. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

Ivana S. (evee.s) ID 63913
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.10.2008
Naposledy: 20.6.2021 23:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

OMÁČKY

Holandská omáčka pre začiatočníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 osobu: 1 žĺtok; trošku mlieka (približne 1:1 k žĺtku)-môžeme použiť vývar, smotanu, čokoľvek; 1/8 masla (môže byť pokojne viac); biele korenie, soľ, limetková alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si nachystáme všetky prísady, aby sme ich mali po ruke. Potom si pripravíme vodný kúpeľ, teda hrniec, misku a vodu. Do hrnca nalejeme vodu a dáme hriať, ale pamätajte, voda nesmie vrieť! Do toho položíme misku s maslom a dáme to rozpustiť. Z masla je vhodné odobrať penu, ale ide to aj s penou, nebojíme sa toho. Toto si odložíme nabok, pripravíme si to najpodstatnejšie: do vodného kúpeľa šup misku s žĺtkom, do toho nalejeme vhodnú tekutinu (sladkú motanu, vývar, mlieko), osolíme, okoreníme a ľubovoľným šľahacím nástrojom 2-4 minúty v tom vriacom vodnom kúpeli šľaháme do peny. potom pricvrkávame roztopené maslo a zašľahávame ho do hmoty. NEZABÚDAJME NEPRESTAJNE ŠĽAHAŤ!! jedno zmačknutie polovičky limetky omáčičku zahustí. okoštujeme. Môžeme dochutiť soľou a korením, prípadne octom alebo strúhanou cibuľou.
Holandská omáčka má lahodnú syrovú chuť, hoci okolo syra ani nešla! hodí sa k takým fajnovkám ako sú varená špargľa či losos, ale vychutnáte si ju aj s obyčajnými kuracími prsiami, hranolkami alebo vyprážaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2012, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu