
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
OMÁČKY |
TzatzikyPOTREBNÉ PRÍSADY šalátovú uhorku, 1 biely krémový jogurt, mätu alebo kôpor, cesnak, biele korenie, olivový olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Šalátovú uhorku si postrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nej prebytočnú šťavu. Pridáme k nej jogurt, prelisovaný cesnak, kôpor alebo mätu, soľ, olivový olej. Podávame chladené k hlavným jedlám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Talianska omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 ks zelená paprika, 2 ks feferónka alebo čili paprička, 4 ks rajčina, 100 g údená slaninka, 2 ks cibuľa, 8 strúčikov cesnaku, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie, provensálske byliny, majoránka, olivový olej, 1 PL horčice, 2 dl biele víno, solamyl na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Takisto slaninku, papriku aj rajčiny. Na olivovom oleji cibuľu speníme, posypeme kryštálovým cukrom a prudko opekáme. Polovicu cesnaku popučíme veľkým nožom, nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli restovať. Trocha mletej rasce, slaninku, feferónky alebo čili, zelené papriky nadrobno nakrájané, to všetko pridáme do rajnice alebo voku a restujeme. Po chvíli zalejeme bielym vínom, pridáme horčicu, soľ, lyžičku vegety, trocha provensálskeho korenia, trocha majoránky, mleté čierne korenie, prípadne trocha vody a dusíme na miernom ohni asi 20 min. V troche vody rozrobíme solamyl, pridáme do zmesi a mierne 1 min. povaríme a odstavíme. Je dobré nechať asi hodinu stáť, aby všetky ingrediencie prešli tou dobrotou. Dá sa používať na cestovinu, na pizzu, ale aj na druhý deň studené na chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Papriková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g majonézy, 4 zelené papriky, 10 g kečupu, 5 g octu, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcestrovú omáčku POSTUP PRÍPRAVY Umyté a osušené papriky ponoríme na 3 minúty do rozohriateho oleja. Potom ich vyberieme, stiahneme šupku, očistíme od jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske dobre rozmiešame majonézu s kečupom, octom, soľou, mletým čiernym korením, worcestrovou omáčkou a nakoniec pridáme pokrájané papriky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |