny a dochucovadká a po troške ocot. Nedá sa presné množstvo, nakoľko každá kapusta je inak kyslá, či slaná. Kto ľúbi sladšiu kapustu, môže ešte trošku cukru pridať. Celý čas pozeráme, či netreba trošku podliať. Hotové ešte poprášim múkou a riadne premiešam. Ak máte hlávkovú kapustu, postup je ten istý, akurát tam bude treba viac octu a zemiaky treba dať neskôr.. Hotovka. V mojích receptoch sú aj 2 recepty na rôzne knedle. Hlavne tá zemiaková je úplne ľahká a zvládnu ju začiatočníčky ľavou zadnou :))) A kačička klasika: Kačke kožu narežem na kocky cik-cak /neoddeluje sa od mäsa/, celú kačku nasolím, položím na plech a dám celú rascu. Podlievam výlučne bielym vínkom, ale môže sa aj čiernym pivom. Prikryjem alobalom a pečiem na 180 asi 2 hodinky, aby sa upiekla pomaly aj zvnútra, potom na 200, aby schrumkavela. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 11.1.2016, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená špagetová dýni s náplníPOTREBNÉ PRÍSADY Dýně,sůl.Náplnˇ:Olej,rajčata,sůl,oregano,tymián,česnek,cibule,sýr(eidam,niva apod.dle chuti) POSTUP PRÍPRAVY Dýni omyjeme,podélně rozkrojíme,vybereme semínka,nasolíme.Dáme na plech s vodou.Pečeme asi 30 min.Mezitím si na pánev dáme zesklovatět cibuli,přidáme naškrabaný česnek(čím víc,tím líp),nakrájená rajčata,oregano,tymián,osolíme.Můžeme přidat i trochu cukru krystalu.Vaříme asi 30 min.Po upečení je v dýni trocha vody,kterou vylijeme.Do půlek upečených dýní vložíme uvařenou náplnˇ,posypeme sýrem.Do náplně můžeme přidat i mleté maso.Nám to chutná takto.Dužina dýně se vyškrábne a smíchá se s náplní.Dužina se skládá jako ze špaget a vyjí se celá,zbude jenom,,skořápka,,.Foto přidám později. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | JITKA J. (rex) ID 75797 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená dýně HokaidoPOTREBNÉ PRÍSADY Dýně,sůl,olej,brambory POSTUP PRÍPRAVY Dýni omyjeme,oloupene slupky,nakrájíme na kostky,osolíme,dáme na plech,na který jsem dali olej.Syrové brambory oloupeme,nakrájíme také na kostky,osolíme a přidáme k dýni na plech.Pečeme asi 30-50 min.Příloha dle chuti.Já jsem si dala domácí kysané zelí a tatarku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | JITKA J. (rex) ID 75797 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() KAPIE PLNENE FETOUPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cervene papriky vycistene, feta, 3vajicka ,smotanovy jogurt 10%,moze byt aj kysla smotana, petrzlenova vnat olivovy olej, sol,cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY vyslahame vajicka ,vmiesame jogurt,nasekanu petrzlenovu vnat,fetu na kusocky a naplnime kapie, polejeme olivovym olejom,dame do maleho plechu s vrchnakom,alebo do porcelanovej nadoby ale prikryjeme alobalom a pecieme 20-30 min na 200 stupnoch.ku koncu odokryjeme alebo odstranime alobal a dopecieme. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2012, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
KARFIOLOVÉ PLACKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľký karfiol 2 - 3 vajíčka, 3 PL hrubej múky, soľ, korenie, olej (na vysmážanie) POSTUP PRÍPRAVY Viem, že karfiolové placky sú už v "receptoch" ale sú fakt výborné a rada sa s nimi podelím ,o) Karfiol vyumývame, uvaríme v osolenej vode do mäkka a potom na drobučko pokrájame. Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka..Z bielok si urobíme sneh a žĺtka si pridáme ku karfiolu, pridáme preosiatu múku, korenie a soľ. Do masy vmiešame zľahka sneh. Lyžicou formujeme malé placky, ktoré vysmážame na rozpálenom oleji. K plackám podávame varené zemiačky. Dobrú chuť :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Eva M. (evitkanm) ID 87150 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.9.2012, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 463 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,47 ďalšie >> |