Mária K. (konteska) ID 177553 |
 |
Oblasť: IRSKO |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 25.11.2010 |
Naposledy: 2.11.2022 18:06 |
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
![]()
POTREBNÉ PRÍSADY
2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku.
Prajem dobrú chuť :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |