končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
POLIEVKY |
Karfiolová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg karfiolu, 1 cibuľa, 200 g múčnych zemiakov, 4 polievkové lyžice masla, 150 g smotany na varenie, 1 čajová lyžička soli, medzi prsty muškátového kvetu, 1 kocka zeleninového bujónu, 2 rožk POSTUP PRÍPRAVY Dnes som našla túto polievočku na nette,a hneď som ju aj vyskúšala...je naozaj fajnovučká:-) Na masle speníme nakrájanú cibuľu. Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kúsky a karfiol. Dusíme pod odchýlenou pokrievkou asi 5 minút. Zalejeme asi 1 litrom vody a vhodíme bujón. Mierne povaríme asi 15 minút. Potom rozmixujeme. Do rozmixovaného vmiešame smotanu a soľ s koreninami. Necháme povariť asi 5 minút. Za ten čas pokrájame rožky na kolieska široké 1 cm a položíme ich na papierom vyložený plech. Zapečieme ich vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 5 minút. Podávame polievku v tanieri a do stredu taniera položíme po tri kolieska rožka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kyslá zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY ■4 stredné veľké zemiaky ■2 dl kyslej smotany ■1 menšia cibuľa ■2 hovädzie bujóny ■1 lyžica múky ■1 lyžička červenej papriky ■Štipka cukru ■Trochu sušených lesných hríbov (podľa chuti) ■Soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY 1.Nadrobno nakrájanú cibuľu opražím na oleji 2.Zoberiem z ohňa, primiešam červenú papriku a následne prilejem 1 lyžicu vody 3.Pridám na malé kocky nakrájané zemiaky, vrátim nad oheň a pár minút pražím 4.Prilejem 8 dl vody, pridám bujóny a na malé kúsky rozkrájané hríby 5.Varím 10-15 minút, kým sa zemiaky neuvaria 6.Premiešam múku, smotanu a 0,5 dl vody 7.Keď je polievka hotová, pridám k smotanovej mase trochu z polievky, aby smotana nedostala tepelný šok 8.Smotanovú masu prilejem k polievke a za stáleho miešania varím polievku ďalších 5 minút Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.1.2014, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kukuričná polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny (rozpočet pre 4 porcie): 2 malé cibule, 2 konzervy kukuričných zŕn (po 30 dkg) , 2 pol. lyžice masla, 1 polievkovú lyžicu kukuričnej krupice, asi 1 l vývaru, l sladkej smotany Na závarku: 15 dkg strojovej šunky, 2 zväzky pažítky, 1 celý pór, 4 karotky, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, maslo POSTUP PRÍPRAVY Postup: Kukuričné zrná vysypeme do sitka a necháme dôkladne odkvapkať. Z póru odrežeme zvyšky korienkov a zelené konce listov, pozdĺžne ho narežeme, umyjeme a pokrájame na hrubšie koliska. Ošúpeme cibule a karotky, cibule posekáme nadrobno, karotky postrúhame nahrubo. Pokrájame šunku na malé kocky a opražíme ju na malom množstve oleja. Na prípravu závarky krátko povaríme karotky a pór v mierne osolenej vode, scedíme, opláchneme studenou odou a pomiešame s jednou tretinou kukuričných zŕn. Na malom množstve masla mierne opražíme cibuľu, zvyšok kukuričných zŕn a krupicu, podlejeme vývarom, necháme zovrieť a niekoľko minút povariť na miernom plameni. Základ na polievku rozmixkujeme ručným elektrickým mixérom na pyré, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a muškátovým orieškom. Prilejeme sladkú smotanu a hotovú olievku povaríme ešte niekoľko minút na malom plameni. Umyjeme pažítku a pokrájame nadrobno. Ako závarku vložíme do polievky šunku, zeleninu, pažítku, zvyšok kukuričných zŕn a dôkladne pomiešame. Polievku môžeme v prípade potreby dochutiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2010, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Tekvicový vývarPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 300 g tekvicovej striedky, 2 veľké mrkvy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 3 zrnká nového korenia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajová lyžička mletej červenej papriky. POSTUP PRÍPRAVY Postup: Všetko vložíme do hrnca a zalejeme 2,5 litra vody. Necháme pod poodchýlenou pokrievkou variť asi hodinu. Potom scedíme do druhého hrnca, nakrájame do neho varenú mrkvu a na hrubom strúhadle nastrúhané zemiaky (ma liter vývaru asi 2 väčšie kusy). Necháme povariť asi 10 minút. Potom necháme prikryté ešte 15 minút. Dochutíme soľou a inými koreninami. Môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.8.2011, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicová polievočkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mrazenú,alebo čerstvú brokolicu,30% smotanu,podravka,masielko,soľ,chlebík POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme vo vode uplne do mäkka,potom ju rozmixujeme,trochu povaríme,pridáme smotanu,masielko,dochutíme,a ak treba aj zahustíme zápražkou(ja to nerobím),a nakoniec opražíme chlebík a môžeme papkať, OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2009, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |